Är Mercedes GT pålitlig?

Det finns en sak som vi måste få ur vägen omedelbart. En sportbil/superbil är en typ av bil som praktiskt taget inte kan vara prisvärd på något sätt. Även om det är en extremt pålitlig bil kommer den att kosta dig pengar oavsett hur du ser på det.

Mercedes AMG GT är i första hand en tvåsitsig sportbilscoupé som är utformad för att konkurrera med Porsche 911, Audi R8 och Aston Martin Vanquish. Alla dessa bilar kostar över 100 000 dollar och är bränsletörstiga och kostar mycket pengar att underhålla och försäkra.

Bilar som dessa tenderar vanligtvis att kämpa för att vara lika pålitliga som mer vanliga bilar är, men AMG är ett märke som utsätter sina bilar för rigorösa tester för att göra dem så pålitliga som möjligt. Som sådan är AMG GT verkligen en pålitlig bil med tanke på vad den är.

Mercedes är inte det mest pålitliga märket på planeten, men AMG GT är bättre än de flesta Mercedesbilar. Men om du vill behålla det tillförlitlighetsrekordet ska du se till att underhålla AMG GT på rätt sätt, även om det kostar mycket mer pengar.

Mercedes AMG GT – Tillförlitlighet och pålitlighet

En pålitlig bil är en bil som kan prestera om och om igen utan att lämna dig strandsatt. Detta är lite svårare med en prestandabil eftersom de vanligtvis pressas hårdare än mer vanliga Mercedes-modeller. För att uppnå detta har dessa bilar en mycket strängare policy när det gäller underhåll.

  Audi A8 tillförlitlighet

AMG GT använder en 4,4L BiTurbo AMG-motor som byggs enligt filosofin ”en man, en motor”, vilket innebär att endast de mest skickliga och erfarna Mercedes-motortillverkarna kan arbeta med dessa motorer. De är handgjorda vilket innebär att den kvalitetskontroll de måste uppfylla är mycket strängare än vanligt.

Majoriteten av de komponenter som finns i AMG GT testas för att motstå konstanta laterala g-krafter, vilket innebär att de monteras lite hårdare jämfört med andra Mercedes-modeller. På det hela taget är AMG GT verkligen en pålitlig bil med tanke på vad den är, men inte lika pålitlig som Porsche 911.

Mercedes AMG GT – Garanti

Tillförlitlighet är bara delvis ett problem om du omfattas av en garanti och de flesta superbilar/sportbilsgarantier är kortare jämfört med mer vanliga bilar. AMG GT levereras med en garanti med obegränsad körsträcka/tre år som är jämförbar med alla andra högklassiga prestandabilar.

Porsche, Jaguar och BMW erbjuder också samma garanti medan Audi erbjuder en treårig lång eller 60 000 mils garanti. Med tanke på att R8 är den direkta konkurrenten till AMG GT kan detta räknas som en fördel med AMG GT.

Men knappast någon kommer att passera 60 000 milsgränsen i en superbil på tre år. Så i den verkliga världen är dessa garantier identiska. Det är värt att nämna att du bör vara försiktig när det gäller modifieringar eftersom många av dessa faktiskt kan upphäva din garanti.

Se därför till att kontakta din Mercedes-återförsäljare om du funderar på att trimma din AMG GT.

  Mercedes AMG E63 S Tillförlitlighet

Mercedes AMG GT – Service och driftskostnader

Bilar som dessa har strängare servicepolicys eftersom de tenderar att köras på ett aggressivt sätt ofta. Mercedes rekommenderar att du servar din AMG GT ungefär var 12 500:e mil. Mercedes erbjuder en förbetald serviceplan för AMG GT och du bör köpa den om du inte planerar att köra mer än 15 000-ish miles per år.

Underhållskostnaderna är höga och det är bara verkligheten när man äger en superbil. En uppsättning däck till AMG GT kostar mycket mer jämfört med mer vanliga Mercedes-modeller. AMG GT använder en bränsletörstig 4,4L BiTurbo V8 som förbrukar mer olja, mer bränsle och mer av dina nerver om något går fel.

AMG GT kostar också mer pengar att försäkra eftersom delarna inte är lika tillgängliga och eftersom dessa bilar ofta körs i höga hastigheter. Se alltid till att lämna några tusen dollar på sidan för eventuella kostnader i samband med AMG GT.

Det är bara en realitet att äga en superbil eftersom de är mycket känsligare och mer uppmärksamhetskrävande jämfört med mer vanliga bilar. Å andra sidan tenderar de flesta som äger superbilar att underhålla dem bättre än de flesta andra.

FAQ-avsnittet

Är AMG GT värt det?

Om du är ute efter en 2-dörrars superbil som både ser bra ut och låter bra är AMG GT ett bra köp. Av alla sina konkurrenter känns AMG GT vildast eftersom 911:an är relativt tämjd utan att gå in i GT-serien.

Audi R8 är en fantastisk bil eftersom den erbjuder en V8 med naturlig insugning, men den börjar bli lite äldre nu och den kan helt enkelt inte matcha AMG GT när det gäller prestanda. Slutligen är Aston Martin Vanquish en bil som är otroligt lik AMG GT eftersom den använder samma drivlina, men den kostar också mer pengar.

  Vilken Mercedes har den högsta dragkapaciteten

Vilken AMG GT-modell är bäst att köpa?

Den bästa AMG GT-modellen att köpa är AMG GT R, särskilt i Beast of the green heel green färg. Den ser helt enkelt perfekt ut eftersom den inte är lika överdrivet dramatisk som AMG GT PRO eller den komiskt utpekade AMG GT Black Series.

De mer vanliga AMG GT-modellerna är lite för vanliga när de placeras i närheten av AMG GT R. Som sådan är GT R den perfekta balansen mellan klassisk AMG-huliganism och sofistikerad Mercedes-design med rätt mängd kraft också.

Hur länge kan en Mercedes AMG hålla?

Om du tar väl hand om den bör din AMG GT kunna hålla i hundratusentals mil. Verkligheten är att de flesta av dessa bilar körs sällan eftersom körsträckan påverkar priset alldeles för mycket. Det finns en del människor där ute som är villiga att köra sina AMG GT:s tills hjulet faller av.

Att döma av det innehåll som dessa ägare tenderar att lägga upp på nätet bör AMG GT kunna hålla länge, men bara med rätt underhåll och din vilja att ständigt lägga pengar på den. Oavsett hur man ser på det är en superbil inte gjord för dagliga köruppdrag.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts