Vanliga problem med Ford B Max

Ford B Max Problem

Ford tillverkar några av de mest prisvärda och pålitliga bilarna på marknaden. En av dessa bilar är Ford B-Max, som är en MPV. Denna bil är liten men rymlig, ekonomisk och praktisk. Men vilka är de vanligaste problemen som Ford B Max kommer med?

Vanliga problem med Ford B-Max är problem med dieselpartikelfilter, problem med automatisk växellåda, problem med batteridränering, elektriska problem, problem med styrsystemet och fel på bakrutan. Jämfört med andra bilar i sin klass har Ford B-Max inte många problem.

Vilka är de vanligaste problemen med Ford B-Max?

Problem med automatisk växellåda

Det största problemet som de flesta Ford B-Max-användare har klagat på är den automatiska växellådan. Problemen med växellådan börjar redan vid 20 000 mil. Några av de saker som du kan uppleva när detta inträffar är glidning, vibrationer och olika växlingsmönster i MPV:n.

Några av tecknen på en dålig automatisk växellåda är slirning, överhettning, vätskeläckage, att motorlampan tänds, ovanliga ljud samt skakningar eller slipning. Om du märker något av dessa tecken efter att ha kört över 20 000 mil, ska du veta att du har en dålig automatisk växellåda.

Att laga en automatisk växellåda kan vara tidskrävande och kostsamt, men det är mycket viktigt. Alternativt kan du bestämma dig för att byta ut hela växellådan.

DPF-problem

Det här problemet är vanligt på Ford B-Max utrustad med 1,5-litersmotorn. Dieselpartikelfiltret (DPF) börjar utveckla problem när det har stängts av halvvägs genom regenereringsprocessen. Detta orsakar förorening av oljesystemet med bränsle, vilket gör att oljenivåerna stiger långsamt. Som ett resultat av detta kan det orsaka skador på motorn.

  Vanliga problem med Ford Puma

Ett annat DPF-problem är att DPF blir igensatt. Detta är vanligt i alla Ford-modeller. Detta kan dock undvikas genom regelbunden rengöring. Men om DPF:n är skadad eller sliten måste du byta ut den.

Problem med styrsystemet

Ett annat problem som Ford B-Max-användare kan förvänta sig att drabbas av är att styrsystemet har problem. Styrningen kan vara svår att vrida eller inte vara särskilt lyhörd. Detta orsakas normalt av läckande servostyrningsvätska. Andra orsaker kan vara slitna servostyrningsremmar eller förorening av servostyrningsvätskan.

För att åtgärda problemet måste du börja med att kontrollera styrvätskan. Se till att bilen har den ideala vätskenivån och om vätskenivån är låg ska du fylla på den. Men om styrpumpen är skadad eller sprucken kan du behöva byta ut den för att få en smidig funktion.

Problem med batteridränering

Flera användare har rapporterat om batteridränering på sin Ford B-Max. De flesta fallen berodde på elektriska fel i bilen. Så innan du drar slutsatsen att du har ett dåligt batteri, kontrollera om elektroniken i bilen fungerar bra. Dessutom glömmer vissa människor att stänga av elen vilket slutar med att batteriet töms.

Felaktiga bakrutor

Vissa Ford B-Max-användare har rapporterat att de har en defekt bakruta. Som ett resultat av detta blir det besvärligt att stänga eller öppna fönstret. Huvudorsaken till detta problem är defekta fönstertätningar. Eftersom fönstertätningarna inte är korrekt installerade kan de bli defekta när de åldras. Du måste alltså byta ut de dåliga fönstertätningarna mot nya.

  Vanliga problem med Ford Fiesta Ecoboost

Elektriska problem

Den främsta orsaken till elektriska problem på Ford B-Max är det snabbt tömda batteriet. Så om batteriet blir urladdat kommer vissa elektriska delar att påverkas. Som ett resultat av detta kan du få en sprängd säkring, problem med ledningar och så vidare. Se alltid till att batteriet på din Ford B-Max alltid är laddat för att undvika de flesta av dessa problem.

FAQ

Är Ford B-Max tillförlitlig?

Ja, Ford B-Max är en mycket pålitlig bil. Den är bland de få Ford-modeller som har färre än 200 klagomål. Dessutom är kostnaden för reservdelar och service billig, vilket innebär att du inte behöver lägga ut mycket pengar för att underhålla den här bilen. De flesta tillförlitlighetsbyråer ger den här bilen ett betyg på tillförlitlighet över genomsnittet, vilket också är bra.

Är Ford B Max dyr att underhålla?

Nej, Ford B-Max är en av de billigaste Ford-modellerna att underhålla. Dess reservdelar är billiga och det är även servicen. Dessutom finns det få klagomål på bilen, vilket innebär att den inte går sönder ofta. Dessutom har den låg bränsleekonomi och billig vägskatt.

Är Ford B-Max en liten bil?

Ja, Ford B-Max är en supermini MPV. Trots att den är en liten bil är den rymligare än de flesta bilar i sin klass. Tack vare sin upphöjda design som ger mer utrymme för personer och last. Det är en av de bästa små MPV-bilarna på marknaden eftersom den är mycket praktisk. Du kan alltså ta med dig mer än en genomsnittlig MPV.

  Är Ford Mustang Ecoboost en bra bil?

Varför slutade Ford att tillverka Ford B-Max?

Ford slutade tillverka Ford B-Max eftersom den inte var särskilt lönsam. Ford hade tidigare meddelat att man kommer att fortsätta att avveckla olönsamma modeller och ersätta dem med lönsamma modeller. Ford B-Max var en av dessa modeller. Ägarna till denna bil är dock mycket nöjda och glada över sitt köp.

Hur länge håller Ford B-Max?

Även om Ford B-Max inte har funnits länge på marknaden är den en av de mest hållbara supermini MPV:erna. Under det senaste decenniet som den här bilen har funnits har användarna rapporterat färre problem, vilket gör den mycket pålitlig. Så Ford B-Max bör låsa över 200 000 mil om den underhålls väl.

Sammanfattning

Ford B-Max är en underbar supermini MPV med en rymlig interiör och funktionella skjutdörrar, och den är mycket praktisk. Dessutom är den här MPV:n bränslesnål, pålitlig och har massor av säkerhetsfunktioner. Trots att Ford B-Max har många trevliga funktioner har den också en del problem som intresserade köpare bör vara beredda att hantera.

På det hela taget är detta en trevlig och prisvärd bil som små familjer kommer att älska att ha. Den är mycket ekonomisk och billig att äga. Dess utgångspris är dock något högre än konkurrenternas.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts