Vanliga problem med Renault Captur

Renault Captur

Renault Captur introducerades för första gången för modellåret 2013 som en kompakt crossover-SUV. Den andra generationen av Renault Captur kom ut 2019 och kommer snart att få sin uppdatering i mitten av livscykeln. Den andra generationen är också gjord något större tack vare en 20 mm längre hjulbas vilket gjorde Captur rymligare i baksätet.

När det gäller den direkta försäljningen är Captur en av de mest sålda Renault-bilarna i modern tid, vilket är mycket logiskt eftersom det är en snygg, urban crossover-SUV. I den här artikeln kommer vi att nämna alla vanliga problem med Renault Captur och berätta vad du måste se upp för om du är på marknaden för en sådan.

De vanligaste problemen är elproblem som kan vara både små och stora. Katalysatorn är också relativt problematisk på grund av defekt svetsning medan bromsarna kan svikta på bilar tillverkade mellan 2013 och 2015. Bagageöppnaren kan fastna och en del av karosseripanelerna är inte perfekt anpassade.

Slutligen måste vi också nämna problem med start-stopp-systemet som kan bryta bilens ström utan anledning och som också kan vara relativt svårt att starta den efteråt.

Elektriska problem

Elektriska problem är de överlägset vanligaste problemen med Renault Captur. Nästan hälften av alla rapporterade problem på nätet är direkt kopplade till bilens el vilket innebär att du bör vara mycket uppmärksam på dessa när du köper en begagnad. Folk klagade över att navigatorn är defekt medan A/C och dess kontroller också kan sluta fungera.

  Hyundai i20 vs Renault Clio - Vilken är bäst?

Några ägare rapporterade också problem med strålkastare som dippar för mycket medan generatorn och batteriet också kan vara ett problem. Captur-modeller tillverkade i juli 2019 har ett tillverkningsfel där generatorn kan kortslutas och orsaka brand. Dessa har ingått i en återkallelse, men det är oklart om alla 2019 års modeller har tagits om hand.

Problem med katalysatorn

Det finns två katalysatorrelaterade problem som vi måste diskutera. Det första är att vissa bilar är kända för att drabbas av igensatta katalysatorer redan i bilens tidigare livsskede. Om det är möjligt måste dessa rengöras, om inte måste du byta ut dem.

Det andra problemet har också att göra med en specifik återkallelse som utfärdats för många Captur-modeller från 2019. Det sägs att konverterarna inte var ordentligt svetsade på bilen och kan därför falla av bilen. Se till att kontakta en Renault-återförsäljare om du är intresserad av att köpa en 2019 Captur.

Problem med bromsarna

Några ägare av Captur klagade över att bilens bromsar tappade sin effektivitet utan någon uppenbar anledning. Några har också rapporterat problem med att bromsarna slits snabbt. Båda dessa problem har varit direkt kopplade till ett problem där de inre hjulhusen gnider mot bromsledningarna och därmed leder till spruckna bromsslangar.

Detta var särskilt fallet för de tidigaste Captur-modellerna, så var försiktig med detta om du är på marknaden för en Captur från 2013 till 2015.

Problem med karosseripaneler

Vi måste också diskutera en hel del klagomål om att bilens karosseripaneler inte är i linje, så pass mycket att de kan orsaka problem med öppningsmekanismen för bagageutrymmet. Några källor uppger att bagageluckan kan fastna och bli svår att öppna och att detta kan bero på låsproblem men också på vissa problem med att bilens karosseripaneler inte är ordentligt justerade.

  Är Renault Captur en bra bil?

Problem med start- och stoppsystemet

Sist men inte minst är Captur känd för att uppleva en hel del problem med start-stopp-systemet vilket kan göra dina dagliga pendlingsresor riktigt frustrerande. Till att börja med kan du inte stänga av start-stop-systemet för gott eftersom du måste stänga av det varje gång du startar bilen eftersom det alltid är på när bilen stängs av.

För det andra är det känt att systemet aktiveras vid relativt höga hastigheter och därmed låser ratten. För det tredje har ägare rapporterat att bilen kan stänga av, men att den vägrar låta dem starta den. Många har rapporterat att de måste trycka på startknappen ett par gånger innan bilen till slut startar.

FAQ-avsnittet

Ska jag köpa Renault Captur?

Om du vill ha en modern, snygg, relativt rymlig och prisvärd kompakt crossover-SUV är Renault Captur ett riktigt bra alternativ. Verkligheten är att dessa säljs som galna i Europa eftersom folk älskar den här typen av bilar. Captur har mycket att erbjuda för dem som vill ha en vanlig bil, men de som vill ha något mer lyxigt kommer sannolikt att vilja ha mer.

Hur som helst är Captur en riktigt bra allroundbil med hyggliga motorer. Effektiviteten är riktigt bra över hela linjen medan säkerheten är maximerad till 5 starter för varje iteration av Captur. Den kanske inte är snabb eller överdrivet spännande att köra, men den gör allt du kan förvänta dig av en modern vardagsförare.

  Peugeot e-208 vs Renault Zoe - Vilken är bäst?

Vilka bilar konkurrerar med Renault Captur?

Det här är ett otroligt konkurrensutsatt segment vilket innebär att Captur har en hel del rivaler. Nissan Juke, Peugeot 2008, Ford Puma, Toyota Yaris Cross och VW T-Cross betraktas ofta som de mest likartade motståndarna.

Nya Hyundai Bayon finns också med i diskussionen medan C3 Aircross konkurrerar direkt med Captur. Honda HR-V och Seat Arona är alla direkta konkurrenter till Captur.

Är Renault Captur dyr?

Renault Captur ligger i den prisvärda/ekonomiska delen av marknaden vilket innebär att den är långt ifrån dyr, men även bilar på ekonominivå har nu blivit ganska dyra på grund av stigande priser och bilindustrins allmänna utveckling.

Detta innebär att du kan köpa en lätt begagnad lyxig crossover för ett pris som motsvarar en ny Captur, men Captur kommer ändå att vara mer prisvärd att leva med, så skillnaderna finns fortfarande kvar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts