Är Kia Picanto en bra bil?

Kia Picanto

Kia Picanto är en trevlig stadsbil för användning i staden eller till och med på motorvägen. Liksom de flesta av sina konkurrenter är den här bilen effektiv, ekonomisk, praktisk, pålitlig och rolig att köra. Men är Kia Picanto en bra bil?

Ja, Kia Picanto är en bra bil om du är på marknaden för en kompakt, pålitlig, ekonomisk, välfungerande, praktisk och rolig bil. Å andra sidan är den här bilen inte idealisk för dig om du önskar en större, rymligare, mer avancerad och högpresterande bil.

Kia Picantos historia

Kia Picanto är en stadsbil som tillverkas av Kia. Denna bil har tillverkats från 2003 till dags dato. Den kallas också Kia Morning i Sydkorea, Taiwan, Hongkong och Chile. I Vietnam är den känd som Kia New Morning och i Malaysia kallas den Naza Picanto eller Naza Suria.

Dessutom har denna bil tillverkats i enlighet med kategorin ”lätt bil” i Sydkorea som ger skatteincitament för bilar med yttre mått som är mindre än 3 600 mm långa och 1 600 mm breda. Dessutom är Kia Picanto i sin tredje generation, som har varit i produktion från 2017 till idag.

Kia Picantos egenskaper

Utseende

Kia Picanto må vara liten, men det betyder inte att den är dåligt utformad eller obekväm. Överraskande nog är Kia Picanto vackert utformad med de senaste modellerna har uppgraderade funktioner.

Några av de funktioner som sticker ut är tonat glas, karosserifärgade stötfångare, standardfärg, automatisk strålkastarstyrning, hastighetsvariabla vindrutetorkare fram, 15-tums hjul och högmonterad bromslampa. Interiören ser också spektakulär och rymlig ut. Den kan skryta med funktioner som lutningsbar rattjustering, skjutbara och liggande framsäten och rattmonterade reglage.

  Kia K5 Tillförlitlighet

Kia Picanto har också en hjulbas på 94,5 tum, en längd på 141,5 tum, en bredd på 62,8 tum och en höjd på 58,5 tum.

Prestanda

När det gäller prestanda beror det på vilket trimalternativ eller vilken motor du väljer. Basmotorn är den 3-cylindriga 1,0-liters Kappa II-motorn med flerpunktsinsprutning, den 3-cylindriga 1,0-liters Kappa II-motorn med turboladdad direktmotor och den 4-cylindriga 1,2-liters Kappa II-motorn. Observera att de två första motorerna kom med en 5-växlad manuell växellåda, medan 1,2-litersmotorn har en 4-växlad automatisk växellåda som tillval.

Om du vill ha bästa prestanda bör du överväga att skaffa Kia Picanto GT-Line S-trimningen. Den har en topphastighet på upp till 112 mph och kan accelerera från 0 till 62 mph på bara 9,9 sekunder. Trots detta är den också mycket dyrare än andra trims eftersom den har extra funktioner som autonom nödbromsning.

Komfort och lastutrymme

Kia Picanto må vara en stadsbil, men den är ändå ganska rymlig jämfört med de flesta av sina rivaler. Den här bilen kan ta med upp till fem passagerare och har ett bagageutrymme på upp till 255 liter. Om du fäller baksätena får du dock ett totalt lastutrymme på 1010 liter.

Bränsleeffektivitet

När det gäller effektivitet är Kia Picanto mycket sparsam. Det beror på att den har en effektivitet på cirka 48,7 mpg i staden, 65,7 mpg på motorvägen och en kombinerad 58,9 mpg. Med sådana betyg är detta en mycket effektiv stadsbil.

Säkerhet

Kia Picanto är också en ganska säker bil. Detta beror på att den har många säkerhetsfunktioner. Några av dem är elektronisk stabilitetskontroll, bromsassistanssystem, nödstoppssignalering, starthjälp vid backe och däcktrycksövervakningssystem.

  Kia Spectra5 Tillförlitlighet

Förutom ett aktivt säkerhetssystem har den här bilen också passiva säkerhetssystem, som t.ex. krockkännande automatisk dörröppning, höj- och sänkbara nackstöd, ISOFIX-barnstolsförankringar och fästanordningar för barnstolar och mycket mer.

Pris

Även om Kia Picanto är något dyrare än några av sina rivaler som Hyundai i10 är den rimligt prisvärd. Den har ett prisintervall på 16 290 dollar till 20 790 dollar. Till ett sådant överkomligt pris får användaren massor av avancerade funktioner och exceptionella prestanda.

FAQ

Är Kia Picanto en bra bil?

Ja, Kia Picanto är bland de bästa stadsbilarna på marknaden. Ändå kan vissa personer tycka att den inte är värd att investera i. Kia Picanto är en bra bil om du letar efter en effektiv, kompakt, praktisk och rolig stadsbil. Däremot är den inte lämplig om du letar efter en bekväm, lyxig och rymlig bil.

Vilka är de vanligaste problemen med Kia Picanto?

Om du vill investera i Kia Picanto är det viktigt att ta reda på några av de vanligaste problemen som du kommer att möta på vägen. Några av dessa problem är problem med vevaxeln, oregelbunden tomgångskörning, ljud från bakre bromsar, problem med bränslepumpen, knarrande ljud vid styrning, fel på bränsletrycksregulatorn, spruckna gummislangar och svårigheter att växla.

Hur snabb är Kia Picanto?

Kia Picanto är snabbare än de flesta av sina konkurrenter som Hyundai i10. Kia Picanto 1.0 T-GDi GT-Line S är det snabbaste trimalternativet. Den här varianten är utrustad med en 3-cylindrig turbomotor som levererar upp till 99 hk och 172 Nm vridmoment. Den har också en topphastighet på upp till 112 mph och kan accelerera från 0 till 62 mph på bara 9,9 sekunder.

  Kia K900 Tillförlitlighet

Är Kia Picanto en bra daglig förare?

Ja, Kia Picanto är en underbar daglig förare. Det beror på att den här bilen är bränsleeffektiv, kompakt och praktisk. Eftersom Kia Picanto är en stadsbil är den lätt att manövrera i trafiken och parkera på offentliga parkeringsplatser. Dessutom är den här bilen billig att underhålla, vilket innebär att du inte behöver lägga ut mycket pengar för att hålla den på vägen dagligen.

Vilken bil är bäst – Hyundai i10 eller Kia Picanto?

Hyundai i10 och Kia Picanto bygger på samma plattform. Därför är det ganska svårt att välja den ena framför den andra eftersom de delar många funktioner. Hyundai i10 har dock ett litet övertag över Picanto eftersom den har ett större utbud av motorer. Trots detta är Kia Picanto rymligare, snabbare och har ett större bagageutrymme.

Sammanfattning

Generellt sett är Kia Picanto en utmärkt bil för personer som söker en snygg, kompakt, pålitlig, effektiv och praktisk bil. Men den är inte idealisk för personer som söker en kraftfull, lyxig, rymlig och avancerad bil. Med rätt skötsel och underhåll är Kia Picanto en bil som håller i mer än 250 000 mil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts