Vanliga problem med Mercedes E270 CDI

Mercedes E270 CDI problem & fel

Mercedes E270 CDI är en mellanstor lyxsedan som introducerades för första gången med 1999 års W210. E270 CDI finns också tillgänglig med W211-modellen. Båda dessa var extremt populära i Europa när de kom ut, men är fortfarande ganska populära på andrahandsmarknaden, särskilt W211.

Båda dessa anses vara mycket tillförlitliga, men du måste underhålla dem efter bästa förmåga. De vanligaste E270 CDI-problemen är förknippade med motorn, oljeläckage, överhettningsproblem, en bullrig motor och elektronik.

Många av dessa kan förstöra en bil vilket innebär att rätt underhåll bör vara ett måste. Dieselmotorer har sin del av problem och nackdelar, men ingen kan förneka att de är mästare när det gäller effektivitet, särskilt om du ofta åker i motorvägshastigheter.

Hur som helst kan E270 CDI fortfarande vara en ganska trevlig cruiser, även om det är en relativt gammal bil enligt dagens standard. Hur som helst är vissa människor redan trötta på omfattande överdesignade bilar och vill bara ha något enkelt som fungerar varje gång, och det är E270 CDI i ett nötskal.

Mercedes E270 CDI motorproblem

E270 CDI-motorn är en 2,7 liter lång 5-cylindrig motor i linje med mer än 170 hästkrafter. Den här motorn hyllas kontinuerligt för sin pålitlighet och sin förmåga att övervinna ett gäng problem innan den slutligen når några hundra tusen mil. De vanligaste problemen med den här motorn är relaterade till packningen eftersom den är känd för att ofta lossna.

Glödstiftet är ibland känt för att hoppa ut vilket kan orsaka motorfel. På det hela taget kan motorn ibland vara tveksam och det är inte den mest responsiva motorn i spelet. Hur som helst, om du gör allt schemalagt underhåll som det är tänkt kommer motorn troligen att hålla i årtionden.

  Varför är äldre Mercedes så billiga?

Mercedes E270 CDI oljeläckage

Den första E270 CDI introducerades först i slutet av 1990-talet vilket innebär att den nu är mer än 30 år gammal. De här E270-modellerna är kända för att gå igenom olja som om det vore galet. W211 E270 CDI är mycket likadan eftersom den också är tung i oljeförbrukningen. Anledningen till att detta sker är att bilen är gammal eller att bilen läcker olja.

Om du vill köpa en begagnad E270 CDI ska du se till att gå igenom alla tätningar för att se till att olja inte läcker någonstans. Om så är fallet ska du göra ett tryckprov och lokalisera alla läckageplatser. Chansen är stor att några av tätningarna har blivit slitna och behöver bytas ut. Spola hela systemet och fyll på bilen med helt ny olja.

Mercedes E270 CDI överhettningsproblem

Ett av de allvarligaste problemen med E270 CDI är överhettning av motorn. Anledningen till att detta händer är att motorkylsystemet ofta inte kan kyla ner bilen om det är något fel på det. Många ägare har rapporterat att bilen går långt över den säkra tröskeln, särskilt om de är tunga på gasen.

De uppger också att det inte hjälper att avbloda kylsystemet, men om du avblöder det och återställer trycket i det bör det vara bra. Du bör också rengöra kylarlamellerna som tenderar att blockeras av smuts och skräp med tiden.

  Vanliga problem med Mercedes E350

Mercedes E270 CDI bullrande motorproblem

Mercedes är känt för att göra pålitliga och kraftfulla dieselmotorer som kan hålla hela livet, men Mercedes är också ett märke som är stolt över att vara sofistikerat och lyxigt. En dieselmotor kommer aldrig att vara sofistikerad, men vissa märken som VW och Jaguar vet hur man får en dieselmotor att låta raffinerad.

Mercedes anslöt sig till det gänget för några år sedan, vilket innebär att tidigare Mercedes dieselmotorer ibland låter som traktorer. Den 5-cylindriga 2,7-linjemotor som finns i E270 CDI är en av dessa motorer eftersom den låter skramlande, särskilt på tomgång. Tyvärr finns det inget du kan göra åt detta.

Mercedes E270 CDI elektriska problem

Gamla Mercedes-modeller kämpar med att upprätthålla kontinuerlig funktionalitet i det elektriska systemet. Det är inget ovanligt för nästan alla bilmärken, särskilt eftersom Mercedes alltid försöker erbjuda dig alla funktioner de kan. De vanligaste elektriska problemen med E270 CDI är förknippade med yttre belysning, elektrisk baklucka, elektriska fönster och problem med skärmar i interiörklustret.

270 CDI kan ibland drabbas av problem som är förknippade med generatorn och batteriet också.

FAQ-avdelning

Vilken Mercedes E270 CDI ska jag köpa?

Den bästa Mercedes E270 CDI-modellen är utan tvekan W211, men de senare modellerna eftersom de är mycket mer pålitliga och dessutom nyare. Mercedes är ett av de märken som kontinuerligt gör olika justeringar av en bil under dess produktionsperiod vilket gör den mer pålitlig och hållbarare.

  Vilka Mercedes-modeller har fyrhjulsdrift (AWD)?

Därför är senare W211 E270 CDI-modeller bäst. Dessutom är W211 mycket nyare än W210 eftersom dessa två inte delar många delar med varandra. W210 är nu lite för gammal för att köras dagligen och det finns många mer intressanta gamla Mercedes-modeller som du kan köpa för priset på W210.

Varför gillar folk dieselmotorer?

Dieselbränsle är tätare med energi än bensin vilket innebär att du får en effektivare upplevelse totalt sett, särskilt om du ofta kryssar på motorvägen. Dieselmotorer är certifierade transportörer vilket innebär att de flesta som använder bilar i arbetssyfte kommer att välja en diesel. Det är också därför som de flesta amerikanska tunga lastbilar är dieselmotorer.

Vissa uppskattningar säger att dieselbilar har en 20-40 % bättre bränsleeffektivitet jämfört med en bensinekvivalent. Diesel är mer tillförlitlig, mindre lättantändlig och fortfarande mycket lätt att få tag på.

Är det vettigt att köpa en begagnad Mercedes lyxsedan?

En begagnad Mercedes lyxsedan är inte en bil som köps av förnuft, utan snarare av hjärta. Anledningen är enkel, dessa bilar är inte de billigaste att underhålla samtidigt som de är dyra för vad de är. Vissa bilar som W211 håller fortfarande ett hyfsat värde och du kan köpa en bil som är 10 år nyare för samma summa pengar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts