Är Polestar en bra bil för en lång person?

Långa personer har helt andra prioriteringar som de måste ta hänsyn till när de köper en ny bil. Även om du kanske är intresserad av en subkompakt hatchback utan att ens tänka på om du kommer att få plats eller inte, kommer en lång person nästan alltid att få det trångt i en sådan bil.

Med tanke på att elbilar har ökat kraftigt i popularitet på sistone även om det inte finns så många av dem på marknaden är det rimligt att överväga att köpa Polestar 2 både som kortare och längre förare. Modellen verkar trots allt ganska Volvo-aktig vilket innebär att den borde erbjuda ett överflöd av utrymme precis som de flesta Volvos gör.

Det är faktiskt fallet med Polestar 2 eftersom den lätt kan rymma både längre och kortare förare. Interiördesignen är lite tung på mittkonsolen som är ganska hög och biffig, vilket skulle kunna försämra benkomforten vid längre resor, men de flesta forum på nätet menar att det är ett icke-problem.

Polestar 2 levereras med bekväma säten som är flervägsjusterbara precis som ratten, vilket innebär att du kan ändra förarpositionen för att hitta den rätta passformen för dig. Resten av Polestar 2 är också stor och rymlig vilket innebär att du inte behöver oroa dig för utrymmet.

Polestar 2 – en översikt

Polestar 2 är den första riktiga serietillverkade Polestar-modellen någonsin vilket innebär att Polestar har sett till att deras banbrytande bil är allt som alla hoppades att den skulle bli. Den ser snygg ut både inifrån och ut, erbjuder massor av utrymme, massor av smarta och avancerade prylar och teknik samtidigt som den är räckviddsmässigt generös.

  Påverkar kallt väder Tesla-batteriet?

Polestar 2 använder ett 75 kWh-batteri för modellen med lång räckvidd, men det finns även ett mindre 68 kWh-batteri tillgängligt med billigare modeller. De mest kraftfulla modellerna har en effekt på cirka 300 kW medan de minst kraftfulla modellerna ligger i området 165-170 kW.

Bilen kommer också med en något upphöjd förarplats vilket gynnar längre förare eftersom det gör bilen lite mer tillgänglig och lättare för knäna. Bilen börjar på 38 400 dollar vilket placerar den direkt mot Tesla Model 3.

Polestar 2 är en rolig bil att köra eftersom den packar ner det mesta av sin vikt i den nedre delen av bilen. Polestar 2-modellen med lång räckvidd räcker till cirka 270 mil på en enda laddning medan det tar cirka en halvtimme att ladda den från 10 till 80 procent via en 140 kW snabbladdare.

Polestar 2 – Utrymme och komfort

Om du är en längre förare bör du kunna nå en ganska bekväm körställning med Polestar 2 eftersom bilen erbjuder många justeringsmöjligheter både med sätena och ratten. Dörrarna öppnas brett vilket innebär att det är både lätt och välkomnande att kliva in i Polestar 2.

Alla säten som erbjuds är lika stora och rymliga förutom det bakre mittsätet som inte är så välkomnande för längre passagerare. Detta kommer inte som någon överraskning eftersom de flesta bakre mellansäten är så. Bilen är bred men inte överdrivet bred vilket innebär att det borde vara en lätt sak att köra genom stan eller smala gator.

  Polestar vs Jaguar tillförlitlighet - vilken är bäst?

Polestar 2 är 100 % fokuserad på komfort vilket innebär att fjädringsuppställningen är mjuk och konsekvent. Den övergripande sikten är också bra eftersom förarplatsen är lite högre än vanligt och alla fönster är stora och den övergripande formen är ganska boxig.

Konkurrensen – Tesla Model 3, Hyundai IONIQ, Kia EV6

Polestar placerade Polestar 2 inom det tveklöst mest konkurrenskraftiga EV-segmentet eftersom den konkurrerar direkt med Tesla Model 3, Hyundai IONIQ och den kommande Kia EV6. Alla dessa tre bilar erbjuder lite olika kvaliteter som vi nu ska jämföra.

Model 3 är det mest bekväma och populäraste valet i gänget samtidigt som den också är den mest sportiga att köra. Du kan dra nytta av Teslas pålitliga superladdningsnätverk och Performance-versionen är den mest potenta av alla.

Hyundai IONIQ är den mest stadsorienterade bilen av alla medan Kia EV6 ligger någonstans mellan IONIQ och Tesla Model 3 när det gäller sportighet och spänning. Polestar 2 kan vara den mest bekväma bilen av alla medan Model 3 är det bästa alternativet totalt sett eftersom Teslas bilar är så lätta att leva med.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa Polestar 2?

Om du är intresserad av att köpa en EV i allmänhet och du älskar Volvobilar är Polestar 2 en perfekt bil för dig. Med en maximal räckvidd på 270 mil är Polestar längre än Model samtidigt som den är mer bekväm.

Den yttre designen kan vara lite boxig och fantasilös för vissa, men den fungerar säkert för det mesta. Allt som allt bör du köpa Polestar 2 om du tror att den kan uppfylla dina dagliga behov och om du gillar den inre och yttre stilen och tekniken.

  Polestar vs Tesla tillförlitlighet - vilken är bäst?

Vad gör en bra elbil till en bra elbil?

Med nästan alla märken där ute som kommer med sin version av en EV är det nyttigt att diskutera vad som gör en bra EV i allmänhet. Först och främst får den inte kosta för mycket pengar, eftersom elbilar redan kostar betydligt mer än en jämförbar bil med elmotor.

Bilen bör också vara snygg både invändigt och utvändigt eftersom EV-segmentet är fullt av intressanta och innovativa designbeslut. Den bör kunna erbjuda både snabba accelerationstider, snabba laddningstider och stor räckvidd utan att kännas osofistikerad eller alltför svår att köra.

Ska jag köpa en laddhybridbil i stället för en elbil?

En laddhybrid är gjord för dem som ännu inte är redo att göra den fullständiga övergången till en elbil, vilket innebär att de fungerar som en språngbräda. Med detta sagt, om du inte är redo för en elbil men ändå vill prova dig fram bör du köpa en laddhybrid i stället för en elbil.

Om du däremot redan vet vad som krävs för att äga en elbil och du tror att du kan och vill det, bör du hoppa direkt på en elbil och glömma en laddhybrid.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts