Bilar som liknar Hyundai Ioniq 5

Är Hyundai Ioniq 5 en bra bil?

Hyundai Ioniq 5 är en av de mest populära elbilarna på den aktuella marknaden eftersom den inte kostar så mycket men ändå erbjuder en riktigt omfattande och trevlig elbilsägarupplevelse. Ioniq 5 får ofta beröm för sin exteriör och interiördesign, men också för hur säker, praktisk och effektiv den faktiskt är.

Eftersom fler och fler biltillverkare numera övergår till att göra elbilar blir Ioniq 5 långsamt mer och mer hotad både av Hyundais egna modeller, men även andra märken ute också. I den här artikeln kommer vi att nämna alla bilar som liknar Hyundai Ioniq 5 och berätta hur de står sig i jämförelse och varför du ska välja den ena framför den andra.

Den största rivalen till Ioniq 5 är Kia elbil6 som också är den som liknar Ioniq 5 mest av alla bilar vi kommer att nämna här. Ford Mustang Mach-E är också en hård konkurrent till Ioniq 5 men är mer inriktad på prestanda. Vi måste också nämna VW ID.4 som är en av de mest populära elbilarna globalt sett.

Det är svårt att göra en lista över elbilar utan att nämna minst en Tesla, och den Tesla-modell som är mest lik Ioniq 5 är Model Y. Dessa fem bilar utgör större delen av marknaden för små crossover/SUV-elbilar, och nu är det dags att gå på djupet med var och en av dem.

Hyundai Ioniq 5

För ett startpris på cirka 40 000 dollar lovar Ioniq 5 att vara en rimligt prissatt, men ändå adamant rymlig och njutbar elbil. Ioniq 5 finns i några olika trimmodeller och iterationer beroende på batteristorlek och maximal räckvidd. Ioniq 5 erbjuder antingen 168 hk eller 320 hk beroende på antalet motorer medan den maximala räckvidden av alla dessa är cirka 305 mil.

  Vanliga problem med Hyundai Venue

Anledningen till att Ioniq 5 är så populär är att den var en av de första riktigt genomtänkta elbilarna på marknaden. Detta innebär att Ioniq 5 ser bra ut både invändigt och utvändigt, den erbjuder massor av teknik och den är säker, rymlig, pålitlig och har ett konkurrenskraftigt pris.

Kia elbil6

Kia elbil6 kostar cirka 1 000 dollar mer än Ioniq 5 från början, och den är egentligen lik Ioniq 5 när det gäller räckvidd, hästkrafter, AWD och storlek. Den erbjuder också en maximal räckvidd på cirka 310 mil på en full laddning vilket är nästan identiskt med Ioniq 5. Den slår dock Ioniq 5 eftersom den också erbjuds med elbil6 N-modellen som erbjuder 576 hk.

Anledningarna till att någon skulle välja elbil6 framför Ioniq 5 är prestandakörning, sportig styling och ett mer uppseendeväckande utseende. Ioniq 5 är rymligare än elbil6 och den känns också något bekvämare, vilket är väntat eftersom elbil6 är den sportigare bilen överlag.

Ford Mustang Mach-E

För ett pris på cirka 44 000 dollar kan du också köpa Ford Mustang Mach-E som också konkurrerar med Ioniq 5 men som lutar mer åt SUV-sidan. Likheterna mellan Mach-E och Ioniq 5 är främst effektivitet, AWD, maximal räckvidd och mycket utrymme. Mach-E kan köpas med effektuttag som sträcker sig från 266 hk till 480 hk vilket innebär att Mach-E är kraftfullare.

Du kan förvänta dig en maximal räckvidd på cirka 300 mil vilket är i nivå med elbilen6 och Ioniq 5. Där Mach-E skiljer sig åt är stilen eftersom den är mer SUV-liknande och mer prestandainriktad. Den erbjuder mer benutrymme bak än Ioniq 5, men Ioniq 5 är rymligare i övrigt.

  Hyundai Accent Tillförlitlighet

VW ID.4

När det gäller europaframställda kompakta crossover-elbilar är ID.4 den som konkurrerar mest med Ioniq 5. Med ett utgångspris på under 40 000 dollar är ID.4 en av de billigaste bilarna här, men modeller i högre prisklass drar upp det priset rejält. ID.4 liknar Ioniq 5 på grund av att den är riktigt rymlig, lika effektiv och eftersom den erbjuder liknande effekt.

Där ID.4 brister är dess maximala räckvidd eftersom basmodellen ID.4 Pro bara klarar högst 275 mil på en full laddning. Motoreffekten varierar mellan 201 och 300 hk, vilket är nästan identiskt med Ioniq 5. Ioniq 5 och ID.4 är troligen de två bästa familjelekbilarna på den här listan på grund av att de erbjuder mest utrymme totalt sett.

Tesla Model Y

Först och främst börjar Model Y på 54 000 dollar vilket är mycket dyrare än Ioniq 5, men de flesta människor gör cross-shopping mellan Ioniq 5 och Model Y. Model Y liknar Ioniq 5 på grund av dess räckvidd, utrymme och popularitet, men de skiljer sig också åt när det kommer till teknik, önskvärdhet och kvalitet, som alla är bättre än Tesla.

Du kan förvänta dig att Model Y klarar 300-330 mil på en full laddning beroende på modell.

FAQ-avsnitt

Är Hyundai Ioniq 5 den bästa elbilen i sin klass?

Att välja en enda bästa elbil i någon klass är en svår uppgift eftersom många saker spelar in för att göra en modell till den bästa. Jag skulle säga att Ioniq är en av de bästa elbilarna i sin klass eftersom den inte kan tillfredsställa alla typer av köpare där ute. Ioniq 5 är utformad för dem som letar efter komfort, utrymme och god familjepraxis.

  Hyundai Ioniq 5 vs Polestar 2 - Vilken är bäst?

Å andra sidan kommer prestanda- och sportförare troligen att föredra elbilen6, Mustang Mach-E och Tesla Model Y framför Ioniq 5.

Är Hyundai Ioniq 5 en lyxig elbil?

Nej, Hyundai Ioniq 5 är inte en lyxig elbil eftersom priset ligger långt under allt man kan betrakta som en riktig elbil på lyxnivå. Ett bra exempel på en lyxig elbil på ”instegsnivå” är Model Y som kostar minst 14 000 dollar mer än Ioniq 5 medan fullt utrustade modeller kan kosta dubbelt så mycket som en Ioniq 5 på instegsnivå (80 000 dollar och mer).

Vad gör en bra crossover för elbilar?

En bra crossover-elbil måste se bra ut och prestera bra. Det innebär att den måste vara utrustad med den senaste tekniken samtidigt som den erbjuder en sammanhängande körupplevelse som inte brister i någon kategori. Den måste locka till sig en hygglig mängd attraktionskraft samtidigt som den för andra trafikanter porträtterar en elbilsimage för andra trafikanter.

Den måste erbjuda en räckvidd på mer än 300 miles och även stödja både DC- och AC-snabbladdning. En 800-voltsarkitektur är också välkommen, liksom avancerad teknik som semiautonomi, bra byggmaterial och ett premiummärke.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts