Vanliga problem med Renault Zoe

Renault Zoe

Renault Zoe är en liten elbil med fem dörrar som introducerades redan 2012. Den är utformad för att vara en liten stadsbil som kan ta sig fram genom trafiken i livliga europeiska stadskärnor. Zoe är konstruerad för att ta upp så lite utrymme som möjligt, vilket innebär att den inte är särskilt rymlig eller bra för långfärdskörning.

I den här artikeln kommer vi att gå igenom alla vanliga problem med Renault Zoe, vilket innebär att vi kommer att berätta för dig vad som kan gå fel med Zoe, hur allvarligt det är och vad du kan göra för att fixa det. Dessa inkluderar problem med bromsarna som kan förlora sin effektivitet och problem med gaspedalen.

Andra problem är transmissionsrelaterade problem som kan koppla ur bilens parkeringsväxel och därmed få bilen att rulla. Vi måste också prata om säkerhet eftersom Renault Zoe inte är en överdrivet säker bil, särskilt för en bil från efter 2010. Även om detta inte är ett tekniskt problem i fråga om tillförlitlighet, är det verkligen ett allvarligt problem.

Det sista problemet vi ska prata om är värmaren som kan gå sönder och sluta blåsa ut varm luft. Sammantaget är Zoe ungefär genomsnittlig när det gäller tillförlitlighet, men bara om du tar hand om den ordentligt.

Problem med bromsarna

Renault har haft några av sina bilar som upplevt samma problem med den inre bromsslangen som gnuggar mot de inre hjulhusen och försämras med tiden. Detta kan leda till att dessa linjer läcker vilket kommer att leda till en riktigt dålig bromsrespons. Om detta händer kommer du att ha svårt att försöka stoppa bilen, oavsett hastighet.

  Peugeot e-208 vs Renault Zoe - Vilken är bäst?

Detta var en anledning till att Renault återkallade ett gäng av dessa två gånger för att åtgärda detta problem. Det bästa du kan göra är att hålla ett öga på dessa bromsledningar och inspektera dem när du byter olja. Om de verkar slitna, se till att byta ut dem innan de börjar läcka för att inte hamna i en olycka.

Problem med gaspedalen

Det har förekommit några fall där Renault Zoe-ägare klagade över att gaspedalen fastnade och därmed inte lät dig koppla ur gaspedalen. Det här problemet låter väldigt allvarligt, och det beror på att det verkligen är allvarligt. Renault har gått ut och sagt att vissa 2017-modeller har haft fel pedal monterad.

Den tillhörande återkallelsen såg till att alla dessa pedaler byttes ut, men det fanns situationer där människor klagade på detta problem även efter att pedalen hade bytts ut. Sammantaget bör du alltid inspektera gaspedalen hos återförsäljaren för att se till att allt är som det ska vara.

Problem med växellådan

Ett litet stift i Zoes växellådsspak är känt för att gå sönder och göra det möjligt för bilen att rulla iväg även när den är parkerad. Tack och lov påverkas inte handbromsen av detta problem, vilket innebär att du bör kunna motverka detta problem genom att helt enkelt koppla in den elektroniska handbromsen när du väljer parkering.

Trots detta är detta ett allvarligt problem och Renault gjorde några återkallelser för att bekämpa detta problem fullt ut. Kontakta en Renault-återförsäljare och fråga om bilen du tittar på har varit föremål för någon av dessa återkallelser.

  Är Renault Scenic en bra bil?

Dåliga säkerhetsmeriter

Euro NCAP ”tilldelade” Renault Zoe med en avskyvärd 0 av 0 stjärnor vilket innebär att den inte uppfyller de minimikrav som krävs för att den ska anses vara en säker bil. Sidokollisionstestet har visat de sämsta resultaten eftersom Zoe inte klarar av att hålla föraren och passagerarna tillräckligt säkra.

Visst, Zoe är en riktigt liten bil så folk tycker naturligtvis att den borde vara relativt osäker, men det är inte alltid fallet eftersom det finns många 5-stjärniga subcompact-bilar där ute.

Problem med värmaren

Om du känner att din värmare inte kan ge dig varm luft bör du inspektera den så snart som möjligt. Var noga med att först stänga av ECO-läget eftersom ECO-läget ibland kan vara problemet. För att åtgärda detta måste du rekonditionera A/C-systemets värmare och uppdatera programvaran.

Om fläkten inte fungerar måste du testa dess strömingångar. Om de finns där men fläkten fortfarande inte fungerar måste du byta ut den.

FAQ-avsnitt

Håller Renault Zoe på att avvecklas?

Ja, Renault Zoe verkar vara på väg till sin eviga vila eftersom den kommer att ersättas av den kommande Renault 5 EV. Renault trodde att det skulle vara bäst att återuppliva Renault 5-namnet, men Zoe sitter i samma segment vilket innebär att den var tvungen att gå för att göra plats för Renault 5.

Detta är logiskt eftersom biltillverkarna är angelägna om att komma ut med helt nya spännande elbilsmodeller med futuristisk design för att återupprätta varumärket. Den ursprungliga Renault 5 är en av de mest ikoniska Renault-modellerna genom tiderna, så den nya Renault 5 EV bör bli en riktigt intressant bil.

  Vanliga problem med Renault Arkana

Vad konkurrerar med Renault Zoe?

Det finns några riktigt liknande bilar i det här segmentet, som alla drivs av el och är små. Bland dessa finns Fiat 500e som är en lite snyggare liten elbil, Mini 500 Electric som också är en ikonisk bil och nya Honda e som är den absolut snyggaste lilla elbilen på marknaden just nu.

Sammantaget håller detta segment på att omformas just nu, vilket innebär att alla dessa kommer att bli allt viktigare med tiden.

Hur många mil kan Renault Zoe köra?

Med en batterikapacitet på 52,5 kWh bör du kunna köra cirka 240 mil på en full laddning. Laddningshastigheten ligger mellan 3 kWh och 22 kWh, vilket är långsamt med dagens mått mätt och delvis anledningen till att Renault Zoe behöver ersättas med något modernare och som klarar äkta DC-snabbladdning.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts