Vilken är den bästa bilen för en lång bilresa?

Det senaste året eller två har varit otroligt stressigt på grund av otaliga låsningar och resebegränsningar, vilket innebär att det fortfarande inte är lika lätt som tidigare att åka flyg eller tåg. Priserna är lite uppblåsta och det finns alltid en risk att du blir smittad oavsett hur försiktig du är.

Om du vill ha den säkraste resemetoden måste du dock förlita dig på din pålitliga bil. Som sådan innefattar långväga resor mycket motorvägskörning, mycket bagage och mycket tristess. Detta innebär att den perfekta bilen för ändamålet måste vara bekväm, tyst, praktisk, rymlig, underhållande och effektiv.

En stor sedan är ett perfekt val när det gäller långdistansresor, och den du bör skaffa är Toyota Avalon. Om du däremot vill ha en lyxigare och ännu rymligare fullstor sedan ska du se till att kolla in BMW 7-serien. Om du främst är intresserad av SUV:er ska du se till att kolla in Honda CR-V.

Även om CR-V är en ganska härlig SUV är Lincoln Navigator ännu bättre, men den kostar betydligt mer pengar. Men om du också gillar landsvägar och tenderar att köra stora sträckor själv eller med en enda passagerare är Bentley Continental GT utformad för just detta.

Toyota Avalon – Det prisvärda alternativet

Om du vill ha en bra allround stor sedan utan att betala premiumpriser, vara Toyota Avalon bör tillfredsställa alla dina behov, och lite till. Avalon levereras med en kraftfull V6:a som ger imponerande MPG-resultat, särskilt på motorvägen.

  Bästa sportbil för en första bil

Interiören är rymlig och ser förstklassig ut och infotainmentsystemet är intuitivt och erbjuder även användbara underhållningsfunktioner. När det gäller tillförlitlighet ligger den i toppen av segmentet för stora sedaner. Den har också ett stort bagageutrymme, en tyst kabin och massor av standardfunktioner för att hålla dig underhållen under en långresa.

BMW 7-Series – Exekutiva nivåer av utrymme, komfort och prestanda

BMW 7-serien är BMW:s benchmark-sedan som går emot bilar som Audi A8, Mercedes Benz S-klass och Jaguar XJ. 7-serien är dock överlägsen eftersom den är lika bekväm på både motorvägar och landsvägar samtidigt som den är spännande i processen.

Även om 7-serien gör ett bra jobb med att isolera dig från din omgivning erbjuder den ändå en sportig körning. Interiören är fylld med massor av prylar som bör hålla dig underhållen och utrymmet som erbjuds är bättre än i A8 eller S-klass.

Honda CR-V – Benchmark för familje-SUV:n

Honda CR-V är en av de mest populära SUV:erna på marknaden sedan flera år tillbaka, och den nyaste modellen håller samma kurs. Det är kanske inte den största SUV:n som finns, men den räcker ändå gott och väl för fem passagerare och en hyfsad mängd bagage.

Den erbjuder också effektiva motorer, en relativt exklusiv interiör och massor av standardutrustning. Det bästa med CR-V är dock det faktum att den erbjuder det bästa värdet för pengarna av alla kompakta SUV:er på marknaden, särskilt på grund av sin tillförlitlighet.

  Vilket är bättre bilbarnstolar av läder eller tyg?

Lincoln Navigator – ett 5-stjärnigt hotell på resande fot

Lincoln Navigator har varit till salu ett bra tag nu och det innebär att den kan fås till ett ganska rabatterat pris. Om du väljer toppmodellen Black Label får du alla underhållningsfunktioner som du kan önska dig av en SUV.

Utrymmet som erbjuds är tillräckligt för 7 passagerare samtidigt som du har gott om bagageutrymme. Kabinen är otroligt väldisponerad och den kommer med massor av högkvalitativa material. Luftfjädringen som erbjuds åker otroligt lugnt och kabinen är väl isolerad för längre stunder på motorvägen.

Bentley Continental GT – marknadens bästa Grand Tourer

Bentley Continental GT är förmodligen den bästa bilen för resor över kontinenten eftersom den erbjuder överlägsenhet i nästan alla avseenden. Om vi börjar med motorerna kan du välja mellan en toppmodell och en smörig smidig W12 eller ett sportigare V8-alternativ.
Interiören är helt klädd med utsökta material och NAME-surroundsystemet har en otrolig effekt. Sätena är flervägs eljusterbara, uppvärmda, kylda och masserade för att hålla dig så bekväm som möjligt. Om du stöter på en slingrande väg kommer du dock också att njuta av Continentals lekfulla chassi och blixtsnabba DCT-växellåda.

FAQ-avsnitt

Vad gör en bra långkörare till en bra långkörare?

Många faktorer påverkar hur bra en bil presterar på en långresa, men komforten är förmodligen den viktigaste. Det innebär att den bil du tittar på måste ha stödjande, bekväma säten, en tyst kupé och en ergonomisk interiör.

  Vilken är den snabbaste elbilen?

Den måste också vara rymlig både i passageraravdelningen och i lastutrymmet. Motorn måste vara kraftfull samtidigt som den är sparsam på motorvägen och infotainmentsystemet måste erbjuda många användbara funktioner för att hålla dig underhållen under en lång resa.

Är det bättre att resa i en SUV eller en sedan?

SUV:er är utmärkta långdistansresenärer, men de är inte lika bra som vissa sedans. Med det sagt beror allt på modellen i fråga, men sedans är vanligtvis mer aerodynamiska och lättare, vilket innebär att en sedan i teorin borde vara mycket lättare och tystare på insidan.

Detta innebär också att en sedan bör vara effektivare också. SUV:er brukar dock erbjuda mer utrymme och en mer dominerande körställning, vilket gynnar sikten överallt. Dessutom är SUV:er överlägsna när det gäller sämre vägkvalitet, men på vägen är en sedan mycket mer sammansatt.

Vilka bilar är inte bra för långväga resor?

Hur bra en bil presterar på en långresa beror i första hand på hur välutrustad den är. Detta innebär att en bil med instegsutrustning troligen inte kommer att vara bra eftersom bilar som dessa vanligtvis erbjuder enkla säten utan många justeringsmöjligheter.

Dessutom är små bilar med sämre interiör- och bagageutrymme inte heller så bra av uppenbara skäl. Slutligen bör bilar med ineffektiva motorer också undvikas eftersom de kommer att öka dina resekostnader exponentiellt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts