10 bästa begagnade pendlarbilar

Personer som måste köra längre sträckor för att ta sig till jobbet varje morgon älskar pendlarbilar. En begagnad pendlarbil kan vara ett bra alternativ för alla som uppskattar bränsleekonomin hos ett mindre, billigare fordon, eller om du vill spara pengar på din bil.
Det finns många pendlarbilar som inte är små och en del är inte samma sak. Det är därför vi inkluderade några överraskningar i vår lista över de 10 bästa pendlarbilarna. Låt oss ta en översikt över vad dessa dagliga förare kan erbjuda.

Vad gör en bra pendlarbil till en bra pendlarbil?

Om du pendlar varje dag och vet hur viktigt det är att ha en bil som erbjuder bra bränsleförbrukning, säkerhetsfunktioner samt komfort. Du bör njuta av att köra din bil till jobbet varje dag.

Topp 10 bästa begagnade bilar att köpa som pendlarbil.

01. Mazda Mazda2

Mazda Mazda2 är ett utmärkt alternativ för pendlare. Dess lätta chassi har trimmats för att ge bättre hantering än andra modeller i sin klass. Mazda Mazda2 hatchback har en 1,5-liters fyrcylindrig motor med fyra cylindrar som producerar 100 hästkrafter och 98 lb-ft vridmoment. Den manuella femväxlade växellådan som är standard är den mest effektiva för subkompaktbilar (29-mpg i staden/35-mpg på motorvägen). Mazda2 kan också beställas med en fyrväxlad automatisk växellåda. Även om Mazda2 är en liten hatchback har den färre funktioner än modellerna från 2011-2013. Modellen från 2014 och uppåt är dock bättre utrustad.

02. Volkswagen Jetta TDI

För dem som pendlar 50-100 mil per dag är Volkswagen Jetta TDI en välbevarad hemlighet. Den här kompakta sedanen har en 2,0-liters turbodieselmotor som ger 30 milligram vid stop-and-go-körning och 42 milligram på motorvägen. Jetta TDI:s imponerande effektivitet är kopplad till 140 hästkrafter och 236 lb ft vridmoment. Detta gör att Jetta TDI känns snabb på motorvägen. Du kan välja mellan en sexväxlad manuell och sexväxlad automatiserad manuell version av bilen. Jetta har uppgraderats till en större plattform 2011. Den erbjuder mer inredningsutrymme, men mindre lyx än äldre modeller.

  Vilken färg är bäst för en vit bil?

03. Toyota Prius

Om du bara bryr dig om bränsleeffektivitet med hög körsträcka är Toyota Prius fortfarande den bästa begagnade pendlarbilen. Toyota Prius är standardförebilen för hybridbilar. Den har en 1,8-liters fyrcylindrig motor som tillsammans med ett par elmotorer genererar 134 hästkrafter. Den kompakta Prius hatchbackens imponerande 51-mpg i staden och 48 på motorvägen är mer imponerande än något annat fordon i klassen. Den nuvarande generationen Prius introducerades för första gången hos återförsäljarna 2010. Det finns ett stort utbud av begagnade bilar.

04. Honda Insight

Vi tar bort den senaste upplagan av den subkompakta hybriden Honda Insight från vår lista över bästa pendlarbilar. Istället kommer vi att använda oss av första generationens modell. Den nyaste Honda Insight kommer att finnas tillgänglig först 2006, så du får vänta tills dess. Besparingarna på dina månatliga bränsleräkningar kommer dock att vara väl värda det. Den femväxlade manuella växellådan med hatchback ger 48 mpg i staden och 56 mpg på landsväg. En kontinuerligt variabel automatisk växellåda är också ett alternativ, men den är inte lika ekonomisk. Insight har vissa nackdelar, som till exempel två passagerarsittplatser, svaga 73 hästkrafter och 91-lbft vridmoment från en trecylindrig 1,0-liters bensinmotor med tre cylindrar som matchas med en elmotor. Hondas låga inköpspris och låga bränsleförbrukning gör den dock till ett övertygande val för alla som inte tänker samåka.

05. Hyundai Accent

Hyundai Accent är ett utmärkt val om du vill hänga med i tiden när du handlar en begagnad pendlarbil. Den erbjuder också en hög utrustningsnivå till ett rimligt pris. Hyundai Accent är en subkompakt hatchback som senast uppdaterades 2012. Den har en snygg interiör med attraktiv plåt och Bluetooth-anslutning. Du kan också få nyckellös start och farthållare. Alla dessa funktioner är bra för en bil som du kör till jobbet varje dag. Hyundai Accent har både sexväxlad manuell växellåda och en automatisk växellåda. Dess fyrcylindriga kvarn med 138 hästkrafter ger ett vridmoment på 123 lbft (tillsammans med 28 mpg vid stadskörning och 37 mpg vid körning på motorväg).

  Ska jag köpa en bil med rost?

06. Smart Fortwo

Smart Fortwo är utformad för att användas för andra typer av pendling än andra bilar på den här listan. Smart Fortwo är utformad för att vara en stadsbil. Detta beror på att den har ett litet fotavtryck och kan få plats även i de trångaste parkeringsutrymmena. Det framgår tydligt av Smart’s 1,0-liters trecylindriga motor med 71 hästkrafter och ett vridmoment på 68 lbft att det går att köra långa sträckor. Det är dock inte lika bekvämt för den lilla coupén. Du får 33 mpg i staden, medan du kan förvänta dig 41 mpg på motorvägen. Smart har som standard en femväxlad halvautomatisk manuell växellåda.

07. Ford Fiesta

Precis som Mazda2 ger Ford Fiesta bättre föraråterkoppling och hantering än vad du kan förvänta dig av en subkompakt hatchback. Ford Fiesta är också mycket sparsam när det gäller bränsleförbrukning. Denna kvalitet kommer från den fyrcylindriga 1,6-litersmotorn, som genererar 120 hästkrafter samt 112 lb/ft i vridmoment. Fiesta kan uppnå 29-mpg vid stadskörning och 40-mpg på landsväg om den har paketet Super Fuel Economy. Men även utan dessa funktioner lyckas Fiesta fortfarande få 39-mpg landsväg. För dem som inte vill växla är en femväxlad manuell växellåda standard på Fiestas 2011-2013. En sexväxlad automatisk manuell växellåda finns också tillgänglig.

08. Honda Fit

Honda Fit är mer än en pendlarbil. Det är också den perfekta pendlarbilen för personer som behöver ta med sig allting men som inte har så mycket utrymme att parkera hemma eller på jobbet. Honda Fits subkompakta storlek utnyttjar Magic Seat, som gör det möjligt att fälla och platta ihop den andra raden av bostäder och lastutrymme till totalt 57 kubikfot. Lägg därtill den fyrcylindriga 1,5-litersmotorns 117 hästkrafter och 106 lbft vridmoment och EPA:s bränsleeffektivitetsindex på 28 milligram i staden och 35 på motorvägen (när den är utrustad med en femväxlad automatmotor i stället för den femväxlade manuella), och du har ett recept för en hatchback.

  Vad är det snabbaste sättet att skydda bilen mot hagel?

09. Chrysler 300

Även om Chrysler 300 kan verka lite udda på den här listan över bästa pendlarbilar är vi inte förvånade. En fullstor sedan som Chrysler 300 är det bästa valet när det gäller säkerhet och komfort om du har mycket att göra på motorvägen. Den 3,6-liters V-6-motorn, som är den mest effektiva när det gäller bränsleförbrukning, ger 19 milligram i staden och 31 på motorvägen tack vare en åttaväxlad automatisk växellåda som introducerades 2013. Dessa siffror kompletteras dock av 292 hästkrafter och ett vridmoment på 262 lb-ft. Du kan också sova bekvämt i baksätet. Om du någon gång skulle fastna på pendeltåget är detta ett praktiskt alternativ.

10. Ford Escape Hybrid

Ford Escape Hybrid är ett unikt pendlarbilsalternativ. Eller åtminstone ser den ut som ett sådant tills du tittar närmare på detaljerna. Ford Escape Hybrids hybriddrivlina/elektriska drivlina klarar av att uppnå 34 milligram i staden och 31 på motorvägen. Den har också 66 kubikfot lastutrymme. Det är omöjligt att slå dessa siffror om du pendlar med produktprover och en massa utrustning. Den fyrcylindriga 2,5-litersmotorn och dess elmotor ger 177 hästkrafter (eller två om du väljer fyrhjulsdrift), vilket är ganska mycket kraft för en liten SUV.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts