Audi vs Toyota pålitlighet – vilken är bäst?

Audi och Toyota har båda tillverkat bilar under lång tid, vilket innebär att de vet ett och annat om hur man tillverkar bra bilar. De gör det dock på mycket olika sätt eftersom Toyota prioriterar överkomlighet, tillförlitlighet och effektivitet medan Audi prioriterar lyx, innovation och önskvärdighet.

Dessa två olika tillvägagångssätt innebär att Toyota av naturliga skäl tillverkar bättre bilar som sannolikt håller längre. Detta betyder inte att Audi tillverkar bilar av sämre kvalitet, utan snarare att de flesta Audis är mycket mer komplexa och därför är mer benägna att få problem.

Enligt de flesta tillförlitlighetslistor ligger Toyota högst upp på listan tillsammans med Honda och Lexus, medan Audi är medioker. Äldre Audi-modeller är faktiskt lite svårare att hålla igång jämfört med äldre Toyota-modeller.

Hur pålitlig din bil kommer att vara beror dock på många olika faktorer som underhåll, körsträcka, allmän kondition och dina körvanor.

Audis tillförlitlighet – Medelmåttig som helhet och mycket beroende av rätt underhåll.

Audi närmar sig biltillverkning med en tydlig betoning på lyx, teknik och innovation. Detta gör att alla moderna Audis är fyllda med alla möjliga tekniska funktioner och prylar, vilket tenderar att skilja Audi-modellerna från märken som Toyota eftersom de inte är lika lyxiga.

För det andra är Audi-kunderna inte så oroliga för den bristande tillförlitligheten hos Audi, eftersom de som köper nya Audi-modeller vanligtvis behåller dem tills garantin oundvikligen löper ut. Allt detta tyder på att Audis inte behöver vara otroligt pålitliga för att sälja bra, vilket inte är fallet med en Toyota.

  Cadillac XT6 Tillförlitlighet

Många av världens mest framstående tillförlitlighetsundersökningar och tabeller från organisationer och organ som Consumer Reports, WhatCar och J.D. Power anser att Audi är medelmåttig. För närvarande är den mest tillförlitliga Audi A4 eftersom plattformen som den är byggd på är några år gammal och därför förfinas så mycket som möjligt.

De minst tillförlitliga Audi-bilarna är nu ett eller två decennier gamla och du bör inte bli förvånad om du stöter på problem med en 20 år gammal tysk lyxbil.

Toyotas tillförlitlighet – branschledande

Inget annat bilmärke där ute kan konsekvent dominera många biltillförlitlighetslistor och undersökningar på samma sätt som Toyota. Nästan alla ledande tillförlitlighetslistor listar åtminstone några Toyota-modeller som klassledande i sina respektive segment.

Detta är anledningen till att många människor är villiga att köpa en Toyota eftersom Toyota strävar efter överlägsen tillförlitlighet eftersom tillförlitlighet är en av de viktigaste orsakerna till att man ens vill köpa en Toyota. Toyota som helhet är alltså mycket mer tillförlitlig än Audi, men det finns några tydliga skäl till detta.

Det första beror på marknadsplacering eftersom Toyota riktar sig till människor som inte är så entusiastiska över lyx eller prestanda. Människor är villiga att offra tillförlitlighet och överkomlighet när det gäller lyxbilar eftersom lyxbilar är statussymboler och de är bättre ur många andra perspektiv.

För det andra tillverkar Toyota enklare bilar som tenderar att använda äldre teknik som är känd för att hålla länge. Toyota är mer villig att anpassa sig och utvecklas när det gäller att ändra vissa avgörande delar medan Audi är villig att revolutionera för att behålla ett lyxvarumärke.

  Bästa luftfilter för B7 Audi

Slutsats – Toyota är den klara vinnaren

Toyota tar hem segern som det mer pålitliga bilmärket av de två, och skillnaderna mellan dem är stora. Audi-modellerna behöver frekvent och grundligt underhåll om du vill ha glädje av dem längst eftersom de är mer komplexa, mer tekniskt drivna och mer ömtåliga.

Toyota-modeller använder ofta mindre sofistikerade konstruktionsmetoder som är kända för att vara av sämre kvalitet men som kan hålla längre. Det betyder inte att de inte behöver underhåll, den enda skillnaden är hur ofta och hur omfattande underhållet är.

Det är också därför som Audis tenderar att kosta mycket mer i drift, särskilt när det gäller vissa högre modeller. Audi använder fortfarande V10-motorer, en W12-motor och en hel del V8-motorer medan Toyota främst förlitar sig på den goda gamla pålitliga 4-cylindriga 2,0 liter-motorn.

Slutligen är Audi-kunderna villiga att offra tillförlitlighet eftersom de vill ha premiumprodukter och eftersom tillförlitlighet egentligen inte är ett starkt försäljningsargument för en Audi. Å andra sidan baserar Toyota sitt marknadsintresse mycket mer på tillförlitlighet.

FAQ-avsnittet

Vilken är den mest tillförlitliga Audi-modellen?

För närvarande är den mest tillförlitliga Audi-modellen Audi A4, eftersom den bygger på en relativt gammal plattform som successivt har uppgraderats under alla föregående årsmodeller av den nuvarande generationen A4. Detta innebär att Audi använder samma plattform från 2015, och med varje efterföljande år kan de utjämna en del av bristerna.

  Audi A3 Sportback e-tron tillförlitlighet

De fyrcylindriga gasdrivna motorerna 1,8 liter och 2,0 liter är för närvarande de mest tillförlitliga Audi-motorerna eftersom de delas med många VAG-produkter.

Vilken är den mest tillförlitliga Toyota-modellen?

Toyota Prius och Toyota 4Runner är de två mest tillförlitliga Toyota-modellerna eftersom de är byggda på ett pålitligt och långvarigt chassi. Prius är delvis så framgångsrik för att den är så pålitlig eftersom många som är intresserade av Prius inte är intresserade av något annat än en långlivad A till B-bil.

4Runner bygger på en gammaldags plattform för terrängfordon, vilket innebär att den är byggd hårt och kan hålla länge på grund av detta.

Varför är Lexus mer pålitlig än Audi?

Lexus tillverkar konsekvent mer tillförlitliga bilar än Audi trots att Lexus också är ett lyxmärke. Därför undrar många varför Audi inte tillverkar lika pålitliga bilar. Sanningen är att de inte behöver göra överlägset pålitliga bilar för att lyckas.

Audi skiftar många modeller varje år och knappast någon som köper dem är fokuserad på att köpa den mest pålitliga bilen på planeten. Det finns olika typer av prioriteringar och alla är inte så fokuserade på att köpa de tuffaste produkterna som finns.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts