Vanliga problem med BMW M760i

När du bestämmer dig för att investera i en kraftfull, lyxig och högpresterande bil som BMW M760i krävs ett korrekt underhåll. Om du inte underhåller bilen väl kommer det att leda till flera allvarliga problem som kommer att kosta dig tusentals dollar. Men vad är några av de vanligaste problemen med BMW M760i?

Vanliga problem med BMW M760i är motorfel, fel på dörrlås, fel på luftkonditionering, lågt oljetryck, problem med elektriska fönster, obekvämt passagerarsäte fram och förlust av bromskraft. Dessutom kan användarna drabbas av problem med motor och motorkylning som fick BMW att återkalla flera BMW M760i-modeller från 2017 till 2018.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW M760i?

Problem med motor och motorkylning

BMW:s N74-motor är en av de mest kraftfulla och pålitliga BMW-motorerna på marknaden. Därför har den inte haft många återkallelser som andra BMW-motorer. Tillverkaren medgav dock att den hade problem med motorn och motorkylningen.

Som ett resultat av detta var flera BMW M760Li xDrive-modeller från 2017 till 2018 tvungna att återkallas. Dessa bilar återkallades eftersom de var utrustade med fel motoroljekylarledning. Därför orsakade felet en oljeläcka i motorrummet. Detta problem åtgärdades genom att byta ut motoroljekylarledningen.

Motorns felstart

En motorfel gör att motorn går på tomgång mycket dåligt, med en varvtals nål som rör sig upp och ner i stället för att hålla en jämn hastighet. Den främsta orsaken till detta problem är ett dåligt spolpaket, en dålig kamaxel eller en felaktig vevaxelsensor. För att åtgärda problemet måste du ta reda på vilken del som är dålig och få den utbytt.

Lågt oljetryck

Du kanske märker att bilens oljetryck har minskat drastiskt. Dessutom kan kontrollampan för motorn tändas för att varna dig. När detta händer är det stor chans att du har en sliten eller skadad oljefilterpackning som läcker. Byt ut den skadade oljefilterpackningen.

  BMW 523i - Allt du behöver veta

Fel på luftkonditioneringen

I vissa fall blåser luftkonditioneringen bara ut iskall luft i den kallaste inställningen. Detta är ett tecken på att din M760i har en defekt kondensator. För att åtgärda problemet måste du byta ut den mot en ny luftkonditioneringskondensator.

Problem med elektriska fönster

Ett annat vanligt problem med BMW M760i-modeller är att elektriska fönsterrutor inte fungerar. Detta inträffar på grund av en felande regulator som hindrar de elektriska fönstren från att röra sig upp och ner smidigt. Du måste byta ut fönsterregulatorn för att åtgärda detta problem.

Obekvämt passagerarsäte fram

Även om det här problemet inte är vanligt har några M760i-användare rapporterat det. Berörda användare säger att det främre passagerarsätet är obekvämt vid längre resor eftersom nackstödet är ganska svårt att justera. En annan användare sa att nackstödet inte bara var obekvämt utan även osäkert.

Dessutom har framsätet inget ländryggsstöd, vilket finns för förarsätet och baksätet. BMW måste förbättra komforten i det främre passagerarsätet.

Dörrlås som inte fungerar

Vissa användare av BMW M760i rapporterade att deras dörr vägrade att låsas när man använde nyckelkniven, men att den låstes när bilnycklarna användes. Detta är ett tecken på en trasig dörrlåsmotor eller ett urladdat batteri i nyckelkniven. Försök att byta batteri och om problemet kvarstår, byt ut dörrlåsets motor.

Förlust av bromskraft

Det här problemet har bevittnats av 2020 BMW M760i ägare. De flesta användare klagade över att de hade en dramatisk förlust av bromskraft, vilket gjorde att bilen tog lång tid på sig att stanna helt. Det är ett resultat av en felaktig hydraulisk enhet i det integrerade bromssystemet. För att åtgärda problemet måste du byta ut hela det integrerade bromssystemets hydrauliska enhet.

  BMW F11 - Allt du behöver veta

FAQ

Är BMW M760i tillförlitlig?

Nej, BMW M760i är bland de minst tillförlitliga BMW-modellerna på marknaden. De flesta tillförlitlighetsinstitut har bedömt den här bilen med en tillförlitlighet som ligger under genomsnittet. Repairpal gav den till exempel ett betyg på 2,5 av 5,0. Dessutom kostar den här bilen mycket att underhålla och om den inte underhålls kan den utveckla allvarliga problem innan den når över 150 000 miles.

Är det dyrt att underhålla BMW M760i?

Ja, det är mycket dyrt att underhålla BMW M760i. Den här modellen levereras med dyra delar som är kostsamma att byta ut när de slits ut eller blir dåliga. Dessutom är servicekostnaden rimligt hög, vilket ökar den totala kostnaden för reparation och underhåll.

I genomsnitt måste en BMW M760i-ägare spendera minst 1 000 dollar per år för att reparera sin bil. Detta är mer än den årliga branschgenomsnittskostnaden för att underhålla en sedan, som är 792 dollar.

Efter hur många mil börjar BMW M760i få problem?

Om du underhåller din BMW M760i väl kommer den inte att ha många problem innan den når över 150 000 mil. Med det sagt börjar de flesta BMW M760i få mindre problem redan vid 50 000 mil. Saker som tändstift och tändspolar slits ut snabbare än andra delar. Så du bör vara påpassad med att byta ut dem i tid innan de påverkar andra delar.

  Vilken BMW har en V8-motor?

Vilket är det bästa året för BMW 7-serie?

BMW 7-Series har haft flera enastående bilmodeller genom åren. Det mest exceptionella modellåret för BMW 7-Series är dock 2012 års modell. Den följs av modellåren 1993, 2011, 2008 och 2016. BMW 7-Series modellår 2012 registrerar färre problem men presterar utmärkt.

BMW 7-serien 2012 var utrustad med den 4,4-liters N63 twin-turbo V8-motorn med dubbelturbo, som är bland de finaste BMW-motorerna.

Vilken motor har BMW M760i?

BMW M760i är utrustad med en 6,6-liters N74 V12 twin-turbo gasmotor med dubbelturbo. Den här motorn är mycket kraftfull eftersom den levererar maximalt 600 hk vid 5500 varv per minut och 627 lb-ft vridmoment vid 1550 varv per minut. Generellt sett är BMW N74-motorn tillförlitlig om den underhålls väl. Den behöver ett regelbundet oljebyte och rätt olja bör användas för att motorn ska hålla länge och prestera effektivt.

Slutsats

BMW M760i är inte en vanlig sedan. Den har inte bara en hög startkostnad utan även underhållskostnaden är ganska hög. Men om du vill minska den totala kostnaden för reparation och underhåll är det viktigt att ta väl hand om din lyxsedan av hög kvalitet.

Ovanstående problem är vanliga på BMW M760i, men de kan undvikas genom att följa BMW:s schemalagda underhållsservice. Bortsett från att ha dessa problem erbjuder BMW M760i fortfarande överflöd, enastående prestanda, komfort och högteknologiska funktioner.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts