Vanliga problem med Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe är en sydkoreansk mellanstor SUV som introducerades för första gången år 2000. Med tanke på att det senaste årtiondet har sett en kraftig ökning av SUV-populariteten blev Santa Fe också en av de viktigaste modellerna i hela Hyundais sortiment. Det är därför du kan se en enorm kvalitetshöjning i de senaste modellerna jämfört med de två första generationerna.

När det gäller tillförlitlighet lyckas nya Santa Fe vara en av de mest tillförlitliga bilarna i segmentet. Med ett stjärnigt 5-stjärnigt tillförlitlighetsbetyg lyckas Hyundai göra Santa Fe till en otroligt populär bil på dagens marknad. Men även 5-stjärniga bilar är benägna att ha problem, och vi kommer att dela med oss av de vanligaste problemen med Hyundai Santa Fe.

Till att börja med är Santa Fe-motorn känd för att förbruka mycket olja, och den kan ibland stanna och avge konstiga ljud. Bromsarna är också kända för att orsaka problem på både nyare och äldre Santa Fe-modeller. De nyaste modellerna tenderar också att drabbas av vissa elektriska problem. Utrustningsrelaterade problem är vanligt förekommande på alla nya Hyundai-modeller, inklusive Santa Fe.

På det hela taget är Santa Fe en riktigt pålitlig SUV, särskilt om man jämför med mycket dyrare och mer komplexa SUV:er i detta segment. Det är därför som Hyundai lyckas sälja massor av dessa och varför den senaste Santa Fe-generationen är en av världens ledande SUV:er när det gäller den direkta försäljningen.

Hyundai Santa Fe – Motorproblem

Enligt de flesta undersökningar och diagram på nätet är de mest klagade problemen med Santa Fe alla motorrelaterade. Detta verkar först oroväckande eftersom motorn är det bultande hjärtat i en bil, men det verkar som om dessa problem oftast beror på dåligt underhåll och lätt kan lösas. Att motorn stannar under körning är ett vanligt klagomål, liksom överdriven oljeförbrukning.

  Hyundai Nexo Tillförlitlighet

Motorens vevaxel verkar vara konstruerad på ett märkligt sätt vilket kan orsaka överdrivet slitage på lagren. Förbindningsstängerna inuti motorn är kända för att slitas ut i förtid och är orsaken till att Santa Fe-motorn tenderar att drabbas av knackande ljud. Det bästa du kan göra är att ta din Santa Fe till återförsäljaren när du känner av något av detta.

Hyundai Santa Fe – Bromsar

Hyundai Santa Fe-modeller som tillverkats mellan 2015 och 2020 verkar lida av bromsrelaterade problem, där modellåret 2017 är det värsta av dem alla. Det verkar som om det vanligaste bromsrelaterade problemet beror på en felaktig ABS-modul (Anti-Lock Brake System) som tenderar att bryta strömmen och kan orsaka hjulblockering vid bromsning.

Inte bara det, utan vissa ägare rapporterade även att detta ABS-problem ledde till en brand som i vissa fall till och med gjorde att bilen blev totalförstörd. Hyundai återkallade Santa Fe på grund av detta problem, vilket innebär att en lösning bör vara gratis, så se till att kontrollera om den bil du tittar på har fått detta problem löst.

Hyundai Santa Fe – elektriska problem

Moderna Hyundai-modeller är inte främmande för olika elektriska problem och det är samma sak med Santa Fe. Vissa har rapporterat problem med bilens generator/batterisystem, andra har rapporterat problem med olika elektriska tillbehör i bilen, till exempel att infotainmentsystemet inte fungerar eller att telefonanslutningssviten inte fungerar som avsett.

  Vanliga problem med Hyundai Ioniq 6

De senaste Santa Fe-modellerna kan drabbas av överhettning av den trådlösa telefonladdningsplattan, vilket innebär att du inte kan ladda din telefon i mer än några minuter åt gången. Bränslemätaren är känd för att ge felaktig information om bränslenivån, men tack och lov är detta problem mestadels förbehållet äldre modeller från 2006 till 2009 och förekommer inte i de nyaste modellerna.

Hyundai Santa Fe – Utrustningsrelaterade problem

Santa Fe kan också drabbas av små nörderier i samband med bilens utrustning. En ägare uppgav att bilens vänstra vindruta inte är särskilt effektiv och därmed försämrar din totala synlighet vid regn. Några sade att bilens strålkastare inte heller var särskilt väl inställda eftersom de var kända för att inte täcka marken som avsett.

Slutligen är förmodligen det värsta problemet som kan hända med en Santa Fe, i allmänhet, det där soltaket exploderar över ditt huvud utan någon uppenbar anledning. Hyundai återkallade ett gäng modeller på grund av detta problem, men det verkar som om många nyare Santa Fe-modeller fortfarande är drabbade.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa en Hyundai Santa Fe?

Hyundai Santa Fe är en riktigt populär mellanstor familje-SUV av en mängd olika skäl. Den är prisvärd, välutrustad, riktigt säker, relativt bekväm, rymlig och pålitlig. Det betyder att den täcker alla de viktigaste aspekterna som en modern daglig förare behöver ha. Därför är det helt logiskt att överväga Santa Fe som din nästa nya bil.

  Hyundai Genesis Coupe Tillförlitlighet

Om du däremot kommer från lyxsegmentet kommer du att märka lägre driftskostnader och billigare underhåll. Men du kommer också att märka att Santa Fe inte är en lyxig SUV.

Är Hyundai Santa Fe en terrängbil?

Långt borta är de dagar då en SUV var utformad för terrängkörning eftersom de flesta nuvarande SUV:er inte är det. Hyundai Santa Fe kan fås med ett intelligent fyrhjulssystem, men är inte på något sätt en terrängbil. Det betyder att du kan använda den för mild terrängkörning som snö, grus eller gräs, men allt mer än så rekommenderas inte.

Detta är egentligen ingen överraskning eftersom de flesta som är intresserade av att köpa Santa Fe tenderar att använda den mer i stan än någon annanstans.

Är Hyundai Santa Fe den största Hyundai SUV:n?

Hyundai Santa Fe brukade vara den största Hyundai SUV:n, men den kronan går nu till Hyundai Palisade som inte bara är den största Hyundai SUV:n, utan den största Hyundai-personbilen i allmänhet. På vissa marknader i världen finns inte ens Palisade (Europa) och där är Santa Fe fortfarande den största och mest rymliga Hyundai SUV:n du kan få.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts