Alfa Romeo Giulia Tillförlitlighet

Alfa Romeo Giulia är en kompakt bil som lanserades 2015. Bilen är en konkurrent till tyska biltillverkare som BMW och Audi. Giulia är en av de massproducerade Alfa Romeos och den är en av de mest tillförlitliga Alfa Romeo-bilarna.

Alfa Romeo är känt för att göra sportbilar, men Giulia är faktiskt en ganska pålitlig sedan. Bilen drivs av en 2,0 liters bensinmotor eller en 2,2 liters dieselmotor. Quadrifoglio-utgåvan av bilen är prestandamodellen och den har en supersnabb 2,9 L turboladdad V6-motor.

Tillförlitlighet

Tidigare hade Alfas ett dåligt rykte när det gäller tillförlitlighet och hade massor av rapporterade problem. De brukade bara fokusera på att göra högpresterande snabba bilar, snarare än säkra vardagsbilar. Giulia är dock en förändring av tempot. Bilen har ett betyg på 4,0 av 5,0 av Carbuyer, men den släpar fortfarande efter när det gäller tillförlitlighet.

På det hela taget är Giulia genomsnittlig när det gäller tillförlitlighet. Det har rapporterats gott om problem med bilen, men de höga prestandorna och hanteringen överskuggar tillförlitlighetsfaktorerna.

Underhåll

Underhållet av dessa bilar har alltid varit dyrt. Giulia omfattas av en fyraårig garanti, men driftskostnaderna är höga. Du måste fortfarande betala för mindre saker som tändstift, som kostar cirka 1 500 dollar, samt oljebyten som kostar cirka 250 dollar och andra mindre saker som kan adderas.

Säkerhet

Giulia får bra betyg när det gäller säkerhet. De krocksäkerhetstester som utförts av IIHS och Euro NCAP ger den ett mycket gott betyg. Bilen har många säkerhetsfunktioner som Forward Collision Warning, krockkuddar, fotgängardetektion, farthållare, lane departure warning och automatisk nödbroms.

  Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Tillförlitlighet

Vanliga frågor om Alfa Romeo Giulia

Är Alfa Romeo Giulia en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Alfa Romeo Giulia är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i en Alfa Romeo Giulia?

Alfa Romeo Giulia är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Medelstora bilar

Vad är hästkrafterna i en Alfa Romeo Giulia och har den en turbo?

Alfa Romeo Giulia har 280 hästkrafter och ett vridmoment på 306 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är Gasoline Direct Injection.

Hur många säten finns det i en Alfa Romeo Giulia?

Alfa Romeo Giulia har 5 sittplatser.

Vilken typ av hjul har den?

Alfa Romeo Giulia har 17 X 7,5 tum aluminiumhjul fram och 17 X 7,5 tum aluminiumhjul bak.

Är Alfa Romeo Giulia dyr att underhålla?

Underhållskostnaderna för Alfa Romeo Giulia är liknande dem för andra lyxbilar. Priset på delar och arbete kan dock vara högre än genomsnittet. Om du vill spara pengar kan du överväga att köpa begagnat.

Vilken är den snabbaste Alfa Romeo Giulietta?

Den snabbaste Alfa Romeo Giulia är Quadrifoglio, som har en topphastighet på 191 mph. Den här bilen släpptes 2016.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts