Vanliga problem med Volvo XC60

Volvo XC60 Problem & fel

Volvo XC60 är en kompakt lyxig SUV som tillverkades av Volvo för första gången 2008. Den andra generationen av XC60 introducerades nästan 10 år senare, 2017. Under denna tid har XC60 positionerat sig som en av de bästa kompakta till mellanstora lyx-SUV:erna och endast XC90 är större än XC60.

Volvo XC60:s tillförlitlighet verkar vara ganska hygglig, men det finns några specifika problem som verkligen är värda att uppehålla sig vid. De vanligaste Volvo XC60-problemen är förknippade med elektroniken, styrsystemet, bränslesystemet, en felaktig avgasvärmesensor och problem med trimningen.

De flesta av dessa kan lösas med förebyggande underhåll, men andra som elektronik- och trimproblem beror oftast på själva tillverkningsprocessen. På det hela taget är XC60 hyfsat pålitlig, men den behöver grundligt underhåll för att hålla så länge som möjligt.

Om du är intresserad av att köpa XC60 måste du vara medveten om att SUV:er som dessa tenderar att kosta mycket pengar att underhålla. De är packade med massor av avancerade funktioner och prylar som behöver grundligt underhåll, annars kommer de att misslyckas.

Volvo XC60 – Elektriska problem

Volvo XC60 är en lyxbil, vilket innebär att den är packad med massor av avancerade elektriska funktioner som är kända för att orsaka alla möjliga problem efter ett tag. Infotainmentskärmen/nav-systemet har en tendens att krångla och det gör att kameran börjar laddas trots att det inte finns något behov av det. Luftkonditioneringen är också känd för att gå sönder.

  Har Volvo en fjärrstart?

Utvändig belysning, inomhusbelysning, elektriska fönster och annan elektrisk utrustning i bilen är kända för att gå sönder från tid till annan, vilket innebär att du måste byta ut dem. Se också till att kontrollera den automatiska bagagekopplingen som också är känd för att gå sönder.

Volvo XC60 – Problem med styrsystemet

Volvo XC60 tenderar också att drabbas av problem med servostyrningssystemet. Många Volvo-specialister säger att detta problem beror på en felaktig koppling mellan styrningens högtrycksledning och styrväxeln. Dessa defekta leder till vätskeläckage som i slutändan leder till förlust av servostyrning, vilket kan göra bilen farlig att köra.

Du måste ersätta dessa komponenter med nya om du vill lösa problemet helt och hållet. Hur som helst, om du känner att din styrning förlorar kraftstöd, se till att ta bilen till en bilhandlare eftersom det aldrig är en bra idé att ignorera dessa problem.

Volvo XC60 – Problem med bränslesystemet

Om du känner att din XC60 använder mer bränsle än vanligt, se till att kontrollera bränsleröret som kan vara felaktigt monterat. Detta leder så småningom till överdrivet slitage som resulterar i massor av sprickor och hål direkt på själva bränsleledningarna. Många XC60-ägare har rapporterat att deras modeller upplever bränslepölar, så se till att inspektera detta så snart som möjligt.

För att åtgärda detta måste du beställa helt nya ersättningsbränsleledningar och fästa dem på nytt på ett säkrare sätt. Detta är det enda sättet du kan lösa detta problem för gott, vilket innebär att reparationer av bränsleledningar aldrig kommer att vara lika effektiva.

  Är Volvo mer pålitlig än Tesla?

Volvo XC60 – Felaktig avgasvärmesensor

Om du märker att kontrollampan för motorn lyser på instrumentpanelen följt av en effektförlust är det troligt att du har problem med en defekt avgasvärmesensor. Om dessa problem inte märks kommer din bil att sättas i halt läge och du kommer inte att kunna köra den ordentligt. Problemet här är att ECU tror att avgaserna är alldeles för varma, men det är de inte.

Att montera en helt ny avgasvärmesensor kommer sannolikt att lösa problemet, så se till att göra det tillräckligt tidigt för att inte vänta tills bilen går in i halt läge.

Volvo XC60 – Trimproblem

XC60 lider också av märkliga trimrelaterade problem, till exempel sådana som är förknippade med en stel baklucka eller oregelbundna vindrutetorkare. Vissa panelavstånd kan vara lite fel, särskilt om bilen har körts i terräng. Det är värt att nämna att de flesta av dessa är förknippade med äldre XC60-modeller medan de nyare verkligen är mycket bättre.

Problem som dessa kan påverka många system och komponenter i hela bilen och det är därför förebyggande underhåll är så viktigt som det är. Se till att hålla utkik efter dessa om du är intresserad av att köpa en begagnad XC60.

FAQ-avdelning

Vilken generation av Volvo XC60 är bäst?

Den bästa Volvo XC60-modellen är den nuvarande eftersom den har alla de nyaste och mest önskvärda funktionerna som du kan förvänta dig av en toppmodern SUV. Den första generationen XC60 är mycket mer besvärlig och bör undvikas av samma anledning.

  Har Volvo en superbil?

XC60 fungerar bäst med en effektiv 2.0L hybridmotor eftersom dessa är några av de mest effektiva drivlinorna för lyxiga SUV:er hittills. På det hela taget bör du fokusera din uppmärksamhet på de senaste XC60-modellerna eftersom äldre modeller är mycket mer problematiska.

Är Volvo XC60 bättre än Volvo XC90?

Volvo XC60 och Volvo XC90 är förvisso lika, men XC90 är större, lyxigare, dyrare och mer eftertraktad. XC90 är den överlägset snyggaste Volvo SUV:n medan XC60 och XC40 inte är lika snygga, men ändå riktigt bra SUV:er.

Faktum är att du sannolikt kommer att vara nöjd med XC60, särskilt eftersom du kommer att kunna lägga mycket mer pengar på tillvalsutrustning. Hur som helst är tillvalsutrustning nödvändig med dessa eftersom de inte är de bäst utrustade SUV:erna från fabriken.

Är Volvo XC60 en bra terrängkörare?

Volvo XC60 är förvisso en SUV som kan fås med fyrhjulsdrift, men den är definitivt ingen terrängkörare på något sätt. Volvo är inte så förtjusta i att göra terrängbilar eftersom inte en enda Volvo kan hävda sig mot vissa bilar från sina segment.

Dessutom är lyxiga SUV-kunder inte intresserade av att ta sina bilar i terräng i allmänhet, så chansen är stor att du redan är medveten om att XC60 inte är någon sådan bil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts