Allt om 2023 Ford Ranger Wildtrak

2023 Ford Ranger Wildtrak

Ford Ranger presenterades första gången 1983 då den omdefinierade segmentet och blev den mest populära kompakta pickupen. Men sedan dess har Range blivit större och större och är inte den minsta pickupen i Fords sortiment eftersom den äran går till den prisvärda Ford Maverick. Inför modellåret 2023 får Ford Ranger Wildtrak en rejäl översyn.

I den här artikeln kommer vi att berätta allt om 2023 Ford Ranger Wildtrak, vad du ska hålla utkik efter och vad du kan förvänta dig av denna nya Ford-bästsäljande pickup. Motorn förblir densamma vilket är bra eftersom motorn som finns i 2022 Ranger Wildtrak fortfarande är en riktigt bra drivlina. Samma sak gäller för växellådan.

Vissa säger dock att Ranger kan komma att få en V6 och en hybrid i sinom tid. De mest uppenbara förändringarna är storlek och teknik eftersom den nya Ranger uppgraderar den gamla ganska mycket i båda kategorierna.

En ny infotainmentskärm, en större display och en digital förardisplay är alla aktuella. Praktiken kommer faktiskt att förbättras jämfört med den utgående modellen eftersom Ranger nu är högre, bredare och längre med en större säng och mer utrymme i interiören.

2023 Ford Ranger Wildtrak – Drivlinan

Med sin 2,3L 4-cylindriga turboladdade 4-cylindriga motor trycker Ranger Wildtrak ut 270hk och 310lb-ft vridmoment vilket är mer än tillräckligt för de flesta. Den här motorn kan ge upp till cirka 23MPG kombinerad vilket inte är dåligt för en lastbil, men vi får vänta och se om det verkligen blir så.

  Vanliga problem med Ford F-150 Lightning

Vissa källor säger att två nya motorer kommer att ansluta sig till sortimentet. Den första är den kraftfullaste Ford Ranger någonsin med en V6-konfiguration och mer än 300 hk. Den andra är en hybrid Ranger som också är den allra första gången i historien som en elmotor kommer att hitta sin väg in i Ranger.

Den 10-växlade växellådan är här för att stanna. Du kan välja mellan FWD Ranger-modeller och AWD Ranger-modeller beroende på vad du behöver och vilken modell du väljer. Hur som helst, om Ranger får en V6 och en hybrid kommer den att ha en av de bästa motorerna i hela Ford-bilsortimentet.

2023 Ford Ranger Wildtrak – Design och körning

Ford Ranger Wildtrak är toppmodellen, vilket innebär att den kommer att komma med de allra bästa funktionerna du kan få av en Ranger. Festprylarna i den nya Ranger är den nya strålkastardesignen som nu har smala Matrix LED med självnivellerande och adaptiv teknik. Bakre lysdioder finns med på alla modeller medan den främre grillen nu är bredare och mer liknar vissa lastbilar från F-serien.

Ranger är nu större i alla dimensioner med en längre spårvidd och längre hjulbas vilket gör den mer kapabel i terräng och mer stabil på vägen. Interiören kommer att få en stor översyn med nya digitala skärmar som är mycket större, ljusare och mer responsiva.

2023 Ford Ranger Wildtrak – Teknik

Nya Ford Ranger Wildtrak kommer att få en hel del tekniska uppgraderingar som den nya 360 Ford CoPilot förarassistansfunktionen med det nya infotainmentsystemet Sync 3 och Fords FordPass-app som håller dig i ständig kontakt med din bil när som helst.

  Ford F150 Raptor Tillförlitlighet

Ranger Wildtrak får också BLIS-teknik, filhållningsassistent, prekollisionsundvikande system, alla möjliga kameror och en ny 5G-uppkoppling med både Apple CarPlay och Android Auto via den betydligt större standardskärmen på 10 tum. Ett B&O-ljudsystem finns också tillgängligt, liksom systemet för röstigenkänning och styrning.

2023 Ford Ranger Wildtrak – Priser och trimnivåer

2023 års XL Ranger kostar cirka 25 000 dollar, XLT cirka 30 000 dollar, Lariat cirka 35 000 dollar och Wildtrak kommer troligen att kosta cirka 40 000 dollar. Det är den högst specificerade Ford Ranger-modellen vilket innebär att du får i stort sett allt du vill ha med den.

Du kan förvänta dig att Ranger Wildtrak kommer före slutet av 2022 medan försäljningen inte kommer att starta förrän 2023. Hur som helst kommer 2023 Wildtrak med en hel del uppgraderingar och är verkligen värd att vänta på.

FAQ-avsnitt

Är 2023 Ford Ranger Wildtrak bättre än 2022 Ranger Wildtrak?

Ja, det är den. 2023 Ranger Wildtrak erbjuder helt enkelt för många fantastiska uppgraderingar för att den inte ska vara bättre än 2022 års modell. Vi får vänta tills vi kan bekräfta allt som finns ute just nu till 100 procent, men 2023 Wildtrak Ranger är verkligen en enorm uppgradering jämfört med den tidigare modellen.

En sak som inte är överdrivet spännande är den potentiella väntelistan och alla de påslag som återförsäljarna kan komma att ta ut när den nya 2023 Ranger Wildtrak anländer. Vi får också vänta och se hur det kommer att bli, men om Bronco är ett exempel kommer vi att få se stora uppköp.

  BMW X6 VS Ford Explorer - vilken är bäst?

Är Ford Ranger Wildtrak ett terrängpaket?

Även om Ford Ranger Wildtrak är en riktigt kapabel bil i terräng är den inte ett terrängpaket. Den äran går till FX2 och FX4 Ranger som är utformade speciellt för terrängbruk och är mycket bättre än Wildtrak på det.

Vi måste också nämna Ford Ranger Tremor som ser bäst ut av alla Ranger-modeller för terrängkörning och som också är utrustad med biffiga General Grabber-däck, uppdaterad fjädring och massor av speciella terrängkörningslägen som kommer att göra din körupplevelse mycket mer spännande.

Vad är den bästa specifikationen för Ford Ranger-modellen?

Den toppspecificerade Ford Ranger-modellen är Ranger Raptor som kostar så mycket som 56 000 dollar och är två gånger dyrare än instegsmodellen Ranger. För ett sådant pris får du en 3.0L V6 med 400 hk och 430lb-ft vridmoment, massor av stylinguppgraderingar och en bättre fjädring och däckuppsättning.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts