Mercedes C250 – Allt du behöver veta

Mercedes C250 tillverkades mellan 2012 och 2015, vilket innebär att Mercedes 250-motorn finns i både den sena W204-generationen och den tidiga W205-generationen av C-klass. Denna lyxiga Mercedes kompaktsedan är fortfarande populär på begagnatmarknaden över hela världen, men det finns några saker du bör veta om den.

C250 använder en 4-cylindrig turbomotor med uppåt 200 hk vilket gör den passande för en sådan storlek. Designmässigt ser W204 aggressiv och dominerande ut, särskilt i AMG-form, medan icke-AMG-modellerna ser mycket mer dämpade och lyxiga ut, särskilt i sedanform.

C250 är inte den mest pålitliga Mercedes C-klassmodellen och det är därför den bara fanns tillgänglig under några modellår. C250 tenderar att få problem med motorn, krockkuddarna, elektroniken och styrsystemet.

C250 har tappat en hel del i värde genom åren vilket innebär att de tidiga W204 C250:orna nu kan fås till en attraktiv rabatt medan de senare modellerna fortfarande är dyra och nära den nya generationen. Praktiskt sett erbjuder C250 utrymme som du förväntar dig av en kompakt Mercedes-sedan.

Mercedes C250 – Drivkraften

W204 C250 använder en 1,8 l fyrcylindrig turbo-motor med 4 cylindrar och direktinsprutning med 204 hk och 228 lb-ft vridmoment. W204 levereras med bakhjulsdrift och en 7-växlad 7G-Tronic automatlåda. W204 C250 kan ge upp till 37MPG tack vare Mercedes egenutvecklade Blue Efficiency-teknik.

Senare C250-modeller använder en 2.0L fyrcylindrig motor i linje som ger 211hk och 258lb-ft vridmoment. Kraften överförs också till bakhjulen via en 7G-Tronic automatlåda. Mercedes säger att C250 kan ge upp till 44MPG.

  Mercedes AMG S63 klass Tillförlitlighet

Båda dessa motorer är mycket kraftfulla för C-Klass-chassit samtidigt som de är sofistikerade, effektiva och tysta. 7G-Tronic är också smidig och effektiv, vilket innebär att C250:s körupplevelse är vad man kan förvänta sig av en Mercedes.

Mercedes C250 – Design och chassi

W204 C250 ser mycket mer aggressiv och förtroendeingivande ut, särskilt om den är utrustad med AMG-paketet och om den är i coupéform. W204 Coupé AMG C250 är den överlägset mest aggressiva C250-modellen av dem alla medan en W204 sedan med ett icke-AMG-paket är den mest dämpade.

Senare C250-modeller representerar ett stort steg när det gäller sofistikerad design eftersom de innehåller många avancerade komponenter som vanligtvis var reserverade för Mercedes-modeller i den högre prisklassen. W205 C250 ser smidigare ut och ligger mer i linje med S-klassen än med E-klassen, vilket verkligen är anledningen till att så många älskar den.

C250 är utformad för att vara bekväm på vägen vilket innebär att du bör vara mer än nöjd med hur C250 körs. Om du väljer AMG-paketet kommer du genast att märka en mer fokuserad fjädring och chassituning som gör C250 mycket mer dynamisk och rolig att köra.

Mercedes C250 tillförlitlighet och potentiella problem

Mercedes C250 är inte den mest tillförlitliga Mercedes C-klassmodellen eftersom den plågas av flera motorrelaterade problem som problem med spännare, timingkedja och oljeläckage. I C250-problemen listas också problem med styrsystemet, elektriska problem och problem med krockkuddar.

  Mercedes ML350 - Allt du behöver veta

Airbagproblemen är ett ganska välkänt problem för Mercedes-modeller från den här eran på grund av det fruktade Takata-återkallandet. Vissa C250-problem är kända för att kosta mycket pengar att åtgärda, vilket verkligen är något du måste hålla utkik efter om du är intresserad av att köpa en.

Mercedes C250 värde och praktiska egenskaper

Värdena på Mercedes C250 varierar överallt vilket innebär att du kan köpa en för så lite som 15 000 dollar medan dyrare C250-modeller tenderar att gå för omkring 30 000 dollar. Dessa prisskillnader är främst förknippade med AMG-paket, lyxpaket, det allmänna tillståndet och körsträckan.

Praktiskt sett är C250 vad du förväntar dig av en kompakt Mercedes lyxsedan. Den är mer än tillräcklig för 4 vuxna passagerare medan 5 personer kan vara lite trångt. Om du väljer coupén får du en mycket snävare kupé och en överlag mer fokuserad körupplevelse.

FAQ-avdelning

Är Mercedes C250 en säker bil?

Mercedes C250 är verkligen en säker bil, både för att den använder avancerade krockkrypningszoner och för att den har många toppmoderna säkerhetsfunktioner. Det är också värt att nämna att säkerhetsnivåerna beror på vilka alternativ du väljer, så se till att hålla utkik efter dessa om du vill maximera din säkerhet.

Coupé och sedan är lika säkra, vilket innebär att du inte bör oroa dig för säkerheten med någon av dessa. Inte ens planetens säkraste bil kan ersätta en utsedd och kontrollerad förare, så se till att alltid vara uppmärksam på vägen.

  Vilka Mercedes-modeller har 360°-kameror?

Ska jag köpa Mercedes C250?

Mercedes C250 är inte den mest pålitliga Mercedes-sedanen, men den är ett underhållande alternativ eftersom den finns i en mängd olika utrustningsnivåer och antingen i coupé- eller sedanform. Om du lyckas hitta en till ett rabatterat pris, med inte alltför många mil på klockan och med all nödvändig servicehistorik, är det vettigt att överväga en sådan.

Du måste dock vara medveten om att C250 kostar mycket pengar att underhålla och att vissa reparationskostnader tenderar att överstiga detta bilsegment. Allt handlar om vilken modell du tittar på och om modellen i fråga är väl underhållen.

Är coupé C250 bättre än sedanen?

Som tidigare nämnts finns C250 i antingen coupé eller sedan. Sedanen C250 erbjuder fler sittplatser, mer lastutrymme och två fler dörrar. Coupé C250 åker lite lägre och den känns mer fokuserad och sportig.

C250 finns faktiskt även i cabriolet- och kombiform, vilket innebär att du bör hitta en C250 som passar dina behov perfekt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts