Vilken är den bästa dieselbilen från Audi?

Den senaste utvecklingen av ultra lågsvavlig diesel i blandningen av tillgängliga fordonsbränslen har hittills visat sig ha en betydande effekt på ansträngningarna att bromsa eller kanske till och med stoppa klimatförändringens snabba angrepp.

Luftkvaliteten kring dieselkraftverk har förbättrats avsevärt under de senaste åren, delvis på grund av att de tenderar att köras mycket renare än bensindrivna kraftverk, vilket har fått fler människor att se närmare på dieselmotorer i bilar.

Allt som bidrar till att sätta igång en minskning av användningen av fossila bränslen är välkommet i en tid då klimatförändringarna uppenbarligen håller på att ta fart. Det snabba införandet av dieselkraftverk är en relativt liten utveckling jämfört med den potentiella spridningen av fordon som drivs med dieselkraft. Det är en viktig anledning till att dieselbilar ökar i popularitet.

Varför diesel kan vara bättre än gas

En av de mest sannolika orsakerna till denna ökning är att dieselmotorer ger ett större vridmoment och fler hästkrafter än en jämförbar bensinmotor.

Trots detta tenderar de att vara mycket mer bensinvänliga och ha en bättre bränsleeffektivitet än bilar med bensinmotorer av jämförbar storlek och effekt. Environmental Protection Agency (EPA) hävdar att dieselbilar i allmänhet har en 30-35 % bättre bränsleeffektivitet.

Dessutom har ny teknik som nyligen lagts till i dieselfordon för att begränsa vibrationer och buller bidragit till att göra moderna dieselmotorer mycket mjukare och tystare än tidigare dieselmotorer.

Så vad är de bästa Audi dieselbilarna?

Vilken som är bäst beror förmodligen mest på hur mycket du bestämmer dig för att du har råd.
Det är vanligt att dieselbilar rankas bland de bästa bilarna på vägen nuförtiden, och Audi dieselbilar är verkligen inget undantag. Nyligen rankade bilkonsumentwebbplatsen Cars.com de tio bästa dieselbilarna på vägen, och fyra av de tio bästa var Audi-modeller.

  Audi vs. Mercedes: Tillförlitlighet

För Audi-älskare är deras artikel en bekräftelse på deras goda smak och deras förmåga att välja det bästa som finns. Här är fyra av de tio bästa dieselbilarna som för närvarande finns tillgängliga, åtminstone enligt Cars.com, och de råkar alla vara tillverkade av Audi:

Audi A3 TDI

Den helt nya Audi A3 TDI är utrustad med en mycket kraftfull 2,0-liters dieselmotor med 148 hästkrafter och ett vridmoment på 236 fotpund. A3 TDI har också som standardutrustning en sexväxlad dubbelkopplad automatlåda.

Precis som alla andra modeller i A3-serien har dieselversionen också en hel del andra trevliga funktioner, till exempel ett nyckellöst startsystem, inbyggd navigering och en backkamera. Det finns också blindspot-avkänning och övervakning automatisk tvåzons klimatkontroll och parkeringssensorer bak och fram. Priserna på A3 TDI börjar på strax under 33 000 dollar.

Audi A6 TDI

Den här Audi A6 TDI dieselmodellen anses ofta vara en av de vackraste och mest stilfulla bilarna från Audi, och den anses nu vara en av de snyggaste sedans av alla slag.

Audis A6 TDI anses vara ganska tekniskt överlägsen många andra dieselbilar i samma klass. Till standardutrustningen med Audi A6 hör bland annat xenonstrålkastare och LED-körljus.

Dessutom har A6 parkeringssensorer på både baksidan och framsidan av bilen, automatiskt dimbara ytterspeglar och mycket mer. Andra standardfunktioner är nyckellös start och nyckellös startfunktion samt röststyrd navigering och en backkamerauppsättning.

  Bästa oljetillsats för Audi

A6-modellen är också mycket uppkopplad. Dess speciella standardfunktioner inkluderar Audi Connect, som inkluderar WiFi ombord och informationsinhämtning.

Kraften för A6 kommer från dess toppmotor, som är en turboladdad v6 3,0-litersmotor, som har 240 hästkrafter, tillsammans med mer än 429 fotpund vridmoment. Enligt EPA är bränslet Even y, 38 motorväg och 29 kombinerat. Prissättningen på A6 börjar vid mindre än 59 000 dollar.

Audi A8L TDI

Audi A8L 3.0 TDI är företagets flaggskepp i aluminium. Audi A8L TDI liknar mycket en typisk lyxsedan som bara råkar komma med en dieselmotor för sin kraft. Och vilken kraft den har. Motorn är en 3,0-liters turboladdad dieselmotor, som har 240 hästkrafter och ett vridmoment på mer än 420 fotpund.

Andra lyxfunktioner i A8L är bland annat mjukstängande dörrar, ett eldrivet bagageluckan och ett nyckellöst start- och passersystem. Den har också ett bakåtriktad kamerasystem, så att föraren kan hålla ett öga på vad som finns bakom dem. Enligt EPA har A8L en hastighet på 24 mpg i stadstrafik, 36 mpg på landsväg och 28 mpg kombinerat.

Audi A8L har även Bluetooth-ljud som även kan användas för handsfree telefonsamtal, vilket minskar risken för distraherad körning. A8L har också ett Audi teknologiexklusivt MMI-gränssnitt som ger bilen röststyrning av många funktioner. Priserna på Audi A8L börjar vid drygt 85 000 dollar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts