Är Aiways en bra bil för en lång person?

De flesta stora elbilar i dag kostar mycket pengar och är därför ouppnåeliga för den vanliga kunden. Bilar som Mercedes Benz EQS och Lucid Air erbjuder överlägsna mängder utrymme för både de främre och bakre passagerarna, men Lucid Air börjar på nästan 80 000 dollar medan EQS börjar på 102 310 dollar.

Som sådan kostar bilar som Chevy Bolt eller Honda e mellan 33 000 och 38 000 dollar, men de är inte så rymliga för längre förare. Det bästa värdeförslaget bland de helt elektriska bilarna är Aiways U5 om du vill maximera utrymmet och minimera kostnaderna.

U5 är positionerad som en mellanstor SUV/crossover vilket innebär att den erbjuder ett överflöd av utrymme för både de bakre och främre passagerarna. Benutrymmet är särskilt stort eftersom U5 erbjuder en längre hjulbas jämfört med bilar som VW ID .4.

På det hela taget är U5 ett bra alternativ för en längre förare eftersom den erbjuder mycket huvud- och benutrymme. Lastutrymmet är också hyfsat, men det är värt att nämna att de säkerhetsbetyg som är kopplade till U5 inte är klassledande på något sätt.

Aiways U5 – Ett bra prisförslag

Den nuvarande EV-marknaden är full av fantastiska alternativ, men de flesta av dessa alternativ ligger långt över vad någon av oss för närvarande har råd med. Det finns ett par relativt prisvärda bilar som Kia EV6, Hyundai Ioniq eller VW ID .4, men de är verkligen komprometterade alternativ för många människor.

Så gott som alla skulle vilja använda bilar som Tesla Model S eller Audi e-Tron GT, men dessa är ofta för dyra. Som sådan är det svårt att hitta en bra värdeorienterad EV nuförtiden om du vill ha en större bil som erbjuder ökade nivåer av både utrymme och komfort.

  Är en Aiways en bra första bil?

Att konstruera en EV är fortfarande en ganska dyr uppgift vilket innebär att de flesta EV:er nuförtiden kostar alldeles för mycket pengar. Det är där Aiways U5 kommer in eftersom den erbjuder mycket värde för pengarna, så mycket att den knappast kan matchas av någon annan befintlig EV där ute.

Alla U5-modeller har en enmotor med en effekt på 150 kW (210 hästkrafter) som ska ge dig cirka 250 mil mellan laddningarna. Detta möjliggörs av ett 63 kWh-batteri som kan laddas från 20 % till 80 % på drygt 30 minuter om du hittar en snabb DC-laddare.

Skäl att överväga att köpa Aiways U5

Tänk dig själv som säljare, du måste sälja en produkt genom att lyfta fram alla dess fördelar jämfört med konkurrenterna och få kunden att överväga att köpa bilen. Detta är ganska knepigt om du inte är medveten om vad den potentiella kunden vill ha av en bil, men Aiways U5 är en fantastisk allroundbil så du kan använda det till din fördel.

För det första är U5 en SUV/Crossover och detta är det mest populära bilsegmentet av alla för närvarande. SUV:er/crossovers är eftertraktade över hela linjen vilket innebär att de säljs ofta, och det är något du vill ha om du inte vill behålla bilen för evigt.

Dessutom erbjuder U5 klassledande mängder utrymme för både passagerare och lastutrymme. Den kommer också med alla de klockor och visselpipor som du kan förvänta dig av en elbil från 2000-talet. Interiörmaterialen som används i U5 känns både förstklassiga och robusta, vilket naturligtvis är bra.

  Är Aiways lika bra som Tesla?

U5 erbjuder också en upphöjd förarplats som garanterar en bra sikt runtomkring. En särskild funktion som U5 erbjuder är en uppsättning kameror som övervakar din körning hela tiden för att se till att du är uppmärksam på vägen och för att den kinesiska regeringen ska kunna spionera på dig.

Anledningar till att inte överväga att köpa Aiways U5

Nybilsköp i dessa dagar drivs av både önskan och behov, och det är något som U5 inte kan erbjuda eftersom Aiways-märket åtnjuter liten eller ingen varumärkesattraktion förutom de uppenbara värdefördelarna. Detta kan göra det svårt att sälja bilen längre fram och det väcker också frågan om hur lätt det kommer att vara att serva och underhålla bilen.

Det största problemet med U5 är dock den bristfälliga säkerheten. Europas ledande organisation för krocktester av bilar, Euro NCAP, testade U5 men U5 lyckades bara få ett 3-stjärnigt säkerhetsbetyg, vilket är ganska dåligt för en 2020-bil.

Många okända faktorer omger märket just nu och det är därför så många människor inte är intresserade av att köpa bilen. Hur som helst får vi vänta och se hur nyare Aiways-modeller kommer att klara sig i framtiden.

FAQ-sektionen

Vem äger Aiways-bilarna?

Företaget Aiways grundades 2016 av en tidigare högt uppsatt finansman på det kinesiska megaföretaget SAIC Group. Företaget tog också hjälp av en man vid namn Roland Gumpert som är en ganska välkänd person inom bilindustrin.

  Aiways vs Tesla - vilken är bäst?

Roland är grundare av företaget Apollo Automobile som nyligen sålde hyperbilen Apollo IE för en svindlande summa på 2,6 miljoner dollar. Roland var också en gång i tiden chef för Audis prestationsinriktade Audi Sport-division så vi kanske till och med får se några prestationsinriktade Aiways-modeller i framtiden.

Varför köper människor Aiways-bilar?

Det kan tyckas löjligt för vissa att det finns människor som är villiga att spendera en hygglig summa pengar på ett okänt kinesiskt nystartat EV-märke som bara nyligen har kommit in på marknaden. Den första Aiways-modellen, U5, har dock visat sig vara en värdig konkurrent till de flesta nuvarande EV-alternativ på marknaden.

U5 erbjuder helt enkelt mycket för pengarna så folk är villiga att riskera det eftersom de får en anständig bil till ett anständigt pris.

Kommer Aiways att bli mer populärt?

Att döma av det första mottagandet på marknaden är Aiways-företaget på rätt väg mot att bli ett relevant EV-företag. De är inriktade på att göra bilar för massorna som inte är till för att upphetsa dig utan snarare för att ta dig från punkt A till punkt B.

Om Aiways fortsätter att göra anständiga bilar som kostar mindre jämfört med resten av bilindustrin kommer vi sannolikt att få se Aiways bli mycket mer populära i framtiden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts