Är Ford B Max en bra bil?

Ford B Max

Ford B Max är en kompakt MPV med skjutdörrar och avsaknad av B-stolpar. Därför är det en trevlig och enkel bil att köra och ha kul med. Men är Ford B Max en bra bil?

Det beror på vad du letar efter i en bil. Ford B Max är en bra bil för personer som vill ha en pålitlig, ekonomisk, prisvärd och praktisk bil. Men om du letar efter en högpresterande, smidig och sofistikerad bil är detta inte bilen för dig.

Ford B-Max:s historia

Ford B-Max är en mini MPV som har tillverkats av Ford från 2012 till 2017. Den här bilen tillverkades specifikt av Ford Europa. Dessutom är den här bilen baserad på Ford Fiesta och dess viktigaste konkurrenter är Nissan Note, Fiat 500L och Citroen C3 Picasso.

Dessutom kommer Ford B Max med 5-dörrar. Dessutom har den tre bensinmotorer och två dieselmotorer. Naturligtvis är dieselmotorerna kraftfullare än deras bensinmotorer. Så om du vill ha bättre prestanda kan du överväga att välja den 1,6-liters Duratorq I4 TDCi-motorn.

Det är också viktigt att notera att Ford B Max inte längre tillverkas. Ford avvecklade den här modellen 2017. Så om du vill ha en Ford B Max-modell måste du leta efter en begagnad kvalitetsmodell på marknaden.

Funktioner hos Ford B-Max

Utseende

När det gäller utseendet är Ford B Max inte bland de snyggaste bilarna i sin klass. Bilen har ett enkelt utseende men interiören är okej. Interiören kunde också ha varit bättre om Ford använt kvalitativa och tilltalande material. På det hela taget ser bilen bra ut både invändigt och utvändigt, men den är inte så tilltalande.

  Ford Transit Tillförlitlighet

Prestanda

Ford B Max är inte byggd för prestanda. Oavsett detta har den fortfarande olika motoralternativ för personer som vill ha den mest presterande bilen i serien. Dessutom har den tre trims, som inkluderar trims Studio, Zetec och Titanium.

Titanium-trimmarna är den mest prestandavariant med maximalt 103 hk och en topphastighet på 112 mph, ad den kan accelerera från 0 till 60 på 11,7 sekunder. Trots detta är den också den dyraste.

Komfort och lastutrymme

Trots att den här bilen är en MPV kan den ta emot upp till fem personer. Ja, den är rymligare än vad de flesta tror. Dessutom har den gott om lastutrymme, och detta kan ökas genom att fälla baksätena. Den kommer med 318 liter, men detta kan utökas till 1 386 liter när sätena är nedfällda.

Detta är dock ganska litet jämfört med sina rivaler som Citroen C3 Picasso med 500 liter innan sätena fälls ner.

Bränsleeffektivitet

Ford B Max är en mycket effektiv bil. Du kan dock till och med fortfarande spara mer pengar genom att välja modellerna med Ecoboost-motorn. Den 1,6-liters bensinmodellen har till exempel ett värde på 44,4 mpg, medan den 1,4-liters bensinmodellen har ett värde på 47,1 mpg.

Om du däremot väljer 1,6-liters Ecoboost-motorn får du 55,4 mpg och 57,5 mpg för 1,4-liters Ecoboost-modellen.

Pris

Det här är en av de billigaste och mest ekonomiska mini MPV:erna som du kan hitta på marknaden. Så om du vill spendera mindre på en prisvärd bil är Ford B Max det perfekta valet. Och eftersom Ford inte längre tillverkar nya Ford B Max-modeller får du nöja dig med en begagnad enhet. Priserna varierar mellan 14 000 och 25 000 dollar.

  Ford Fiesta Tillförlitlighet

FAQ

Är Ford B-Max värd att köpa?

Ja, Ford B Max är värd att köpa om du vill ha en prisvärd, ekonomisk, billig och rolig bil att köra. Den är också pålitlig och håller sitt värde väl. Denna MPV kan dock vara oattraktiv för personer som söker en snabbare, högpresterande eller lyxig bil. Dessutom är bakdörrarna tunga att flytta, vilket kan vara olämpligt för barn.

Vilka är de vanligaste problemen med Ford B-Max?

Om du planerar att köpa en Ford B-Max måste du känna till några av de problem som du kommer att stöta på längs vägen. Vanliga problem med Ford B-Max är problem med batteridragning, problem med styrsystemet, elektriska problem, DPF-problem, problem med automatisk växellåda och defekta bakrutor.

Är Ford B-Max större än Ford Fiesta?

Även om Ford B-Max är baserad på Ford Fiesta-plattformen kommer du att bli förvånad över att den är större. Ford B-Max har en hjulbas på 98,0 tum, en längd på 160,5 tum, en bredd på 68,9 tum och en höjd på 63,1 tum.
Å andra sidan har Ford Fiesta en hjulbas på 98,1 tum, en längd på 160,2 tum, en bredd på 70,2 tum och en höjd på 59,0 tum. Som du kan se är Ford B Max något längre än Ford Fiesta, medan Ford Fiesta är bredare. Dessutom är Ford B Max också längre eller högre än Ford Fiesta.

  Ford Taurus tillförlitlighet

Hur snabb är Ford B-Max?

Ford B-Max är ingen högpresterande bil. Så om du letar efter en snabbare bil är detta inte ett bra alternativ. Den snabbaste Ford B-Max, som är 1,6-liters Titanium-modellen erbjuder en topphastighet på 112 mph och den kan accelerera från 0 till 60 på 12,1 sekunder. Detta är ganska snabbare än basmodellen som tar 13,8 sekunder för att accelerera från 0 till 60 mph.

Vilken typ av motor använder Ford B-Max?

Ford B-Max använder sig av olika motorer. Den har tre bensinmotorer och två dieselmotorer att välja mellan. Bensinmotorerna är motorerna 1,0-liters Ecoboost turbo I3, 1,4 Duratec I4 och 1,6 Duratec I4. Dieselalternativen är 1,5-liters Duratorq I4 TDCi-motorerna och 1,6-liters Duratorq I4 TDCi-motorerna.

Slutsats

Ford B Max är en liten, rymlig, ekonomisk, pålitlig och praktisk bil. Den är också billig att underhålla men saknar hastighet och kvalitet. Som de flesta bilar har den flera problem som användarna bör räkna med att hantera, till exempel problem med automatisk växellåda, problem med styrsystemet, problem med DPF och elektriska problem.

Trots att Ford B Max har vissa brister är det en utmärkt bil och mycket billig att ha. Tack vare den billiga vägtrafikskatten och den utmärkta bränsleeffektiviteten. Det är en bra familjebil och daglig förare.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts