Är Polestar en bra bil för en kort person?

Polestar 2 är en av de hetaste elbilarna på marknaden just nu tack vare sin vackra men diskreta yttre design, en intuitiv interiör, ett relativt överkomligt pris och en överlag sofistikerad körupplevelse. Polestar 2 är tekniskt sett en mellanstor bil, vilket gör att den har en perfekt balans mellan utrymme och bekvämlighet.

Detta innebär att Polestar 2 är tillräckligt stor för även de längsta förarna runt omkring samtidigt som den är tillräckligt kompakt för de kortaste förarna. Tack vare en myriad av tillgängliga justeringar av förarplatsen är det lätt att sätta sig bekvämt i Polestar 2 utan att behöva offra plats i baksätet eller tillgång till reglage.

Polestar 2 erbjuder en något vuxen inställning till att göra en elbil eftersom den inte är klädd med stora och svåranvända skärmar eftersom den förlitar sig på en testad och beprövad formel från Volvo. Den kommer också med en smidig körupplevelse och några drivlinjekonfigurationer.

Hur som helst kan du känna dig bekväm i Polestar 2 oavsett om du är kort eller lång på grund av alla tillgängliga justeringar. Det är en trevlig bil att kryssa i både på motorvägen och i stan eftersom den erbjuder en komponerad körhöjd med en uppenbar fördel för komfort.

Polestar 2 – en översikt

Elbilar är det hetaste inom bilindustrin just nu, vilket innebär att alla och deras mormor nu fokuserar på att göra en ”nästa generations” elbil. Det går knappt en dag utan att en ny elbil släpps vilket innebär att hela bilindustrin nu tar ett säkert steg mot en koldioxidfri framtid.

  Polestar vs Mercedes tillförlitlighet - vilken är bäst?

Polestar erbjuder för närvarande Polestar 2 som den enda verkliga ”massproduktionsbilen” som snart bör följas av ytterligare tre modeller. Polestar 2 har en fast position i segmentet för vardagselbilar som också består av Tesla Model 3, Hyundai IONIQ och Kia elbil6.

Polestar kommer med två batterialternativ, ett standardbatteri på 64 kWh eller ett större på 78 kWh för större räckvidd. Effekten sträcker sig från 165 kW hela vägen upp till 300 kW för toppmodellen. Detta bör räcka för att Polestar 2 ska klara cirka 270 WLTP-mil på en enda laddning.

En 140 kW snabbladdning är inställd på att ladda Polestar 2 från 10 % till 80 % på drygt en halvtimme, medan ett vanligt hemuttag fyller bilen på 12 timmar.

Polestar 2 – utrymme, ergonomi och praktiska egenskaper

Oavsett hur snygg eller tekniskt avancerad en bil är, om den inte erbjuder rätt mängd interiör- och lastutrymme kommer den inte att sälja. Det är därför Polestar bestämde sig för att utforma Polestar 2 på ett sätt som gör att den kan tillfredsställa nästan alla typer av kunder där ute.

Detta innebär att Polestar 2 erbjuder tillräckligt med utrymme för längre förare samtidigt som den inte är för stor så att en kortare förare känner sig som att köra en semitruck. Instrumentbrädan sitter stolt och högt vilket potentiellt kan hindra benutrymmet för de längsta förarna medan kortare förare inte behöver oroa sig för någonting.

Polestar 2 erbjuder också 12,3 kubikfot bagageutrymme vilket inte nödvändigtvis är något att skryta med, men den har också mer bagageutrymme framtill vilket gör den mer i linje med resten av segmentet.

  Polestar vs Audi tillförlitlighet - vilken är bäst?

Bilen är lätt att kliva in och ut ur eftersom den erbjuder en något, men inte överdrivet upphöjd förarplats som också säkerställer bra sikt och manövrerbarhet.

Polestar 2 – Pris och konkurrens

Det rekommenderade försäljningspriset för instegsmodellen Polestar 2 är 45 900 dollar, men om du vill ha den långa modellen måste du betala en bit under 50 000 dollar. Nya federala skattekrediter bör dock göra det möjligt för dig att dra nytta av ytterligare 7 500 dollar om du bestämmer dig för att köpa en elbil.

Det finns många alternativ du kan få till Polestar 2 och en fullt utrustad Polestar 2 långdistansmodell kan lätt kosta mer än 65 000 dollar. Hur som helst, alla dessa priser inkluderar inte destinationsavgifter och är också känsliga för förändringar.

Polestar 2 är direkt positionerad mot Hyundai IONIQ, Kia elbil6 och Tesla Model 3. Polestar 2 är den mest sofistikerade av alla eftersom den känns vuxen och erbjuder material av högsta kvalitet. Tesla är den mest populära medan de två japanska alternativen ännu inte är lika åtråvärda.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa Polestar 2?

Om du letar efter ett sofistikerat men ändå vågat perspektiv på att äga en elbil i allmänhet bör Polestar 2 finnas på din radar. Den här svenska elbilen är dock mest anpassad till mer dämpade kunder eftersom den ser en smula osynlig ut jämfört med alla andra elbilar som finns där ute.

  Aiways vs Polestar - vilken är bäst?

Det är både en bra och en dålig sak vilket innebär att det bör spela en stor roll när det kommer till hur åtråvärd du tycker att bilen är överhuvudtaget. Hur som helst är det en härlig elbil att köra med ett tydligt fokus på användarvänlighet och sofistikering.

Varför ska jag välja Tesla Model 3 framför Polestar 2?

Du bör välja Tesla Model 3 eftersom det är ”den” elbilen att köpa just nu tack vare tillgång till pålitlig laddningsinfrastruktur och eftersom den drar nytta av att vara den mest populära elbilen på marknaden.

Att bara kunna åka till din lokala Tesla-laddare är mycket bättre än att hitta en tredjepartsladdare för din Polestar 2. Dessutom är Tesla Model 3 roligare att köra och har en mer vågad exteriör och interiör.

Ska jag köpa en elbil år 2022?

Du bör verkligen köpa en elbil om du är villig och kan utnyttja elbilsplattformen helt och hållet. Det innebär att du måste kunna ladda bilen regelbundet och förlita dig på regenbromsning för att maximera din totala räckvidd. Om du kan göra detta utan några större problem bör du överväga att köpa en elbil som din nästa bil.

Om du däremot kör långa sträckor och inte vill tänka på enkla uppgifter som att tanka bilen är det bättre att hoppa över att köpa en elbil för tillfället.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts