Är BMW M760i en bra bil?

Är BMW M760i en bra bil?

BMW tillverkar många lyxsedaner med kraftfulla motorer. BMW M760i är en sådan bil. Dessutom har den ett sportigt utseende med enastående prestanda, men den erbjuder fortfarande komforten hos en lyxsedan. Men är BMW M760i en bra bil?

Det beror på vad du önskar. BMW M760i är en bra bil för dem som söker en högpresterande, lyxig, praktisk, rymlig, tekniskt avancerad och kraftfull bil. Däremot är den här bilen inte idealisk för personer som söker en pålitlig, effektiv, underhållsfattig och prisvärd lyxig fullstor sedan.

BMW M760:s historia

BMW M760 är en del av BMW 7-serien. BMW 7-serien innehåller fullstora lyxsedaner och den har funnits på marknaden från 1977 till idag. BMW M760 är en del av den sjätte generationen av denna serie. Dessutom har M760 varit i produktion från 2016 till dags dato.

Dessutom kommer BMW M760 med två karossalternativ, vilka är G11 eller kort hjulbas och G12 för lång hjulbas. Dessutom kommer BMW M760Li att vara den sista BMW-seriebilen som har en V-12-motor. BMW M760 är utrustad med en kraftfull 6,6-liters N74 V12-motor med dubbelturboeffekt.

Funktioner hos BMW M760i

Utseende

När det gäller utseendet utstrålar BMW M760i lyx och överflöd. Den eleganta designen väcker uppmärksamhet när den här lyxsedanen kryssar fram på gatan eller motorvägen. Några av de egenskaper som sticker ut är ceriumgrå accenter, 20-tums hjul, en stor njurgrill och el-fällbara, uppvärmda sidospeglar.

Interiören i BMW M760i är också av högsta klass med massor av lyxiga och högteknologiska funktioner. Förutom det är BMW M760i också säker och kan skryta med funktioner som övervakning av döda vinklar, körfältsvarning, däcktrycksmätare, backkamera och mycket mer.

  Ska jag rostskydda min BMW?

Prestanda

BMW M760i må vara en fullstor lyxsedan, men den presterar enastående. Tack vare den kraftfulla 6,6-liters V12-motorn med dubbelturbo. Utöver det har den också en 8-växlad automatisk växellåda och ett fyrhjulsdrivningssystem som standard. Med en så kraftfull motor levererar den här bilen upp till 600 hk och 627 lb-ft vridmoment.

Komfort och lastutrymme

När det gäller komfort och underhållning erbjuder BMW M760i dem massor. Trots att den här bilen är femsitsig är den verkligen rymlig och bekväm. Tack vare den stora kupén och det stora lastutrymmet. Dessutom har den utmärkt benutrymme i fram- och baksätena. Så oavsett hur långa passagerarna är kommer de att vara bekväma.

Dessutom kommer den med massor av förstklassiga interiörfunktioner som sätter den över de flesta av sina rivaler. Den har lädersäten, soltak, läderratt, klimatkontroll, uppvärmd ratt, sätesminne, farthållare, telematik, skålstolar, trädetaljer i trä och så mycket mer.

Den har också ett stort bagageutrymme som gör det möjligt för ägaren att ta med sig mycket bagage när de reser eller åker på picknick. Den har ett totalt utrymme på 18,2 kubikfot.

Bränsleeffektivitet

BMW M760i är en av de minst bränslesnåla bilarna på marknaden. Detta beror på att den kommer med ett EPA-betyg på 13 mpg i staden, 20 mpg på motorvägen och en kombinerad 16 mpg. När du jämför dess betyg med dess främsta konkurrenter kommer du att upptäcka att det är den minst effektiva bilen.

Mercedes-Benz S-klass har ett EPA-betyg på 21 mpg i staden, 30 mpg på motorvägen och ett kombinerat värde på 24 mpg. Å andra sidan har Audi A8 ett EPA-värde på 19 mpg i staden, 27 mpg på motorvägen och ett kombinerat värde på 22 mpg.

  Vilken BMW har en V8-motor?

Pris

BMW M760i är en av de dyraste lyxsedanerna på marknaden. Den har ett grundpris på 157 800, vilket är mer än Mercedes-Benz S-klass på 112 150 dollar och Audi A8 på 87 600 dollar. Även om M760i är kraftfullare än sina konkurrenter erbjuder de mer lyxiga och högteknologiska funktioner.

FAQ

Är BMW M760i värd att köpa?

BMW M760i är värd att köpa om du vill ha en snygg, bekväm, rymlig, högpresterande och tekniskt avancerad bil. Men för dem som önskar en prisvärd, pålitlig och bränslesnål executive sedan är BMW M760i inte en idealisk bil.

Hur länge håller BMW M760i?

BMW M760i har en mycket tillförlitlig motor. Så om motorn är väl underhållen kommer den att hålla i mer än 200 000 mil. Den är dock ganska dyr att underhålla men det är värt det eftersom det minskar risken för att bilen ska utveckla allvarligare problem.

Håller BMW M760i sitt värde?

Nej, BMW M760i håller inte sitt värde bra. Dess huvudkonkurrent Mercedes-Benz S-klass håller sitt värde bättre. Till skillnad från BMW M760i, som värderas med 72,6 % under en femårsperiod, värderas Mercedes-Benz S-klass med 67,1 %. Det finns alltså en stor chans att en BMW M760i som kostar cirka 157 800 dollar i år kommer att säljas under 40 000 dollar om fem år.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW M760i?

Att investera i en så dyr och lyxig bil är en stor uppoffring. Därför är det viktigt att veta vad som kan hända med din bil i framtiden eftersom det hjälper dig att veta att du ska underhålla din bil vid behov. Några av de vanligaste problemen som användare av BMW M760i bör känna till är motorfel, fel på dörrlås, lågt oljetryck, fel på luftkonditioneringen, förlust av bromskraft och mycket mer.

  Är begagnade BMW tillförlitliga?

Hur snabb är BMW M760?

BMW M760 kanske inte är en sportbil, men den presterar som en sådan. Tack vare den kraftfulla 6,6-liters V12-gasmotorn med dubbelturbo som levererar maximalt 600 hk och 627 lb-ft vridmoment. Med det sagt har BMW M760i en topphastighet på 189, medan BMW M760Li har en topphastighet på 196 mph. Dessutom accelererar båda bilarna från 0 till 60 på 3,6 sekunder.

Sammanfattning

BMW M760i är bland de bästa fullstora lyxiga BMW-sedanerna på marknaden. Det är en bra bil eftersom den ger utmärkt hantering, enastående prestanda, en förstklassig kabin, högteknologiska funktioner, avancerade säkerhetsfunktioner och en smidig körning.

BMW M760i är dock inte särskilt pålitlig och kommer med flera problem. Dessutom är den dyr att underhålla och har dålig bränsleeffektivitet. På det hela taget är det en trevlig bil med ett sportigt utseende och många lyxiga funktioner.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts