Vilken bil ersatte Volvo C30?

Volvo C30 ersattes av Volvo V40. V40 kommer att ersättas av den elektriska Volvo C40.

Volvo C30 lades ned 2013 på grund av otillfredsställande försäljning. V40 introducerades första gången 2012 och fick en ansiktslyftning 2016 som helt ersatte C30. V40 lades också ned 2019, och den kommer att ersättas av den helt nya helelektriska bilen Volvo C40.

Volvo V40

Volvo V40 är en kompakt ledarbil som även kallas för en bil i C-segmentet i Europa. Bilen debuterade 2012 på bilsalongen i Genève. V40 var en 5-dörrars hatchback, byggd på den globala C-plattformen. Bilen hade samma ramlösa bakglas som sin föregångare C30. Tyvärr kom bilen inte ut på den amerikanska marknaden.

Modellen V40 Cross Country introducerades också vid sidan av den vanliga V40. I den här modellen var motorn kraftfullare och den hade mer skyddande karosseripaneler med hög markfrigång. Bilen fick också en ansiktslyftning 2016. Den hade samma Thor’s hammar-strålkastare som finns i de andra Volvo-bilarna.

Säkerhetsfunktioner

Volvo-bilar har alltid varit en förebild för sina säkerhetsfunktioner. De erbjuder högsta kvalitet och toppmoderna säkerhetsfunktioner, vilket också är ett stort försäljningsargument för Volvo. V40 är inte heller något undantag. Bilen kom med IntelliSafe-systemet för säkerhet före kollision samt många andra säkerhetsfunktioner, t.ex:

 • Överfallsbur
 • System för upptäckt av döda vinkeln
 • Krockkuddar med uppblåsbar gardin
 • Bromsenheter baserade på laser
 • System för att upptäcka fotgängare.
 • Antiblockeringssystem med EBD

Exteriör

Bilens exteriör liknar inte de äldre Volvos som brukade vara ganska ojämna till utseendet. Volvo V40 hade en briljant karossdesign med skyddande karosseripaneler. Baksidan hade också samma ramlösa bakglas som fanns i C30.

  Vilken Volvo har massagesäten?

I den ansiktslyftade modellen introducerades strålkastare i form av Thors hammare, som är standard i alla nyare Volvomodeller som XC90 eller S90. Frontgallren ändrades också något i den nya faceliftade modellen.

Prestanda

Bilen kom med två bensinbaserade motorer som var 1,6 liters EcoBoost I4 och en 2,5-liters I5-motor. Bilen var framhjulsdriven vilket gav den god bränsleekonomi. Från och med 2014 började Volvo även lägga till sin egen nya Drive E-motor från sitt VEA-program.

Tillförlitlighet

Volvobilar anses generellt vara hållbara och pålitliga bilar. De långlivade motorerna och Volvo-bilarnas säkerhetsfunktioner gör dem till extremt pålitliga bilar. Bilen rankas genomsnittligt i tillförlitlighetsundersökningar, men utsågs till den säkraste bilen 2012 av Euro NCAP.

Bilens tillförlitlighet är också ganska hygglig. Det finns endast cirka 9,5 % rapporter från bilägarna om större problem. Garantiavtalen är också ganska bra för den här bilen. Standardgarantipaketet är tre år med 60 000 mil. Allt detta gör den till en pålitlig bil.

Avveckling

På senare tid har Volvo fokuserat på att endast tillverka elbilar. Volvo har sin vision för 2030, då de kommer att gå helt och hållet på el och sluta göra några bensinbaserade bilar, inte ens hybrider. Detta i kombination med dålig försäljning av V40 ledde till att bilen lades ned.

Volvo C40: Volvos elektriska framtid

Volvo meddelade att V40 skulle ersättas av någon annan bil inom en snar framtid och den bilen är nya Volvo C40. Volvo C40 är det andra tillägget till deras elbilar. Det är en subkompakt lyxig crossover SUV som i princip är en stor elektrisk version av Volvo C30.

  Volvo vs. Mercedes: Tillförlitlighet

Bilen är i produktionsstadiet för tillfället och den kommer att komma ut på marknaden 2022. Den har ett kraftfullt litiumjonbatteri som har en beräknad räckvidd på över 200 mil. Bilen kommer att vara supersnabb och klarar av att gå från 0 till 60 mph på bara 4,5 sekunder. C40 kommer att komma med standardalternativet fyrhjulsdrift.

C40 blir den första Volvo någonsin som endast kommer att finnas tillgänglig i den helt elektriska versionen. Den har ett stort batteripaket med 78 kWh litiumjonbatteri. Batteriet kommer att kunna laddas till 80 procent på bara 40 minuter med hjälp av en 150 kW-laddare. Räckvidden kan öka med nya mjukvaruuppdateringar. För att utöka Volvos nya program ”Care by Volvo” kommer de att göra C40 tillgänglig endast online.

Volvos framtid

Volvo kommer att bli en tillverkare av helt eldrivna fordon inom en snar framtid. De har avvecklat V40 just med tanke på detta syfte. De har också tillkännagivit andra nya modeller bara för sitt elektrifieringsprogram. Annonseringen av C40 och XC40-uppladdningen gör det tydligt att de kommer att producera enbart elbilar inom en snar framtid.

FAQ

Vilka andra bilföretag satsar på helelektriska bilar?

Elbilar är bilindustrins framtid. Transportindustrin släpper ut en enorm mängd koldioxidutsläpp, och bilföretagen måste gå över till att tillverka elbilar. Det här är några biltillverkare som planerar att snart gå över till elbilar:

 • Jaguar – De planerar att till 2025 endast tillverka elbilar.
 • Bentley – planerar att göra sin första elbil 2025 och de kommer att sälja enbart elbilar senast 2030.
 • Lotus – planerar att bli helt eldrivna år 2030.
 • Cadillac – de kommer att sälja enbart elbilar senast 2030.
 • Volvo – planerar att sälja enbart elbilar senast 2030.
  Volvo vs Lexus: Tillförlitlighet

Kommer Volvo att konkurrera med Tesla?

Tesla är en elbilsproducent som är känd för sina sportiga bilar och snabba hastigheter och accelerationer. Volvo planerar att gå över till helt eldrivna bilar senast 2030, och de har också ett prestandamärke, Polestar, som kommer att konkurrera med Tesla.

Polestar har tillverkat hybridbilar sedan 2017, och de har nyligen släppt sin första elbil, Polestar 2. Polestar 2 konkurrerar med Tesla Model 3. Polestar kommer också att göra sin första helt elektriska SUV. Därför kommer Tesla att få hård konkurrens de kommande åren.

Vilka är de mest sålda hatchbacks i USA?

Hatchbacks är kända för sin bränsleeffektivitet och sina små storlekar. De är oftast familjebilar. Några av de bäst säljande hatchbacks i USA är:

 • Mazda Mazda3
 • Hyundai Veloster
 • Chevrolet Bolt
 • MINI Cooper
 • Mitsubishi Mirage

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts