Är Tesla den mest opålitliga bilen?

Tesla är den mest populära elbilen på marknaden. Företaget erbjuder fyra modeller: Model 3, Model Y, Model S och Model X. Alla dessa modeller har massor av enastående funktioner och en bekväm körning.

Ändå kommer Tesla med många problem som gör det opålitligt. Så, är Tesla den mest opålitliga bilen?

Även om Tesla inte är den mest opålitliga bilen på marknaden, rankas den i botten av paketet. Både J.D. Power och Consumer Reports rankar Tesla som en av de minst tillförlitliga bilarna på marknaden. Det rapporteras att Tesla EVs har i genomsnitt 171 mekaniska problem per 100 fordon.

Jämfört med genomsnittliga bilar, som vanligtvis rapporterar 120 mekaniska problem per 100 fordon, kommer du att upptäcka att Tesla är mindre pålitlig. Till exempel rankades Tesla som 27: e av 28 biltillverkare av Consumer Reports.

Vilken är den minst tillförlitliga Tesla-modellen?

Tesla kan vara opålitlig, men inte alla modeller rankas längst ner i tabellen. Vissa modeller är mer tillförlitliga än andra. Enligt Consumer Reports är Tesla Model Y den minst pålitliga. Detta beror på att den har återkallats mer än fyra gånger. De flesta av de problem som Tesla Model Y har relaterat till är svårigheter med däck, problem med det automatiska nödbromssystemet och tryckförlust.

Tesla Model S är en annan opålitlig Tesla-modell. Tidigare betraktades Tesla Model S som en av de mest pålitliga elbilarna på marknaden. Det har dock förändrats under de senaste åren eftersom Model S har förlamats med flera problem. Några av de största problemen med Tesla Model S är karosskomponenter, fjädringsproblem och elektronik.

  Är Tesla bättre än Lexus?

Medan Tesla Model X inte är längst ner i klassen, är den mycket nära. Ändå är denna bil något mer pålitlig än Mercedes-Benz GLE och Lincoln Aviator. Tesla Model X har liknande problem som andra Tesla-modeller, inklusive karosskomponenter, feljusterade delar och elektronik.

Den mest pålitliga Tesla-modellen är Tesla Model 3. Denna modell har en tillförlitlighetspoäng över genomsnittet, och den jämförs med andra bilar i sin klass. 2022 Tesla Model 3 är den mest pålitliga med en poäng på 4 av 5 från Consumer reports. Å andra sidan är Tesla Model S 2020 den minst pålitliga med en poäng på 1 av 5 från Consumer Reports.

Sammantaget är det viktigt att känna till tillförlitligheten för varje Tesla-modell om du vill landa en pålitlig bil. Observera att vissa årsmodeller är mer tillförlitliga än andra.

Vilka problem gör Tesla opålitlig?

Tesla är en av de minst tillförlitliga bilarna på marknaden. Den dåliga tillförlitligheten hos Tesla orsakas vanligtvis av problem som upplevs av Tesla Model Y, Model S och Model X. Observera att de flesta av de drabbade modellåren tillverkades mellan 2019 och 2021.

Några av de allmänt rapporterade problemen med Tesla-modeller är problem med autopilotfunktionen, tillfällig strömförlust, dålig byggkvalitet och för tidigt utslitna batteripaket. Flera ägare har också rapporterat problem med värmesystemet, problem med värmepumpar, felaktiga sensorer och karosspaneler som inte är i linje med varandra.

Återkallelser från Tesla

Tesla har nyligen återkallat mer än 2 miljoner bilar på grund av fel på autopilotfunktionen. Tesla var tvungen att begränsa användningen av autopilot efter nästan 1 000 krascher. Återkallelsen täcker alla modeller Model 3, Y, S och X tillverkade mellan 5 oktober 2012 och 7 december 2023. Bortsett från denna återkallelse har Tesla också haft flera återkallelser tidigare, vilket också har bidragit till bilens dåliga tillförlitlighet.

  Vilken Tesla har 7 platser?

FAQ

Är Tesla värt att köpa?

Tesla är värt att köpa om du är ute efter pålitliga, bekväma, effektiva och smidiga åkattraktioner. Denna bil har också utmärkt väghållning och ett bra ljudsystem. Däremot är det inte en bra bil om du letar efter en bil med lågt underhåll och överkomligt pris.

Varför hatar människor Teslas?

Människor hatar Teslas på grund av kostnaden för att fixa dem. Även om det är billigt att köra en Tesla är det ganska dyrt att underhålla den här bilen jämfört med en vanlig gasdriven bil. I genomsnitt måste du betala cirka 832 $ för att underhålla en Tesla. Jämfört med en traditionell gasdriven bil, som kostar cirka 652 dollar att underhålla årligen, är Tesla mycket dyrare.

Till exempel kommer kostnaden för att byta ut en Tesla vindruta att kosta dig cirka 1,500 XNUMX dollar, vilket är mycket dyrt.

Bryter Teslas ner mycket?

Nej, Teslas bryter inte ner mycket. Det beror på att de har färre rörliga delar jämfört med gasdrivna fordon. Men om en Tesla går sönder kan du behöva betala mer jämfört med en gasdriven bil eftersom kostnaderna för delar och service är ganska dyra. Dessutom beror det också på hur du kör bilen. Om du kör den slarvigt kommer den att gå sönder ofta.

Vad är det vanligaste problemet med Tesla?

Precis som med de flesta elbilar är det vanligaste problemet med Tesla batteri- och laddningsrelaterade problem. Batteribränder är vanliga på grund av de stora mängder värme som de avger. Det är därför viktigt att låta bilen inspekteras då och då för att säkerställa att batteriet och andra delar fungerar som de ska.

  Är Tesla bättre än BMW?

Gillar Tesla-ägare sina bilar?

Trots att Tesla är en av de minst tillförlitliga bilarna på marknaden, gillar Tesla-ägarna sina bilar. Det är därför Tesla rankas högt när det gäller kundnöjdhet. Även om Tesla har haft flera problem under de senaste åren är den fortfarande den mest sålda elbilen på marknaden.

Sammanfattning

Tesla må vara mycket populärt på marknaden, men det är fortfarande ett av de minst tillförlitliga bilmärkena. Tesla rankas högt när det gäller konsumentnöjdhet, men lågt när det gäller tillförlitlighet. Dessutom är inte alla Tesla-modeller opålitliga eftersom vissa modeller är mer tillförlitliga än andra. Den mest pålitliga Tesla-modellen är Model 3, följt av Model X och Model S. Å andra sidan är Tesla Model Y den minst pålitliga modellen.

Några av de saker som gör Tesla opålitlig är dålig byggkvalitet, autopilotproblem, batteriproblem, fjädringsproblem, servostyrningsproblem och frekvent slitage på däcken.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts