Hyundai Genesis Coupe Tillförlitlighet

Hyundai är allmänt känt och berömt för att tillverka ett brett utbud av tillförlitliga fordon, från SUV:er och sedans till lyx- och sportbilar. De har uppnått en framgångsrik marknad i nästan alla avdelningar. Hyundai Genesis Coupe är ett annat exempel på briljans från det förflutna på Hyundai-marknaden. Den släpptes första gången 2008 som Hyundais första bakhjulsdrivna sportcoupé någonsin.

Översikt

Genesis Coupe är en bakhjulsdriven sportcoupé med en 3,8-liters V6-motor som kan ge 348 hästkrafter. Den finns i två varianter med en 6-växlad manuell växellåda som standard och en modell med 8-växlad automatisk växellåda. Genesis Coupe 3.8 kan också förstärkas med hjälp av turbo för att ge den mest ekonomiska, effektiva och säkra vägen framåt. Den 2-dörrars bakhjulsdrivna Coupe har en topphastighet på 162 mph.

Tillförlitlighet

Hyundai är ett pålitligt märke eftersom alla deras bilar är utformade för att hålla länge. När det gäller tillförlitlighetsbetyg är Hyundai Genesis Coupe ett lämpligt alternativ med ett betyg på 3,5 av 5,0 och rankas på 16:e plats av 31 lyxiga mellanstora bilar, enligt RepairPal. Fordonet är mycket tillförlitligt och med rätt underhåll kan Genesis Coupe hålla i långt över 1 miljon mil.

Säkerhet

Genesis coupe fortsatte sin produktion från 2010 till 2016. 2016 års modell av Genesis Coupé erbjöd många säkerhetsfunktioner som traktionskontroll, bromsassistans, ABS, skivbromsar, krockkuddar och stabilitetskontroll. Dessa funktioner bidrog till att Genesis Coupé fick ett betyg på 36,88 av 37, enligt ANCAP-betyget för 2014 års modell.

  Hyundai Elantra GT Tillförlitlighet

Återförsäljningsvärde

Genesis Coupe är en välutrustad och ganska kraftfull prestandabil som håller sitt värde under en längre tid på marknaden. Återförsäljningsvärdet beror dock ganska mycket på bilens skick. Genesis Coupe beräknas ha en värdeminskning på 53 % efter 5 år.

Underhåll och reparation

Underhålls- och reparationskostnaderna är också viktiga när man väger in en bils tillförlitlighet. I fallet Genesis Coupe är den årliga underhållskostnaden cirka 621 dollar, vilket visar på ett genomsnittligt värde.

FAQ

Är Hyundai Genesis Coupe en bil med framhjulsdrift, bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift?

Hyundai Genesis Coupe är en bakhjulsdriven bil.

Hur många säten finns det i Hyundai Genesis Coupe?

Hyundai Genesis Coupe är en bil med 4 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Subcompact Cars

Vad är hästkrafterna i en Genesis Coupe och har den en turbo?

Hyundai Genesis Coupe har 348 hästkrafter och ett vridmoment på 295 lb-ft. Motorn är en Premium Unleaded V-6 med en cylindervolym på 3,8 L Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stor markfrigång har Hyundai Genesis Coupe?

5,1 tum ( 12,95 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Hyundai Genesis Coupe har 19 X 8 tums aluminiumhjul fram och 19 X 8,5 tums aluminiumhjul bak.

Är Hyundai Genesis Coupe en bra bil?

Även om Hyundai Genesis är en bra sportcoupé finns det många brister som gör att den inte är övertygande. De totala 23 mpg är imponerande, tack vare den kraftfulla V6-motorn. Det är roligt att köra kupén tack vare dess kraft och sportiga hantering.

  Alfa Romeo Giulia Tillförlitlighet

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts