Är Renault Kangoo en bra bil?

Renault Kangoo

I slutet av 1990-talet lanserade Renault Kangoo, en liten multifunktionell 4/5-dörrars skåpbil avsedd för en mängd olika ändamål. Sedan starten har Renault konsekvent tillverkat Kangoo som nu är i sin tredje iteration. Renault kom nyligen också ut med den elektriska Kangoo Z.E. vilket tyder på att Renault syftar till att behålla Kangoo.

Så, är Renault Kangoo en bra bil? Kort sagt, ja, Renault Kangoo är en bra bil eftersom den lyckas kombinera en mängd olika fördelar i ett enda paket. För det första erbjuder den ett brett utbud av drivlinor i kommersiell klass, inklusive den elektriska versionen som ännu inte är så vanlig i detta marknadssegment.

Designen på den senaste 3:e generationens Kangoo är uppdaterad både in- och utvändigt och gör den därmed till en av de mer attraktiva på marknaden. Körupplevelsen är så ordinär som den kan bli, vilket är att förvänta sig av en MPV. Tillförlitligheten verkar vara riktigt bra, men det finns några problem som är värda att prata om i större detalj.

Priserna är attraktiva över hela skalan med ett brett utbud av begagnade modeller att välja mellan också. Praktiska är så bra som det är med alla andra MPV i detta segment, men Kangoo slår ut de flesta av dem eftersom det är tillgängligt i besättningen, panel van, och människor transport guise.

Renault Kangoo problem.

Drivlinan

Renault Kangoo kommer med ett brett utbud av bensin- och dieselmotorer, men Renault kom också ut med Z.E. EV för några år sedan. Ursprungligen var Kangoo tillgänglig med antingen en 1.2L 4-cylindrig bensinmotor med 60 hk, 75 hk eller 112 hk, men sortimentet utökades senare till att omfatta 1.5L med 106 hk och slutligen 1.4L 4-cylindrig med antingen 100 hk eller 130 hk.

  Hyundai i20 vs Renault Clio - Vilken är bäst?

Dieselmotorerna är ännu fler och inkluderar en 1.5L diesel med cirka 75 hk till 115 hk, en 1.9L 4-cylinder med 80 hk, eller en ny 1.5L 4-cylinder med 75 hk, 95 hk eller 115 hk. Slutligen drivs EV-versionen av Kangoo av ett 33kWh-batteri som ger upp till 89 mils räckvidd.

Effektivitetsmässigt skulle du ha tur att få runt 35MPG från de nyaste bensinmodellerna medan dieselmodeller kan sträcka sig till 45MPG. Sammantaget erbjuder Kangoo mer variation än de flesta MPV:er i drivlineavdelningen, vilket säkert är en bra sak.

Design och körupplevelse

Fronten har en stor Renault-logotyp på en svart grill, flankerad av rektangulära strålkastare. Bakdörrarna kan skjutas upp för att ge enkel åtkomst till lastutrymmet. Interiören i Kangoo är funktionell och rymlig, med plats för upp till fem passagerare i passagerarversionen och gott om lastutrymme i lastversionen.

Fjädringen är utformad för att absorbera stötar och ojämna vägar, vilket ger en mjukare körning för både förare och passagerare. Men förvänta dig inte att Kangoo ska vara överdrivet dynamisk, eftersom det inte är en sport-MPV, om något sådant ens existerar.

Tillförlitlighet och vanliga problem

Renault Kangoo lyckas vara relativt felfri om du underhåller den tillräckligt bra. Det betyder att du behöver göra alla vanliga saker som oljebyten och liknande. Nyare Kangoo-modeller är också mycket bättre än de två första generationerna, särskilt den första som var känd för att bryta ner ganska enkelt och ofta.

  Är Renault Arkana en bra bil?

De vanligaste problemen med Kangoo är elektriska problem, särskilt en felaktig instrumentbräda eller ellås som inte fungerar. Andra problem inkluderar en bräcklig kuggremspännare, problem med dörrarna, problem med servostyrningen och problem med värmaren.

Prissättning och praktiska egenskaper

De två första generationerna av Renault Kangoo kan nu köpas för en spottstyver medan 3:e generationens Kangoo kostar mellan 16 000 och 23 000 pund som ny. För detta pris får du verkligen en anständig affär eftersom Kangoo erbjuder allt du behöver från en modern kompakt MPV.

Kangoo erbjuder ett stort och mångsidigt lastutrymme, vilket gör den idealisk för att transportera en mängd olika föremål. Med baksätena nedfällda kan lastutrymmet erbjuda upp till 2 800 liter utrymme, vilket gör den till en av de rymligaste bilarna i sin klass.

FAQ-sektion

Vilka bilar konkurrerar med Renault Kangoo?

De mest anmärkningsvärda konkurrenterna till Renault Kangoo är Citroen Berlingo som är väldigt lik Kangoo och Mercedes Benz Citan som är en mer premium van. Fiat Doblo är en annan kompakt skåpbil som erbjuder en praktisk och rymlig interiör, med effektiva motorer och avancerade säkerhetsfunktioner, medan Volkswagen Caddy är en av de mer populära skåpbilarna i detta segment.

Dessa är bara några av de främsta konkurrenterna till Renault Kangoo i segmentet kompakta skåpbilar, och det specifika valet beror på köparens behov och preferenser, inklusive faktorer som pris, bränsleeffektivitet, lastkapacitet och körprestanda.

  Vanliga problem med Renault Espace

Har Renault Kangoo utgått ur sortimentet?

Renault har nyligen lanserat en ny version av Kangoo, så den har inte utgått ur sortimentet. Den tidigare generationen Kangoo upphörde dock 2020 efter att ha varit i produktion i 12 år. Den nya versionen, som lanserades 2021, är en helt ny modell och bygger på en annan plattform än den tidigare generationen.

Nya Kangoo har en fräsch design, förbättrad teknik och effektivare motorer jämfört med den tidigare modellen. Nya Kangoo finns tillgänglig i både passagerar- och kommersiella versioner, och den syftar till att fortsätta sin föregångares framgångar som ett praktiskt och mångsidigt fordon för både företag och familjer.

Kan man sova i Renault Kangoo?

Ja, det är möjligt att sova i en Renault Kangoo, särskilt i passagerarversionen som har en rymlig interiör. Med några modifieringar kan Kangoo förvandlas till ett bekvämt campingfordon som rymmer en säng och andra nödvändiga bekvämligheter.

Kangoos baksäten kan tas bort eller fällas ner för att skapa en plan och bekväm sovplats. Dessutom ger skjutdörrarna på båda sidor av fordonet enkel åtkomst och ventilation. Med hjälp av gardiner eller persienner kan Kangoos interiör göras privat och mysig att sova i.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts