Lotus Exige Tillförlitlighet

Lotus är en brittisk biltillverkare och de är ganska bra när det gäller tillförlitlighet. Exige är en sportbil med en 2-dörrars coupékaross och bilen är extremt vackert formad. Den har utgått från 2021, men den är fortfarande en fantastisk bil att äga.

Översikt

Lotus Exige har en fantastisk karossform som är ett av bilens mest attraktiva drag. Den har en 3,5 L V6-motor som kan ge en effekt på 245 hästkrafter och kan gå från 0 till 60 mph på bara 3,9 sekunder.

Tillförlitlighet

En bils tillförlitlighet är ofta det viktigaste när det gäller att avgöra en bils kvalitet. Företaget Lotus har varit ganska bra när det gäller tillförlitlighet och den har ett betyg på 4,8 av 5 för sin tillförlitlighet. Exige är också ganska tillförlitlig och den har fått ett betyg på 9 av 10 av Top Gear.

Säkerhet

Säkerheten är en avgörande faktor när det gäller en bils tillförlitlighet. Bilar med bra säkerhetsbetyg och funktioner är mer attraktiva för köparna. Lotusbilar har många säkerhetsfunktioner, men de krocktestas sällan på grund av sin ringa produktion. Samma sak gäller för Exige. Den har dock många säkerhetsfunktioner som låsningsfria bromsar, krockkuddar, krocksensorer osv.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden är också en del i att bestämma en bils tillförlitlighet. Lotus är känd för att behålla sitt pris på grund av sin sällsynthet och Exige är inte heller något undantag. Det är också den bil som har den långsammaste värdeminskningen i hela Storbritannien.

  Chrysler Town & Country tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhåll och reparation är alltid en mycket viktig del när det gäller att avgöra en bils tillförlitlighet. Lotus-bilar är importerade bilar och deras delar importeras också till USA. Därför kostar de mycket för reparationer och rutinunderhåll. Evora skulle i genomsnitt kosta omkring 1 000 dollar för allt underhåll och alla reparationer i onödan.

FAQ

Är Lotus Exige en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Lotus Exige är en bakhjulsdriven bil.

Hur många platser finns det i Lotus Exige?

Lotus Exige är en bil med 2 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Två sittplatser

Vad är hästkrafterna i en Lotus Exige och har den en turbo?

Lotus Exige har 257 hästkrafter och ett vridmoment på 174 lb-ft. Motorn är en Gas I4 med en cylindervolym på 1,8 liter/ Bränslesystemet är: Det finns en elektronisk bränsleinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Lotus Exige?

4,0 kubikfot ( 0,113 m3 )

Hur stor markfrigång har Lotus Exige?

4,1 tum ( 10,41 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Lotus Exige har 16 x 6,0 tums aluminiumhjul fram och 17 x 7,5 tums aluminiumhjul bak.

Kan man köra en Lotus Exige dagligen?

Nej, du kan inte köra en Lotus Exige varje dag. Det är inte den typen av bil. Jag tycker att Exige är en av de sämsta vardagsbilarna. Den är bullrig, grov, saknar förvaringsutrymme, fronten är låg och skrapar infarter. Parallellparkering är farlig. Exige är också mycket synlig bakifrån.

  BMW 4-serien Gran Coupe Tillförlitlighet

Är Lotus Exige en superbil?

Ja, det är en superbil. Den nya Exige accelererar otroligt snabbt från startlinjen. Den kan gå från 0-60 mph på bara 3,5 sekunder och når sedan en maxhastighet på 178 mph. Exige Sport 350 var en utmärkt grund för att skapa en superbil som är både intuitiv och praktisk.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts