Vilken SUV har minst problem?

Tillförlitlighet är utan tvekan den viktigaste faktorn när det gäller att köpa antingen en begagnad eller en ny bil. Även om en bil kan vara av stort värde, ha många funktioner eller till och med erbjuda klassledande egenskaper, men utan tillförlitlighet kan inget av detta utnyttjas ordentligt.

SUV:er har skjutit i popularitet de senaste åren vilket gör dem extremt eftertraktade oavsett märke. Så om du kombinerar en populär SUV med överlägsna resultat när det gäller tillförlitlighet kan man säga att du har en perfekt bil för den moderna eran.

Hur som helst måste en sådan SUV fortfarande stå över mängden när det gäller många andra faktorer också. Om du vill ha en otroligt pålitlig SUV från ett otroligt pålitligt märke är Toyota 4Runner rätt väg att gå eftersom denna robusta SUV erbjuder både sofistikering och pålitlighet.

Lexus RX crossover är också en otroligt pålitlig SUV men är mer anpassad för lyx och stil. Subaru Forester Crossover är en värdeorienterad SUV som fortfarande erbjuder en otrolig tillförlitlighet. Slutligen ska du se till att kolla in Nissan Armada eller Lexus GX om du vill ha en pålitlig stor SUV.

Toyota 4Runner – Teknik och användbarhet i en pålitlig plattform

Det kommer inte som någon överraskning att en Toyota börjar en ”best-of”-tillförlitlighetslista eftersom Toyota är känt för att göra extremt pålitliga SUV:er i årtionden nu. Knappast någon SUV där ute har fått en så stor följarskara på grund av sin förmåga att visa upp överlägsen terrängförmåga och tillförlitlighet eftersom terrängkörning inte är snällt mot dagens SUV:er.

  Vilka bilbarnstolar är bekväma?

4Runnerns starka sida är definitivt motorn som lätt kan köra några hundra tusen mil med bara regelbundet underhåll. 4Runner kommer med AWD vilket innebär att den presterar beundransvärt bra i nästan alla förhållanden. Slutligen är Toyota SUV:er kända för att hålla sitt värde när det är dags att sälja bilen.

Lexus RX – Stil, tillförlitlighet och lyx

Både Toyota och Lexus är kända för att erbjuda överlägset tillförlitliga bilar, men skillnaden är att Lexus erbjuder både lyx och tillförlitlighet, vilket är exponentiellt svårare att göra. Både 4Runner och RX är lika tillförlitliga enligt flera källor på nätet, men som sagt erbjuder RX mycket mer än 4Runner.

Om du vill ha en lyxigare SUV, men ändå inte vill offra tillförlitlighet, är RX därför den du ska välja. Om du å andra sidan främst dras till utilitaristiska SUV:er och vill att de ska hålla länge, ska du överväga 4Runner.

Subaru Forester – SUV med det bästa förhållandet mellan tillförlitlighet och värde

Även om både 4Runner och RX har cirka 1 problem rapporterat per 1000 fordon är Subaru Forester ännu bättre eftersom den erbjuder en incidensfrekvens på 0,00094 per 1000 fordon, vilket gör den till den mest tillförlitliga SUV:n där ute med ganska stor marginal.

Förutom överlägsen tillförlitlighet är Forester också lika lovande när det gäller säkerhet och överkomlighet. 4Runner och RX är dock bättre än Subaru när det gäller kostnader för att åtgärda problem eftersom de problem som rapporterats för Forester är betydligt allvarligare även om de är mycket mer sällsynta.

  Ska jag köpa en halvkombi eller en SUV?

Nissan Armada – Högsta förutspådda tillförlitlighetspoäng av alla 2021 års SUV:er.

Nissan Armada är också bosatt i de flesta tillförlitlighetstabeller eftersom den erbjuder överlägsen tillförlitlighet över hela linjen. Förutom att Armada är en av de mest tillförlitliga fullstora 7-sitsiga SUV:erna som finns är Armada inte direkt en lyxbil.

Armada har dock en relativt överkomlig prislapp för en stor SUV, vilket gör den till en utmärkt familjebil. Dessutom är säkerheten en av Armadas starka sidor och det är också många komfort- och teknikfunktioner som ingår som standard.

Lexus GX – En pålitlig lyxig SUV i full storlek

Som tidigare nämnts ligger Lexus SUV:er ständigt i topp på de flesta tillförlitlighetslistor som finns, och den fullstora GX SUV:n är ingen skillnad. Den här nuvarande modellen börjar bli lite äldre nu, men det betyder inte att GX inte är eftertraktad.

Eftersom den är i slutet av sin livslängd betyder det också att alla problem har jämnats ut för de senare modellerna. Dessutom har GX en hel del standardutrustning, bland annat bakre tvärtrafikassistent, fotgängardetektion, lane keep assist, automatisk bromsning, övervakning av döda vinklar och mycket mer.

FAQ-avsnitt

Är SUV:er mer tillförlitliga än sedans?

Det beror på vilket märke och vilken modell av SUV du är intresserad av, men på det hela taget är SUV:er gjorda för att vara mer hållbara jämfört med de flesta sedans där ute. Dessutom är SUV:er utformade för att ta sig an mer utmanande terräng från början, vilket gör dem mer hållbara.

  Vilken är den bästa och mest långvariga luftfräscharen för bilar?

Eftersom SUV:er ständigt blir mer och mer populära flyttar biltillverkarna sina prioriteringar mot SUV:er och crossovers, vilket innebär att de är angelägna om att erbjuda överlägsna SUV:er. Ett korrekt underhåll är dock viktigt för alla typer av bilar, för utan det är ingen bil tillförlitlig.

Är SUV:er säkrare än bilar?

Ja, SUV:er är betydligt säkrare jämfört med de flesta bilar eftersom de är byggda för att klara av mer krävande miljöer, vilket gör dem styvare och tyngre. I händelse av en olycka är det därför mycket säkrare att sitta i en SUV eftersom de är tyngre och högre än de flesta bilar.

Enligt några studier är risken att dö i en olycka 50 % mindre om du sitter i en SUV än i en vanlig bil. Hur som helst beror allt på detaljerna, så se till att aldrig snåla på säkerheten när du köper en ny bil.

Hur kan jag öka min bils tillförlitlighet?

För att öka din bils tillförlitlighet måste du underhålla din bil enligt tillverkarens rekommendationer. Du bör också fokusera på en mer kylig inställning till körning, vilket innebär att du inte bör accelerera eller bromsa aggressivt.

Fixa alla problem omgående så fort du märker dem och välj alltid originaldelar. Du måste också utföra alla regelbundna vätskekontroller och byten och alltid se till att rengöra bilen och ta väl hand om den i allmänhet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts