Vilken Tesla har 7 platser?

Om du är familjefar eller bär mycket bagage är det viktigt att ha en bil med 7 sittplatser eller tredje raden. Tesla är känd för att vara mycket rymlig med mycket lastutrymme. Men finns det en Tesla med 7 sittplatser?

Ja, Tesla Model Y kommer med en tredje rad. Så du kan lägga till två säten baktill för att göra den till en 7-sitsig. Dessutom har Tesla Model X också möjlighet att lägga till ett säte på tredje raden. Den här funktionen är dock inte standard på Tesla Model X.

Dessutom planerar Tesla också att introducera Tesla Model S Plaid med 7 sittplatser snart. Den har dock ännu inte producerats. Därför bör personer som vill ha en Tesla med 7-sitsiga säten hålla utkik efter Tesla Model Y. Icke desto mindre är sätet på tredje raden inte särskilt bekvämt.

Båda sätena på tredje raden i Tesla Model Y och Model X är inte bekväma. Dessutom måste du skjuta till ytterligare 3 000 dollar för att få en Tesla med 7-sitsiga säten. Men förutom att tredje raden har två säten har den också två mugghållare, vilket är en trevlig funktion.

Dessutom är den tredje sätesraden i Tesla Model Y ganska kompakt, vilket innebär att den inte bekvämt passar barn, än mindre vuxna. Men om du vill ha en mer bekväm och rymlig tredje rad med sittplatser bör du skaffa Tesla Model X med ett alternativ för tredje rad med sittplatser.

Funktioner hos Tesla Model Y

Utseende

Tesla Model Y ser kanske inte lika elegant ut som sina konkurrenter, till exempel Audi e-Tron eller Jaguar I-Pace, men den ser ändå magnifik ut. Tack vare sin futuristiska och strömlinjeformade design som gör att den kryssar smidigt på vägen. Ändå har den tre olika varianter att välja mellan, som inkluderar Standard range, Long Range och Performance-varianten.

  Har Teslas byggkvalitet förbättrats?

Invändigt har Tesla Model Y liknande funktioner som Tesla Model 3. Den är dock något större med möjlighet till sittplatser på tredje raden. Liksom de flesta Teslas har den en stor infotainmentdisplay centrerad på en enkel instrumentpanel.

Det som gör att Tesla Model Y sticker ut från sina konkurrenter är det stora heltäckande glastaket som skapar en hisnande atmosfär inne i bilen.

Prestanda

Teslas gör ingen besvikelse när det gäller prestanda. Standard Range-varianten är den minst presterande bilen i den här serien eftersom Long Range- och Performance-varianterna presterar mycket bättre. De kostar dock också mer.

Tesla Model Y Standard Range-modellen accelererar från 0 till 60 på 5,3 sekunder, medan Long Range-modellen tar 4,4 sekunder och Performance-modellen tar 3,6 sekunder. När det gäller räckvidd har Tesla Model Y Standard Range också en lägre räckvidd på 244 mil, medan Long-Range-varianten har 326 mil och Performance-varianten täcker upp till 303 mil.

När det gäller hastighet har Tesla Model Y Standard Range en topphastighet på 119,9 mph, medan Long-Range-varianten har en topphastighet på 135 mph och Performance-varianten har en topphastighet på 145 mph. Därför är Performance-varianten den snabbare bilen.

Sammantaget, om du vill ha den bäst presterande Tesla Model Y 7-sitsig, presterar Long-Range-varianten bättre än Standard Range-varianten.

Säkerhet

Tesla är känd som en av de säkraste bilarna på marknaden. Tack vare det sofistikerade semi-autonoma körsystemet som alla Teslas har. Andra funktioner som gör den här bilen säker är Smart Summon, en självparkeringsfunktion, adaptiv farthållare som standard och automatiserad nödbromsning som standard.

  Vad gör Tesla Autopilot?

FAQ

Hur mycket kostar den 7-sitsiga Tesla?

Det beror på vilken Tesla Model Y-variant du köper. Om det är Tesla Model Y Standard Range-varianten med bakhjulsdrift måste du lägga minst 42 000 dollar plus 3 000 dollar för den 7-sitsiga bilen. Å andra sidan kostar Tesla Model Y Long Range-varianten med fyrhjulsdrift cirka 53 900 dollar plus 3 000 dollar för den tredje raden.

Kommer alla Tesla Model Y-varianter med ett 7-sitsigt alternativ?

Tyvärr kommer inte alla Tesla Model Y-varianter med ett 7-sitsigt alternativ. De Tesla-varianter som kommer med ett 7-sätesalternativ är Tesla Model Y Standard Range och Long Range. Tesla Model Y Performance-varianten erbjuder inte något 7-sitsalternativ. Icke desto mindre är Tesla Model Y Performance-varianten fortfarande en underbar bil och mycket rymlig.

Är Tesla Model Y rymlig?

Ja, Tesla Model Y är rymlig jämfört med andra crossover-SUV:ar på marknaden. Typiskt sett är den här bilen en femsitsig men med ett valfritt 7-sitsigt alternativ. Framstolarna är mycket bekväma och stödjande med tillräckligt med ben- och huvudutrymme. Andra raden är också rymlig, men tredje raden är ganska kompakt, vilket gör den obekväm för vuxna.

När det gäller lastutrymmet är Tesla Model Y också rymlig. Detta beror på att den kommer med ett litet bagageutrymme framtill och ett större lastutrymme. Tillsammans ger de 68 kubikfot utrymme när du fäller ner alla baksäten. Med en sådan volym är den här bilen idealisk för både passagerar- och lasttransport.

  Är Teslas fyrhjulsdrift alltid aktiverad?

Finns det en Tesla med sittplatser på tredje raden?

Ja, Tesla Model Y kommer med sittplatser på tredje raden. Dessutom kan varje säte på andra raden fällas upp oberoende av varandra, vilket gör att ägaren kan anpassa bilen som han eller hon vill. Och eftersom Tesla Model Y har sittplatser på tredje raden kan den transportera upp till 7 personer, vilket är enastående.

Vilken är den bästa 7-sitsiga SUV:n?

Det finns flera 7-sitsiga SUV:er med en rymlig interiör, utmärkt dragförmåga, innovativ teknik, bekväma säten och kraftfulla prestanda. Den 7-sitsiga SUV som ändå sticker ut mest är Kia Telluride.

Kia Telluride sticker ut från andra 7-sitsiga SUV:er i toppklass som Tesla Model Y och X på grund av sin rymlighet, komfort och lyx. Dessutom presterar den här bilen på en hög nivå, även om den är en slukare. Sammantaget är den prisvärd men levereras med ett ton av funktioner som tyder på något annat.

Sammanfattning

Om du har letat efter en Tesla med tredje rad eller med 7 sittplatser är Tesla Model Y Standard Range- eller Long-Range-varianterna ett utmärkt val. Du kan också prova Tesla Model X, som kommer med tredje raden som tillval. Oavsett detta måste du betala 3 000 dollar extra för att få tredje raden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts