Vanliga problem med Kia Sorento

Kia Sorento

Kia Sorento är en av de största mellanstora SUV:erna på marknaden. Dessutom har den många exceptionella standardfunktioner och en bekväm interiör. Men precis som alla andra bilar har Kia Sorento också flera problem. Men vilka är de vanligaste problemen med Kia Sorento?

Vanliga problem med Kia Sorento är motorfel, effektförlust, defekta dörrhandtag, ryckningar vid växling, strålkastare som brinner ut, dålig skruv i vevaxelskivan och en bullrig luftkonditionering. Observera att vissa problem endast förekommer på vissa Kia Sorento årsmodeller.

Vilka är de vanligaste problemen med Kia Sorento?

Motorfel

Motorfel är ett av de största problemen som Kia Sorento-användare stöter på. Motorfel är vanligt förekommande på Kia Sorento årsmodellerna 2011, 2016 och 2017. Det här problemet orsakas normalt av en trasig huvudpackning.

Motorn går sönder på grund av att den trasiga topppackningen gör att vattnet från kylsystemet kan blandas med motoroljan. Som ett resultat av detta visar det sig i kylaren och vattnet förvandlas till en oljig röra. Även om detta problem kan åtgärdas är det ganska kostsamt.

Felaktiga dörrhandtag

Vissa bilproblem kan vara nedslående och kan inträffa när du minst anar det. Ett sådant problem är ett defekt dörrhandtag. Om ditt dörrhandtag fastnar eller vägrar att öppnas från utsidan kan du bli frustrerad, särskilt om du har bråttom. Det här problemet är mycket vanligt i 2011 års Kia Sorento-modeller.

Tyvärr har Kia aldrig återkallat de berörda bilarna och barnspärrarna förvärrade problemet. Trots detta är problemet enkelt att åtgärda eftersom din mekaniker kan byta ut det felaktiga dörrlåssystemet för att åtgärda problemet.

Ryckning vid växling

Flera Kia Sorento-användare har rapporterat att de upplever att deras bilar rycker framåt när de växlar. Tyvärr har Kia-återförsäljarna kopplat detta problem till en systemåterställning, som inte alltid fungerar. Om du vill åtgärda det här problemet måste du låta en professionell mekaniker byta ut växellådan.

  Kia Seltos tillförlitlighet

Bullrande luftkonditionering

De flesta Kia Sorento-modellår som tillverkades mellan 2002 och 2009 hade luftkonditioneringskompressorer med felaktiga kopplingar. Om kopplingen brinner ut eller fryser fast kommer därför AC-kompressorn inte att fungera. Ett av de vanligaste tecknen på en dålig AC-koppling är ett högt pip när du startar den.

Om den felaktiga kopplingen fryser sönder kommer dessutom remmen som driver den normalt att gå sönder, och fler problem kan till och med uppstå. Så om du har problem med luftkonditioneringen är det viktigt att åtgärda dem i tid eftersom de kan vara kostsamma och besvärliga att åtgärda.

Dålig skruv i vevaxelskivans remskiva

Det här problemet påverkade den första generationen av Kia Sorento-modellerna. Det påverkade främst Kia Sorento-modeller tillverkade mellan 2003 och 2006. De drabbade bilarna hade dåliga skruvar för vevaxelskiva. Observera att de dåliga skruvarna är de som håller remskivan på plats.

Observera att bilens remskiva- och remssystem håller servostyrningen, generatorn, luftkonditioneringen och andra vitala system igång. Så om remskivan är skadad kommer alla system som den stöder inte att fungera som det behövs. Se till att detta problem åtgärdas i tid för att undvika att andra delar skadas.

Förlust av ström

Effektförlust är också ett annat problem som Kia Sorento-användare har rapporterat att de har upplevt tidigare. Användare har rapporterat att de förlorar kraft när de accelererar och andra har noterat att svart rök kommer från avgaserna. Detta är en indikation på att intercooler-slangarna i din Kia Sorento är dåliga och måste bytas ut.

  Är Kia Carnival en bra bil?

Strålkastare brinner ut

Ett annat vanligt problem som Kia Sorento-användare bör vara oroliga för är att strålkastarna brinner ut tidigare än väntat. Detta problem var utbrett under modellåren 2002-2009. Många användare klagade över att ljusaggregatet visade tecken på att brinna.

Tyvärr utfärdade Kia aldrig någon återkallelse för detta problem. Så om du märker att dina strålkastare inte fungerar som de ska eller brinner ut bör du låta byta ut dem. Observera att strålkastare är ganska kostsamma.

FAQ

Är Kia Sorento tillförlitlig?

Kia som varumärke är mycket pålitligt. Kia Sorento är dock inte lika pålitlig eftersom den har ett tillförlitlighetsbetyg som ligger något över genomsnittet. Enligt J.D. Power fick Kia Sorento ett betyg på 77 av 100.

Är det dyrt att underhålla Kia Sorento?

Kia Sorento är betydligt billigare att underhålla än de flesta av sina konkurrenter. Ägaren av Kia Sorento måste betala cirka 7 953 dollar för att underhålla sin bil i 10 år. Detta är något lägre på 1 180 dollar jämfört med konkurrenterna. Ändå bör ägaren också vara beredd på att hantera en större reparation under denna period.

Vilket är det mest tillförlitliga modellåret för Kia Sorento?

Kia har tillverkat Kia Sorento sedan 2002. Alla modeller är dock inte tillförlitliga eller opålitliga. Vissa modellår har varit mer tillförlitliga än andra. Om du vill ha de mest tillförlitliga Kia Sorento-modellåren kan du överväga att skaffa begagnade 2020, 2021 och 2017 års modeller. Dessa bilar kommer med färre problem och är billiga att underhålla.

  Kia Sportage Tillförlitlighet

Hur länge håller Kia Sorento?

Kia tillverkar några av de mest pålitliga bilarna på marknaden. Så med rätt underhåll och reparationer bör Kia Sorento hålla i mer än 200 000 mil. Vissa användare har rapporterat att de har kört över 300 000 mil. Men om du vill att din bil ska hålla så länge bör du också utöva goda körvanor.

Håller en Kia Sorento sitt värde?

Ja, Kia Sorento håller sitt värde bättre än de flesta av sina konkurrenter. Kia Sorento kommer till exempel bara att värderas ned med 40 % efter 5 år. Detta innebär att bilen kommer att ha ett utmärkt återförsäljningsvärde på 24 281 dollar efter 5 år. Förutom att hålla sitt värde är Kia Sorento billig att underhålla och den är ganska prisvärd att försäkra.

Slutliga tankar

Kia Sorento ser inte bara snygg och modern ut, utan är också pålitlig, bränslesnål och har en raffinerad interiör. Men precis som alla andra bilar har Kia Sorento också problem som intresserade köpare bör känna till. Detta kommer att hjälpa dem att underhålla bilen väl och förebygga problemen innan de inträffar.

På det hela taget är Kia Sorento en trevlig familjebil med en pigg turboladdad motor. Med god skötsel och underhåll kommer den här bilen att hålla länge.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts