Är Renault Fluence en bra bil?

Renault Fluence

I slutet av 2009 presenterade Renault Renault Fluence, en kompakt familjesedan som syftade till att balansera kostnader, funktioner, prestanda och tillförlitlighet. Renault kände att Europa fortfarande älskade sedaner och att det fanns tillräckligt med utrymme för Fluence att stjäla en del försäljning på denna mycket konkurrensutsatta marknad. Är Renault Fluence en bra bil?

Renault Fluence är verkligen ett frestande erbjudande eftersom den nu är några år gammal, vilket innebär att den har förlorat mycket av sitt ursprungliga värde. Det innebär att du kan få en ganska bra bil för väldigt lite pengar. Detta gör Fluence till en bra bil överlag, men det är inte den typ av bil du kommer att älska, särskilt om du är en bilentusiast.

Anledningen till detta är att Renault har försökt att spela det säkert och göra Fluence till en mångsidig bil. Det gör att den inte sticker ut i någon speciell kategori och den känns väldigt ordinär när man kör den. De motorer som erbjuds är alla effektiva och tysta, designen är harmonisk, utrymmet är bra och tillförlitligheten är också bra om den underhålls ordentligt.

Sammantaget har den begagnade Renault Fluence för närvarande många fördelar, främst på grund av sitt pris.

Ta reda på mer om möjliga problem med Renault Fluence

Drivlina

Renault Fluence kan köpas med flera diesel- och bensinmotorer. Bensinmotorutbudet börjar med en 1,6-liters 4-cylindrig motor som ger 110 hk, medan den översta bensinmodellen är en 2,0-liters 4-cylindrig motor med 140 hk. Det finns lite mer variation när det gäller dieselmotorer, eftersom det finns fler alternativ att välja mellan.

  Är Renault Twingo en bra bil?

Dessa sträcker sig från 1,5 l 4-cylindrig motor med 90 hk, 95 hk eller 110 hk till den större 1,6 l 4-cylindriga motorn med 131 hk. Alla Fluence-modeller är utrustade med framhjulsdrift från fabrik och du kan välja mellan en vanlig 5-växlad manuell eller en 6-växlad automatisk växellåda, som finns som tillval.

För bensinmodeller kan du förvänta dig cirka 30-35MPG, medan dieselvarianter kan uppnå upp till 50MPG med rimlig körning. Sammantaget är dessa motorer raffinerade, tysta och smidiga i alla miljöer, vilket innebär att de kommer att klara sig även i dagens tidsålder.

Design och köregenskaper

När det gäller design kommer Renault Fluence inte att imponera, men den kommer inte att förolämpa någon heller. Den ser ut som de flesta andra halvmoderna Renault-modeller, vilket innebär att den har intressanta linjer och kroppsformer, men den kommer inte att locka för mycket uppmärksamhet. Interiören börjar redan visa sin ålder ganska mycket, men det är att förvänta sig av en äldre bil.

Körupplevelsen är också genomsnittlig och inte särskilt spännande. Den övergripande passformen och finishen är bra, men interiören är känd för att slitas ut ganska snabbt, särskilt med de ljusa trimalternativen som visar tecken på slitage ännu snabbare.

Tillförlitlighet och typiska fel

När det gäller tillförlitlighet klarar Renault Fluence tidens tand om den sköts på rätt sätt. Problemet är att många av dessa bilar har körts under sin livstid, så de kommer inte att vara så tillförlitliga som du kanske förväntar dig.

  Vanliga problem med Renault Scenic

Vanliga problem är problem med växellådan, vissa elektriska system, fjädring, motor och luftkonditionering. De värsta problemen är potentiella växellådsfel, tändningsproblem och bussningsproblem som kan orsaka olyckor.

Pris och praktiska egenskaper

Renault Fluence har aldrig varit en dyr bil, men begagnade enheter kan nu köpas för så lite som några tusen euro, men det är värt att undvika sådana bilar och välja bättre underhållna enheter med en ordentlig servicehistorik. Hur som helst kommer du inte att betala mycket pengar för en Fluence och du kan inte köpa en ny längre eftersom Renault slutade tillverka dem för några år sedan.

Praktiska egenskaper är i nivå med de flesta andra bilar i segmentet, vilket innebär att den erbjuder en anständig mängd utrymme för en familj, men inte för att bära vuxna. Bagageutrymmet är rymligt och lättillgängligt, vilket är till dess fördel. Den övergripande sikten och användarvänligheten är bra, även jämfört med mycket nyare bilar.

FAQ-avsnitt

Hur säker är Renault Fluence?

Fluence är utrustad med allt det väsentliga som krockkuddar, ABS, ESC, bromsassistans och till och med en backkamera. När det gäller det övergripande krockskyddet är säkerhetsbetyget 4 av 5 stjärnor, vilket innebär att Fluence är väl skyddad, särskilt för en 2009-modell.

Där Fluence kommer till korta jämfört med de flesta bilar är tillgängligheten av olika assistanssystem som helt enkelt inte fanns tillgängliga när Fluence kom ut på marknaden. Du bör därför inte oroa dig alltför mycket om du inte är alltför strikt med att ha saker som döda vinkeln-assistent, filhållningsassistent eller adaptiv farthållare.

  Vanliga problem med Renault Fluence

Vilka bilar konkurrerar med Renault Fluence?

Renault Fluence mest kända rivaler är Toyota Corolla, som nu är modernare och bättre utrustad, men dyrare. Honda Civic är nästan samma historia, men Civic anses allmänt vara något trevligare att köra än alla ovanstående.

Hyundai Elantra är den mest pålitliga i serien, Nissan Sentra är ganska rymlig och ekonomisk, medan Mazda 3 är den mest eleganta och inte avviker alltför mycket från Civic när det gäller körglädje.

Varför upphörde Renault med tillverkningen av Fluence?

Renault slutade tillverka Fluence på grund av dålig försäljning och den ökade populariteten för crossovers och SUV:ar. Marknaden förändras snabbt, och den största förändringen är den ökade populariteten för SUV:ar och crossovers, vilket i princip slog den sista spiken i kistan för Renault Fluence.

Renault verkar inte särskilt angelägna om att ta tillbaka Fluence inom den närmaste tiden, åtminstone inte som en bil med förbränningsmotor. Världen av elektriska fordon blir allt viktigare och vissa tror att Fluence så småningom kommer tillbaka, men bara som ett elektriskt fordon.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts