Ford Taurus tillförlitlighet

Ford har varit en av de största biltillverkarna i USA, och Taurus var en fullstor sedan. Taurus introducerades 1985 och var en av de mest sålda bilarna i USA fram till 1997. Den sjätte generationen var den sista av Taurus, och den hade många uppgraderingar jämfört med den föregående.

Översikt

Bilen hade en 3,5 L EcoBoost-motor som gav 365 hästkrafter, vilket är riktigt snabbt för en sedan. Den har också ett AWD-system för maximalt mjuka körningar och många andra nödvändiga säkerhets- och inredningsfunktioner. Den lades ner 2018 av Ford, med avsikt att fokusera på lastbilar och SUV:er.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är en stor faktor, och att känna till en bils pålitlighet och hållbarhet är mycket viktigt. Ford är känt för sina massproducerade bilar, lastbilar och sportbilar, men det är inte det mest pålitliga märket. Det finns dock fortfarande några pålitliga bilar. Taurus 2019 har ett tillförlitlighetsbetyg på 83 av 100, vilket är riktigt bra.

Säkerhet

Säkerhet är ännu en faktor när man bedömer en bils tillförlitlighet. Ford brukar vara väldigt bra i säkerhetsaspekten och har riktigt bra resultat i krocktester. Taurus har också krocktestats av NHTSA, och den belönades med 5 av 5 stjärnor. Dessutom har den andra säkerhetsfunktioner som krockkuddar, övervakning av döda vinklar, farthållare osv.

Avskrivningsgrad

Ford är känd för sitt stora återförsäljningsvärde och sin lägre avskrivningsgrad. Taurus är en utgången bil, men den har fortfarande ett bra återförsäljningsvärde. 2019 års Taurus skulle avskriva cirka 50 % efter 5 år, vilket är riktigt bra.

  Aston Martin DBS Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhåll är ofta extremt viktigt och Ford har ett rykte om sig att ha något högre underhållskostnader än andra konkurrenter. Taurus har en genomsnittlig underhållskostnad på nästan 700 dollar. Kvaliteten på reservdelarna är dock bra så det är en bra sak.

FAQ

Är Ford Taurus en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Ford Taurus är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Ford Taurus?

Ford Taurus är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Stora bilar

Hur många hästkrafter har en Ford Taurus och har den en turbo?

Ford Taurus har 288 hästkrafter och ett vridmoment på 254 lb-ft. Motorn är en vanlig blyfri V-6-motor med en cylindervolym på 3,5 liter Bränslesystemet är: Sequential MPI.

Hur stort är bagageutrymmet i Ford Taurus?

20,1 kubikfot ( 0,569 m3 )

Hur stor markfrigång har Ford Taurus?

5,1 tum ( 12,95 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Ford Taurus har 19 X 8 tums aluminiumhjul fram och 19 X 8 tums aluminiumhjul bak.

Har Ford Taurus många problem?

Några motorproblem har rapporterats på vissa Ford Taurus-modeller från 2013. Ett intermittent fel i kamaxelsynkroniseringsaggregatet kan göra att deras fordonsmotor inte fungerar när de kör på motorvägar. De drabbade fordonen rycker och rycker när de accelererar.

Har Ford Taurus problem med växellådan?

Problem med växellådan. Transmissionsproblem har titeln som det värsta Taurusproblemet på Car Complaints. Detta baseras på många faktorer som genomsnittlig körsträcka och reparationskostnad.

  BMW 5-serien Tillförlitlighet

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts