Är Ford Ranger en bra bil?

Ford Ranger

Ford Ranger är en av de mest mångsidiga mellanstora lastbilarna på marknaden. Den presterar också exceptionellt bra och är utrustad med en kraftfull och effektiv motor. Ford Ranger är också vackert utformad och har en enastående drag- och bogserkapacitet. Men är Ford Ranger en bra bil?

Det beror på hur man ser på den. Om du vill ha en mångsidig mellanstor lastbil med utmärkta prestanda och dragförmåga är Ford Ranger en trevlig lastbil för dig. Men om du vill ha en större lastbil med en mysig och lyxig interiör bör du titta bort.

Precis som de flesta bilar har Ford Ranger också några vanliga problem som intresserade köpare bör känna till innan de investerar sina pengar. Till exempel klagar de flesta Ford Ranger-förare på motorfel och transmissionsproblem. Men med god skötsel och underhåll kan de flesta Ford Ranger-problem undvikas.

Ford Rangers historia

Ford Ranger är en mellanstor lastbil som tillverkas av Ford. Den första generationen Ford tillverkades mellan 1983 och 1988. Den fick senare en ansiktslyftning för modellåren 1989 till 1992. Den andra generationen Ford tillverkades mellan 1993 och 1997, medan den tredje generationen Ford Ranger tillverkades mellan 1998 och 2000. Dessutom gjordes flera ansiktslyftningar mellan modellåren 2001 och 2012 för Ford Ranger.

Överraskande nog var Ford Ranger galen i Amerika mellan 1982 och 1998. Från 1998 till 2011 tillverkades den här lastbilen i sydamerikanska länder. Ford Ranger återinfördes på den nordamerikanska marknaden först 2019. Den nuvarande Ford Ranger är baserad på T6-plattformen och den går väldigt bra.

  Ford Bronco Sport Tillförlitlighet

Funktioner hos Ford Ranger

Utseende

När det gäller utseendet är Ford Ranger vackert utformad och mycket tilltalande. Den här mellanstora lastbilen ser bättre ut än de flesta rivaler. Interiören är dock rimligen bristfällig eftersom den är tillverkad med material av låg kvalitet jämfört med sina rivaler. Icke desto mindre har de högre trims en bättre interiör men den är inte så överväldigande.

Prestanda

Ford Ranger finns med tre trimalternativ, bland annat XL, XLT och Lariat. Alla dessa trims är utrustade med en 2,3-liters turbo inline-4-gasmotor med en 10-växlad automatisk växellåda. Dessutom måste användaren välja mellan ett bakhjulsdrivet och fyrhjulsdrivet system.

Eftersom alla trims har samma motor producerar de sammanlagt 270 hk och 310 lb-ft vridmoment. Det är alltså en mycket kraftfull bil.

Komfort och lastutrymme

Ford Ranger har ett hyfsat lastutrymme. Den har mer lastutrymme än de flesta mellanstora lastbilar. Den ger totalt 51,8 kubikfot utrymme, vilket är fantastiskt för sin storlek. Den är också bra för utomhusaktiviteter eftersom den har en utmärkt dragkapacitet på 7 500 pund.

Även om den här lastbilen har bra utrymme i hytten är interiörens finish och kvalitet ganska bristfällig. Dessutom varierar antalet sittplatser beroende på vilken typ av lastbil du väljer. Om du väljer SuperCab-trimningen får du fyra sittplatser, medan SuperCrew-trimningen har fem sittplatser.

Bränsleeffektivitet

Förutom att Ford Ranger är en mångsidig, hållbar och kraftfull bil är den också bränslesnål. Detta beror på att den har ett EPA-värde på 21 mpg i staden, 26 mpg på motorvägen och ett kombinerat värde på 23 mpg. Så du kommer inte att spendera mycket på bränsle men får en kraftfull och högpresterande bil.

  Ford Fiesta Tillförlitlighet

Pris

Trots att Ford Ranger har många utmärkta funktioner och presterar avsevärt bra är den mycket prisvärd jämfört med sina konkurrenter. Chevrolet Colorado i basutförande kostar cirka 27 500 dollar och GMC Canyon i basutförande kostar cirka 28 000 dollar, medan Ford Ranger i basutförande kostar cirka 27 000 dollar.

FAQ

Hur länge håller Ford Ranger?

Ford Ranger är välbyggd och pålitlig. Om den är väl underhållen kan Ford Ranger hålla i över 250 000 mil. Men om den inte underhålls ordentligt kan användarna börja få problem redan vid 80 000 mil. I genomsnitt håller de flesta Ford Ranger-modeller mellan 200 000 och 250 000 mil.

Vilka är de vanligaste problemen med Ford Ranger?

Ford Ranger är en enastående mellanstor lastbil med exceptionella funktioner. Men precis som de flesta bilar har Ford Ranger också flera problem, bland annat problem med växellådan, hög tomgång, motorfel, bil som stannar vid tomgång och problem med styrningen.

Hur snabb är Ford Ranger?

De flesta lastbilar är inte lika snabba som sedans eller SUV:er, men Ford Ranger presterar ändå enastående. Den har en topphastighet på 112 mph och kan accelerera från 0 till 60 på 6,8 sekunder, vilket är enastående. Om du jämför detta med sina rivaler kommer du att upptäcka att Ford Ranger är ganska snabb.

Alla Ford Ranger-modeller är inte särskilt snabba, eftersom topphastigheten ovan tillhör Ford Ranger Lariat 4WD SuperCrew 5′ Box. Basmodellen kan accelerera från 0 till 60 på 9,8 sekunder, vilket är betydligt lågt.

  Ford Taurus tillförlitlighet

Vilket är det mest tillförlitliga Ford Ranger-modellåret?

Om du vill minska din bils driftskostnad är det viktigt att välja en pålitlig bil. Ford Ranger har funnits i årtionden, men alla modeller är inte lika. Vissa är bra, medan andra kommer med många problem. Det mest tillförlitliga modellåret för Ford Ranger är 2020 års modell. Den här bilen registrerar färre problem än andra årsmodeller.

Några anmärkningsvärda nämningar är modellåren 1986, 2011 och 2018.

Håller Ford Ranger sitt värde?

Ja, Ford Ranger är en av de bilar som håller sitt värde mycket bra. Det uppskattas att Ford Ranger kommer att skrivas ned med 39 % efter 5 år. Det innebär att dess återförsäljningsvärde kommer att minska till cirka 20 400 dollar på 5 år, vilket är en av de bästa på marknaden.

När du jämför Ford Ranger med några av sina konkurrenter, till exempel Chevrolet Colorado, kommer du att upptäcka att den håller sitt värde bra eftersom Colorado kommer att skrivas av med 40 %, vilket är ganska lågt. Medan GMC Canyon värderas ned med 40 % efter 5 års användning.

Sammanfattning

Sammantaget är Ford Ranger en fantastisk mellanstor lastbil med många enastående funktioner. Den är vackert konstruerad och kraftfull och har en utmärkt dragförmåga. Dessutom är den lätthanterlig, pålitlig och säker att köra.

Men som de flesta lastbilar har den också flera problem som köpare bör känna till. Med rätt vård och underhåll kan Ford Ranger ändå hålla länge med rätt skötsel och underhåll.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts