Är Renault Captur en bra bil?

Renault Captur

Renault Captur är en kompakt crossover-SUV som är utformad för att locka köpare med sitt utseende, sin utrustning, sitt överkomliga pris, sina överkomliga driftskostnader och sin praktiska användbarhet. Den ligger i det mest konkurrensutsatta segmentet på den nuvarande marknaden vilket innebär att den måste vara en riktigt bra bil för att lyckas, så är Renault Captur en bra bil?

Kort sagt, ja, Renault Captur är verkligen en riktigt bra bil, men om du vill ha det långa svaret får du stanna kvar och läsa den här artikeln. Vi kommer att berätta mer om Captur, vilket inkluderar alla motorer, designen, det praktiska, körupplevelsen, tillförlitligheten, prissättningen och det praktiska.

För att avsluta det hela kommer vi också att diskutera dess säkerhet och hur den står sig mot några av sina hårdaste rivaler. Vi kan säga att Renault Captur är en oerhört populär bil i Europa eftersom Renault flyttar dessa som en galning.

Detta är sant eftersom Renault erbjuder ett väl avrundat paket som inte offrar det som är känt för att locka ekonomiköpare mest. Så om du vill veta mer om Captur, och eventuellt till och med köpa en, se till att läsa den här artikeln för att ta reda på varför du ska köpa den!

Drivlinan

Den första generationen Captur erbjuder antingen bensin- eller dieselmotorer medan den andra generationen Captur endast erbjuder bensinmotorer med ett tillägg av en enda hybridmodell också. Bensinmotorerna sträcker sig från de minsta 0,9L 3-cylindriga motorerna som knappt trycker mer än 90 hk och går hela vägen upp till de kraftfullaste 1,4L fyrcylindriga inline-motorerna med 150 hk som också är de bästa bensinmotorerna du kan köpa.

  Peugeot e-208 vs Renault Zoe - Vilken är bäst?

Den första generationen Captur erbjuder också några dieselvarianter och alla är baserade på samma 1,5L dCi-motor som ger mellan 90 och 110 hk. Slutligen måste vi också prata om den nyaste hybridmodellen 1.6L Captur som erbjuder 160 hk och är den mest kraftfulla, och troligen mest rimliga motorn du kan köpa för en bil som Captur.

Ingångsmodellerna kommer med manuell växellåda medan de högre modellerna kommer med en 6-växlad automatlåda som passar bilens karaktär riktigt bra. Framhjulsdrift är det enda alternativet för Captur medan bränsleeffektiviteten är beräknad till cirka 60 MPG för dieselmotorer, 150 MPG för hybriden och 40 MPG för de mindre bensinmodellerna.

Design och körupplevelse

Den yttre designen på Captur är skarp och riktigt modern, särskilt om du väljer en högre modell som får häftiga yttre svarta detaljer och skarpa LED-strålkastare. Interiören är ganska följsam, inte av bästa kvalitet, men är välutrustad, särskilt med modeller med högre trim som finns med i stort sett allt du kan tänka dig.

Körupplevelsen är relativt intetsägande eftersom Captur aldrig var avsedd att fånga bilentusiasternas hjärtan. När det gäller normal daglig körning och pendling gör Captur dock tricket bra eftersom den fungerar som alla moderna bra bilar gör.

Tillförlitlighet och vanliga problem

Renaults tillförlitlighet har blivit bättre de senaste åren, men den första generationen Captur-modeller från 2013 är inte de bästa att välja. Numera verkar Captur vara en hyfsat pålitlig bil, vilket innebär att du inte ska oroa dig för att den ska gå sönder för mycket om du gör allt när det behöver göras.

  Hyundai i20 vs Renault Clio - Vilken är bäst?

De vanligaste Renault Captur-problemen inkluderar en mängd olika problem med bilens elektronik som navigatorn, A/C-kontrollerna, generatorn och kanske till och med strålkastarna. Bilen återkallades på grund av problem med generatorn, bromsrelaterade problem och problem med katalysatorn. Slutligen är det så att karosseripanelerna inte alltid ligger i linje med varandra på rätt sätt, bagageluckan kan fastna och start-stopp-systemet kan vara en mardröm.

Praktiskhet och pris

I Storbritannien går Renault Captur för cirka 22 395 till 34 095 pund medan priserna i Frankrike och Tyskland är riktigt lika. För detta pris får du en välutrustad vardagsbil som kan behålla ett hyfsat värde efter några år. Det betyder inte att Captur inte värderas ner, för det gör den, men det betyder att den inte värderas ner som en galning.

Praktiken är mer eller mindre bra eftersom den ligger i linje med de flesta andra bilar i sin klass. Visst, den andra generationen av Captur erbjuder en 20 mm längre hjulbas vilket underlättar fotutrymmet i baksätet, men det totala bagageutrymmet och huvudutrymmet är ungefär genomsnittligt för klassen.

FAQ-avsnitt

Hur säker är Renault Captur?

Renault vet att de flesta som köper Captur köper den för familjechaufförer, vilket innebär att Captur måste vara en riktigt säker bil. Tack och lov är det precis så eftersom Captur har ett fantastiskt 5-stjärnigt betyg från Euro NCAP, som är Europas ledande organisation som arbetar med bilsäkerhet och krockskydd.

  Vanliga problem med Renault Captur

Captur har också allt det vanliga som de flesta andra moderna bilar har, till exempel lane keep assist, automatisk bromsning, farthållare, kameror, parkeringssensorer och trafikvarningar. På det hela taget är Captur verkligen en säker bil, och du borde vara mer än nöjd med en sådan.

Är Renault Captur bättre än sina konkurrenter?

Om du spenderar en anständig tid med att bläddra igenom olika frontalförsök mellan Captur och dess hårdaste rivaler kommer du ofta att se Captur komma i topp, vilket är logiskt eftersom den verkligen är bättre än de flesta av sina konkurrenter, men inte med mycket.

C4 Aircross är inte på samma nivå när det gäller stilen, Ford Puma är inte lika praktisk, Peugeot 2008 är inte välutrustad och HR-V är inte lika modern eller snygg att se på.

Kommer Renault att upphöra med Captur?

Redan 2020 meddelade Renault att de kommer att upphöra med Captur i Indien, vilket genast startade samtalet om att Captur skulle upphöra i Europa, men det verkar inte vara aktuellt.

Den nya Captur kommer snart ut vilket innebär att Renault fortfarande inte är intresserade av att sluta med Captur. Detta är helt logiskt eftersom dessa fortfarande säljer som en galning i Europa.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts