Alfa Romeo Stelvio Tillförlitlighet

Stelvio är en kompakt SUV som tillverkas av en italiensk premiumbiltillverkare. Alfa Romeo är känt för att tillverka höghastighetsbilar. Stelvio är en av Alfa Romeos mest sålda bilar. Det är också den allra första SUV:n som tillverkas av Alfa Romeo.

Alfa Romeo Stelvio

Den kompakta SUV:n har en rad kraftfulla motorer som en 2,0 liters turbomotor och en 2,2 liters dieselmotor. Stelvios bensinmotor producerar cirka 247 hästkrafter. Det finns också en högpresterande Quadrifoglio-modell som har en hisnande 2,9 L turbomotor. Den har redan fått en ansiktslyftning 2020, som inkluderade ett mycket förbättrat infotainmentsystem och uppgraderingar av inredningen.

Tillförlitlighet

Alfa Romeo har alltid lidit när det gäller tillförlitlighet. De har förvisso producerat några mycket snabba bilar, men de måste bevisa sig själva när det gäller hållbarhet och tillförlitlighet. Stelvio har haft en del problem med läsaren för bränslemätare, adaptive cruise, läckage av kylslangar och bromssystem.

Underhåll och reparationer

En viss bils tillförlitlighet beror dock på hur väl bilen underhålls. Med regelbundet underhåll och oljebyte uppvisar Stelvio inga massiva reparationer. Det kan finnas några mindre fel på delar, men i övrigt finns det inte så många större reparationer. Underhållskostnaden för bilen är dock hög om du inte vet hur du ska laga den själv.

Säkerhet

Europeiska bilar klarar sig alltid bättre på säkerhetsavdelningen och den italienska Alfa Romeo är inte heller något undantag Bilen har bra omdömen från Euro NCAP och den har alla viktiga säkerhetsfunktioner som automatiska nödbromsar, varning för kollisioner framåt, krockkuddar, krockkuddar, assistent för att hålla sig i körfältet, etc.

  Vilka är de bästa kompakta bilarna när det gäller säkerhet och tillförlitlighet?

Alfas enda SUV

Stelvio, som är Alfa’s enda SUV, är inte den mest pålitliga bilen. Den är dock fortfarande bättre än vissa bilar i sin kategori. Tillförlitligheten beror på ditt underhåll av bilen, och den har förvisso en hög underhållskostnad. Ändå har varje kompakt lyx-SUV hög underhållskostnad, så det beror på ditt val av vilken bil du föredrar.

Vanliga frågor om Alfa Romeo Stelvio

Är Alfa Romeo Stelvio en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Alfa Romeo Stelvio är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i en Alfa Romeo Stelvio?

Alfa Romeo Stelvio är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Small SUV 4WD

Vad är hästkrafterna i en Alfa Romeo Stelvio och har den en turbo?

Alfa Romeo Stelvio har 280 hästkrafter och ett vridmoment på 306 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är Gasoline Direct Injection.

Hur många säten finns det i en Alfa Romeo Stelvio?

Alfa Romeo Stelvio har 5 sittplatser.

Vilken typ av hjul har den?

Alfa Romeo Stelvio har 18 X 8 tum aluminiumhjul fram och 18 X 8 tum aluminiumhjul bak.

Är Alfa Romeo Stelvio en bra bil?

Alfa Romeo Stelvo är en bra bil för familjer som vill köra en snygg SUV. Den här bilen har mycket utrymme inuti och den är bekväm att åka i. Motorn är dock inte kraftfull, och den rekommenderas inte för långa resor.

  Audi A3 Sportback e-tron tillförlitlighet

Är Alfa Romeo Stelvio dyr att underhålla?

Alfa Romeo Stelvo är en bra bil för familjer som vill spara pengar på bensin och underhållskostnader. Prislappen är dock hög och bilen har många funktioner som kräver regelbundet underhåll.

Var byggs Alfa Romeo Stelvio?

Alfa Romeo Stelvo byggs i Italien, på företagets anläggning i San Germano. Denna fabrik har tillverkat bilar sedan 1926.

Vilken typ av bensin använder Alfa Romeo Stelvio?

Alfa Romeo Stelvo använder en 1,6-liters turbomotor som ger 200 hästkrafter och 250 lb-ft vridmoment. Den här motorn är kopplad till en 6-växlad dubbelkopplingslåda. Den behöver blyfritt premiumbränsle för bästa prestanda.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts