Vilken är den bästa SUV:n för körning med hög körsträcka?

En bra SUV för långkörning måste vara bekväm, rymlig och relativt bränsleeffektiv. Därför bör du undersöka så mycket som möjligt innan du väljer en viss modell. Många SUV:er nuförtiden erbjuder också ett överflöd av förarassistanssystem som är utformade för att ta bort stressen från tråkiga resor.

Med detta sagt verkar Audi Q7 vara den perfekta SUV:n för jobbet eftersom den erbjuder mycket utrymme, mycket komfort och mycket teknik samtidigt som den är relativt bränslesnål. Volvo XC90 är också ett utmärkt alternativ av samma skäl.

Om du planerar att ta med hela familjen på en lång bilresa är Mercedes Benz GLS eller Lincoln Navigator båda bra alternativ. Om du inte vill spendera stora pengar på en SUV bör Ford Expedition eller Kia Telluride också uppfylla dina förväntningar.

Oavsett vilken SUV du köper är det viktigt att du vet hur du ska använda alla tillgängliga förarassistanssystem. För att göra det ska bilens infotainmentsystem vara intuitivt och lätt att använda, och det är precis vad dessa SUV:er handlar om.

Audi Q7

Audi Q7 har i årtionden och i löpande band varit en riktig familjebil som klarar både stadskörning, motorvägskörning och till och med terrängkörning om det behövs. Detta gör Q7 till en fantastisk plattform för alla som vill ha en bil som gör allt i ett paket.

Förutom att Q7 är en fantastisk allroundbil erbjuder den effektiva, pålitliga och sofistikerade motorer som är ohörbara i motorvägshastigheter. Infotainmentsystemet är uppdaterat och lätt att använda och komfortnivåerna är imponerande. Utrymmet är också generöst, särskilt eftersom du har möjlighet att välja en 7-sitsig version.

  Den lyxigaste Mercedes SUV:n?

Volvo XC90

I många avseenden är Q7 och XC90 utformade för att tillgodose samma typ av kunder. De är både eleganta och diskreta samtidigt som de är överlägsna många andra mer prisvärda mellanstora och stora SUV:er.

Även om de delar samma ethos tar XC90 ett något annorlunda grepp eftersom denna svenska SUV är otroligt minimal när det gäller design. Interiört sett är tekniken också uppdaterad, men det saknas några detaljer som skiljer den från Q7. Dessutom är båda dessa SUV:er utmärkta för långkörning.

Mercedes GLS

Om du är en sann familjefar och älskar att ta med hela familjen och hunden på långa bilresor behöver du en bil som är stor, säker och bekväm, och Mercedes GLC-klass är precis det. Med en spännvidd på 17 fot lång har GLS tillräckligt med utrymme för allt du någonsin skulle vilja ha.

Förutom att vara rymlig är GLS också bränsleeffektiv med tanke på storleken och den erbjuder branschledande mängder teknik. Komforten är stor som med alla stora Mercedes och tillförlitligheten är också ganska hygglig. Infotainmentsystemet erbjuder massor av funktioner samtidigt som det är intuitivt och lätt att använda.

Lincoln Navigator

För några år sedan skulle vi aldrig lista en Lincoln SUV i samma sammanhang som en Mercedes SUV-flaggskepp. De senaste Lincoln-modellerna är dock en frisk fläkt i det exklusiva premiumsegmentet eftersom de ser fantastiska ut och erbjuder i princip samma nivåer av komfort och lyx som alla andra SUV:er på den här listan.

  Kommer elbilar att bli billigare?

Med detta sagt är Lincoln Navigator Lincolns SUV-flaggskepp, och om du väljer Black Label-specifikationen får du praktiskt taget alla tänkbara lyxfunktioner du kan önska dig. Infotainmentsystemet är inte lika avancerat som de som finns i andra SUV:er på den här listan, men komfort och lyx är det definitivt.

Ford Expedition

Sedan starten av den stora amerikanska SUV:n har Ford Expedition sällan upphört att leverera. Expeditionen anses vara riktmärket för ”prisvärd stor SUV” och lyckas erbjuda mycket för inte så mycket pengar.

Expeditionen kan visserligen inte konkurrera med Mercedes stora GLS, men vad den däremot konkurrerar med är nödvändigheten av en Mercedes GLS. Expeditionen är enormt stor både invändigt och utvändigt, säker och relativt effektiv med tanke på storleken.

Kia Telluride

Som tidigare nämnts är Lincoln Navigator en frisk fläkt i premiumsegmentet på samma sätt som Kia Telluride är en frisk fläkt i det mer prisvärda segmentet. Med en smart marknadsstrategi och en självsäker exteriördesign verkar Kia Telluride ha rufsat några fjädrar.

Inredningsutrymmet är enormt, hela upplevelsen känns dyrare än vad den är och tillförlitligheten verkar också hålla måttet. Efter att du har kört Telluride en tid inser du dock att den verkligen inte håller samma nivå som vissa dyrare SUV:er, så se till att testa dina alternativ innan du köper.

FAQ-avsnitt

Är sedans bättre för långkörning?

Det stämmer att sedans verkligen är effektivare när det gäller långkörning eftersom de erbjuder mindre vikt och en mer aerodynamisk profil. Skillnaderna är dock inte så uppenbara som vissa kanske har påstått.

  Bästa bilen för ryggsmärta

Om du vill ha en SUV för att du helt enkelt älskar SUV:er ska du därför välja en SUV eftersom skillnaden är ganska relativ.

Ska jag köpa en hybrid-SUV för långkörning?

När man tittar närmare på många hybrid-SUV:er skulle man kunna tro att det inte är någon bra idé att köpa en SUV med vanlig förbränningsmotor. Hybrider klarar sig dock inte så bra när det gäller motorvägskörning eftersom de måste förlita sig mer på förbränningsmotorn.

Med det sagt är det bäst om du väljer en dieselbil eftersom en dieselbil ger den mest effektiva körupplevelsen i samband med motorvägskörning.

Ska jag förlita mig på automatiserad farthållare när jag kör på motorväg?

Automatiserad farthållare är ett system som är utformat för att ta bort stressen från långa och tråkiga resor. I princip behöver du bara trycka på några knappar så ska bilen köra själv, men detta kan ibland vara farligt och du bör inte helt förlita dig på dessa system.

Även om de hjälper till att avlasta långa resor kan de ibland också vara själva orsaken till att en resa blir stressig eller till och med tragisk. Håll därför alltid ett vaksamt öga när du kör med dessa system aktiverade.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts