Vilken Audi har bäst bensinförbrukning?

Under de senaste åren har Audi gjort stora ansträngningar för att öka bränsleförbrukningen i sina bilar. De har nu några av branschens bästa fordon på den fronten. Så vilken Audi har den bästa bensinförbrukningen? Låt oss ta reda på det!

Vi kommer att hålla oss till 2018, 2019 och 2020 års modeller av Audi här. Detta beror på att det kommer att vara de modeller som du med största sannolikhet kommer att stöta på ”nya”. Det kan finnas några äldre fordon som faktiskt erbjöd en bättre bensinprestanda än dessa, men åldrande motorer kommer att ha påverkat detta något, vilket gör det svårt att säga exakt hur mycket MPG du skulle få från dem nu.

2018 Audi A3 e-Tron 4-cylindrig, 1.4L motor

Audi A3 2018 var en av de första hybridbilarna som Audi tillverkade. Den är fortfarande en av de mest bränslesnåla av alla Audi-fordon, utanför de rena elbilarna i deras sortiment.

När fordonet körs på el och gas kan det erbjuda fantastiska 83MPG.
Om strömmen har dränerats är Audi A3 mer än kapabel att köra enbart på gas. Även då bör den erbjuda en ganska respektabel 36MPG. Tänk dock på att det här fordonet inte är lika kraftfullt som några andra som listas här. Det är därför MPG är lite högre än många av de andra Audi-fordonen.

På senare år har Audi A3 blivit en ren elbil. 2020 års modell kan erbjuda 77mpg men tänk på att den inte längre kommer att köras på gas.

  Vilket är det bästa Audi TT-avgasröret?

2020 Audi A4 4-cylindrig 2.0L

Audi A4 har alltid varit en av de vanligaste på listor som diskuterar de mest bränslesnåla Audi-bilarna. Det är ett oerhört väldesignat fordon, och 2020 års modell är inget undantag från den regeln.

Med ett beräknat värde på 35 mpg på motorvägen och 27 mpg vid stadskörning kommer 2020 års Audi A4 att erbjuda ett kombinerat genomsnitt på 30 mpg.

Detta förutsätter att du köper den automatiska versionen av fordonet. Den manuella versionen kan ha något annorlunda siffror, men de kommer inte att skilja sig häpnadsväckande mycket från detta. Den kommer fortfarande troligen att ligga runt det kombinerade 30 mpg-märket.

2018 Audi A4 Ultra, 4-cylindrig 2.0L motor

2018 Audi A4 Ultra erbjuder lite mer körsträcka på motorvägen än 2020 års standardmodell av Audi A4. Här klarar den av hela 37 MPG på motorvägen. Vid stadskörning går den dock så lågt som 24mpg, vilket ger oss en kombinerad 31mpg.

Detta innebär att 2018 års modell är lite bättre än 2020 års modell på körsträcksfronten, men tänk på att dessa motorer åldras nu. Detta innebär att körsträckan förmodligen kommer att ligga i nivå mellan de två modellerna.

2019 Audi A3 Cabriolet 4-cylindrig 2.0L

Audi A3 är en annan modell som du alltid kan lita på att den har en fantastisk MPG.
2019 års modell erbjuder 26mpg vid stadskörning och på motorväg ligger den på cirka 35mpg. Detta ger oss ett kombinerat värde på 29 MPG. Det är lite mindre körsträcka än några av de andra alternativen här, men MPG på landsväg är fantastiskt, särskilt eftersom 2019 års Audi A3 fortfarande betraktas som en ”nyare” modell.

  Audi A3 tillförlitlighet

2020 Audi A8 L 6-cylindrig 3.0L

Det här är en av Audi hybridmodellerna för 2020.
Den här modellen ger dig en kombinerad siffra på 54 MPG när den körs på både el och premiumgas.
Tyvärr är detta med 23MPG när den körs enbart på gas en av de minst bränslesnåla Audi-modellerna 2020. Så om du har en sådan bil vill du alltid se till att den är laddad, annars kommer den att blåsa upp gasen som om det inte fanns någon morgondag.

2020 Audi Q5 4-cylindrig 2.0L

Det här är den andra hybridmodellen från Audi för 2020.
När den körs som hybrid kan den erbjuda 65mpg. När den körs enbart på gas ger den 27mpg. Fortfarande inte lysande, men den är överlägsen Audi A8, trots att den erbjuder liknande mängder kraft.
Kom ihåg att dessa siffror är marknadsförda siffror från Audi. Din körsträcka kan variera. Allt beror på de förhållanden som du kör under.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts