Vanliga problem med Mercedes GLK350

Mercedes Benz GLK350 är föregångaren till den nuvarande Mercedes GLC, vilket innebär att den är positionerad som en kompakt lyxig Mercedes SUV för familjen. GLK är baserad på C-klassen och representerar C-klassen av Mercedes SUV:er.

Med tanke på att C-klassen är en av de mest sålda Mercedes-modellerna genom tiderna kommer det inte som någon överraskning att GLK också var en av de mest sålda Mercedes-bilarna på den tiden. Det betyder dock inte att GLK350 inte har sin del av problem, särskilt eftersom GLK introducerades för första gången redan 2006.

Ett av de vanligaste och mest stressande problemen med GLK350 har att göra med krockkuddarna. GLK350 är också känd för att ha problem med bränslesystemet, elsystemet, upphängningsproblem och vissa motor- och motorkylningsrelaterade problem.

På det hela taget är GLK350 en hyfsat pålitlig bil, men som med alla Mercedes behöver den konstant och i tid underhåll, annars kommer bilen att börja utveckla problem som är mycket mer krävande och dyra att åtgärda.

Mercedes GLK350 problem med krockkuddar

Takata-återkallelsen är en av de mest omtalade Mercedes-återkallelserna i historien på grund av de fruktade airbagproblemen som den tenderar att orsaka om bilen inte åtgärdas. Dessa problem omfattar krockkuddar som inte utlöses när det behövs, krockkuddar som utlöses utan anledning och många andra krockkuddarelaterade problem.

Möjligen är det största problemet av dem hur Mercedes försökte lösa dessa. Så många Mercedes-modeller ingår i Takata-återkallelsen, vilket innebär att dessa problem tar alldeles för lång tid att åtgärda. Så mycket att det fortfarande finns många bilar där ute som ännu inte har åtgärdats. Hur som helst, se till att alltid kontrollera om den GLK du är intresserad av var en del av Takataåterkallelsen.

  Vem får flest tjejer - BMW eller Mercedes?

Mercedes GLK350 problem med bränslesystemet

Ett annat relativt vanligt och lika stressande GLK350-problem är det som rör bränslesystemet. Många ägare runt om i världen uppger att GLK350 tenderar att avge potenta bränslelukter när du fyller på den. Vissa säger att detta problem bara uppstår när de fyller bilen helt och hållet medan andra hävdar att bränslelukten är ständigt närvarande.

Problemet här är att dessa vanligtvis pekar på en bränsleläcka någonstans i systemet vilket innebär att dessa kan skapa potentiella säkerhetsrisker. Många ägare har rapporterat att problem som dessa kostar mycket pengar att åtgärda, särskilt de som består av bränsleläckage under baksätesbänken.

Mercedes GLK350 elektriska problem

GLK350 har också flera elektriska problem som består av att bilen inte kan starta, att bilen stannar, att instrumentbrädan har problem med instrumentklustret och att nyckeln inte känns igen. Äldre GLK-modeller är också kända för att ha problem med yttre belysning och många tillbehör i bilen.

Vissa ägare rapporterade att deras GLK350-modeller också drabbades av låsning av ratten utan någon verklig orsak. Instrumentklustret tenderar att lysa upp som en julgran vilket senare resulterar i att bilen föranleder ett fel i rattlåssystemet.

Mercedes GLK350 problem med fjädring

Mercedes GLK350 finns i två olika fjädringsuppsättningar som inkluderar traditionella stålfjädrar och det mer sofistikerade luftfjädringssystemet Mercedes AIRMATIC. Det vanligaste problemet med den traditionella spiralfjäderuppsättningen beror på den främre stabilisatorstången som tenderar att ge upphov till alla möjliga oregelbundenheter under körning.

  Mercedes C250 - Allt du behöver veta

AIRMATIC-systemet är känt för att orsaka alla möjliga problem om du inte underhåller det på rätt sätt. Detta är tyvärr en vanlig företeelse i många Mercedes-modeller, särskilt de som har ganska många mil på vägmätaren. AIRMATIC-systemen tenderar att läcka och luftdämparna är benägna att försämras i förtid om de inte underhålls på rätt sätt.

Mercedes GLK350 problem med motor och motorkylning

Ett av de vanligaste motorrelaterade problemen med GLK350 är oförutsägbara och till synes stressiga bilavstängningar. Dessa tenderar att vara relaterade till många elektriska problem, såsom problem med alla slags sensorer, eller eventuellt till och med med själva motorn.

Motorn är känd för att läcka olja, särskilt på modeller med högre körsträcka, vilket kan vara skadligt för många andra närliggande komponenter. Många ägare rapporterar att oljeläckage som dessa ofta hamnar i kylaren vilket orsakar alla möjliga problem i efterhand.

FAQ-avsnittet

Är GLK350 värt det?

Mercedes GLK350 är föregångaren till den nuvarande Mercedes GLC som är en av de mest sålda Mercedes SUV:erna genom tiderna. Om du älskar tanken på att äga en Mercedes lyx-SUV i kompakt storlek som inte kommer att slå sönder banken bör du kolla in Mercedes GLK350.

Se dock till att leta efter en som har underhållits ordentligt och en som inte har så många mil på klockan. Många människor tenderar att köpa begagnade Mercedes-bilar till överkomliga priser bara för att upptäcka att den typen av bilar tenderar att uppleva problem mest.

  Är Mercedes GT pålitlig?

Är GLK350 bättre än GLC?

Nej, det är den inte. GLK var aldrig riktigt en succé när det gäller designen eftersom den såg lite för seniorvänlig ut. Många har sagt att GLK helt enkelt var för boxig och att en boxig design på en så liten SUV ser lite konstig ut.

Därför beslutade Mercedes att använda mjukare linjer på GLC, vilket definitivt gjorde den mer tilltalande och ungdomligare. Interiört sett är GLC långt över GLK eftersom GLK förlitade sig på Mercedes tidigare generations interiördesign som nu är kraftigt föråldrad.

Är GLK350 en pålitlig bil?

Mercedes GLK350 är faktiskt en Mercedes SUV med en tillförlitlighet över genomsnittet, särskilt för de senare generationerna. Detta innebär att GLK350 är en av de mest tillförlitliga Mercedes-modellerna i modern tid, vilket verkligen är värt att framhålla.

Dessutom kostar GLK visserligen en hel del pengar att underhålla, men ändå inte lika mycket som de flesta Mercedes SUV:er. Detta innebär att en välskött GLK350 har potential att hålla riktigt länge samtidigt som den inte är överdrivet dyr att underhålla.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts