Vanliga problem med BMW M240

BMW M240 problem & fel

BMW M240 är en enastående högpresterande bil. Den har en coupékaross, vilket ger den ett sportigt och lyxigt utseende. Trots att BMW M240 är en trevlig och elegant bil har den några problem som intresserade köpare bör känna till. Men vilka är de vanligaste problemen med BMW M240?

Vanliga problem med BMW M240 inkluderar upphängningsproblem, elektriska problem, oljeläckage, läckage i kylsystemet, växellådsproblem, motorproblem, fel på vattenpumpen, skadade krockkuddar och dåligt installerade plåtar.

Även om BMW M240 har flera problem har den en av de mest tillförlitliga BMW-motorerna (B58).

Vilka är de vanligaste problemen med BMW M240?

Elektriska problem

BMW:er lider av elektriska problem. Den främsta orsaken till detta problem är dåliga eller skadade ledningar. Ett av de vanligaste elektriska problemen som BMW 2-serie möter är en trasig extra kylfläkt. Detta problem gör att luftkonditioneringen blåser varm luft när bilen står stilla.

Upphängningsproblem

Upphängningsproblem kan uppstå i alla fordon. Så om du har fjädringsproblem är den största boven i dramat en dålig justering av bilens hjul. En bra indikator är ojämnt däckslitage. En snabb lösning är att se till att hjulen riktas in ordentligt efter varje servicebesök.

Växellåda och kopplingsproblem

Ett vanligt problem med BMW 2-serien är att den automatiska växellådan slirar. Om detta händer med din BMW M240 coupé vet du att du har en död kopplingsskiva. Som ett resultat av detta måste du byta ut den döda kopplingsskivan för att åtgärda problemet. Om inte kommer du att få problem med att växla.

Oljeläckage

Om din bil läcker olja är det stor chans att du inte har dragit åt oljelocket ordentligt eller att bilens oljetätningar eller ventiler är dåliga eller slitna. Du måste byta ut packningar och oljetätningar varje gång du utför service på din motor. Detta kommer att bidra till att förhindra att de läcker olja.

  2022 Mercedes GLC vs BMW X3

Motorproblem

Även om olika användare har rapporterat olika motorproblem är det huvudsakliga motorproblemet som BMW M240-ägare bör förvänta sig att genomgå ett problem med vevaxelsensorn. Det här problemet är vanligt förekommande i 2018 års BMW 2-serie. Om vevaxeln är komprometterad kan det göra att motorn får minskad effekt och begränsar sin prestanda.

Vattenpumpfel

Den främsta orsaken till fel på vattenpumpen i BMW M240 är överdriven användning av bilen och hög ålder. Se därför till att kontrollera vattenpumpen när du kör flera mil. Om den är sprucken, skadad eller bara sliten ska du se till att byta ut den. Om du inte byter ut en dålig vattenpump kommer motorn att överhettas och även skada andra delar.

Kylsystemet läcker

De flesta BMW är kända för att läcka kylvätska efter att ha kört flera mil. Detta är också ett problem för BMW 2-serien. Så om du vill förhindra att din BMW M240 läcker kylvätska ska du se till att inspektera dess delar som ventilkåpspackningen, kylarlocket och huvudpackningen. De flesta av dessa delar håller mellan 20 000 och 50 000 mil.

I vissa fall kan kylvätskan läcka på grund av en tryckkarp i kylsystemet som inte har tätats väl. Se till att den är ordentligt förseglad för att undvika att kylvätska läcker.

Skadade krockkuddar

Skadade krockkuddar har hittats i BMW 2-serie kupéer tillverkade 2020. Så innan du investerar i en BMW M240-modell från 2020 är det viktigt att se till att BMW har åtgärdat problemet. Detta beror på att BMW återkallade alla bilar med detta problem och åtgärdade dem.

  Vanliga problem med BMW 318d

Förarens krockkudde skadas när föraren aktiverar dem. Förutom att den skadas kan det hända att krockkudden inte blåser upp ordentligt. Detta är mycket farligt eftersom det ökar risken för skador vid en olycka. Dessutom kan heta gaser läcka från krockkuddens generator och orsaka kvävning av föraren.

Dåligt monterade plattor

Detta är ett vanligt problem i BMW 2-serie modeller tillverkade 2021. BMW 2021 BMW M240 är inget undantag. Den goda nyheten är att BMW återkallade alla bilar med detta problem och att det har åtgärdats. Så om du tänker köpa en begagnad BMW M240 ska du se till att det här problemet har lösts.

Problemet orsakades av dåligt limmade förstärkningsplattor som fästes på kapellet under tillverkningsprocessen. Om huvudkudden är aktiverad kan därför plattorna lossna från taket på kapellet och öka risken för skador på passagerarna.

FAQ

Är BMW M240 tillförlitlig?

Ja, BMW M240 är en av de mest tillförlitliga BMW-modellerna på marknaden. Många tillförlitlighetsorgan har gett den ett tillförlitlighetsbetyg som ligger över genomsnittet. Vissa har till och med gett den fem av fem, vilket är mycket imponerande. BMW M240 kan ha problem, men de är inte lika allvarliga eller utbredda som på vissa BMW-modeller.

Är det dyrt att underhålla BMW M240?

Nej, det är den inte. Detta beror på att BMW M240 inte går sönder ofta, vilket innebär att du kan köra i flera månader utan att besöka garaget. Det enda som gör att den här bilen är dyr att underhålla är kostnaden för reservdelar och BMW-service.

  Är BMW 330e pålitlig?

Vad är hög körsträcka för BMW M240?

Om du planerar att köpa en begagnad BMW M240i ska du överväga en bil med mindre än 120 000 mil. Detta beror på att de flesta BMW 2-serier börjar utveckla allvarliga problem efter att ha nått 100 000 mil. Du vill alltså inte köpa en bil med mer än 120 000 mil och börja få allvarliga problem att ta itu med.

Efter hur många mil börjar BMW M240 få problem?

Det beror på hur väl du underhåller din bil. Med rätt underhåll bör du inte uppleva några större problem förrän du når 100 000 mil. Mindre problem börjar dock dyka upp redan vid 50 000 miles, till exempel oljeläckage på grund av en dålig ventilkåpa packning.

Slutliga tankar

BMW M240 är utrustad med B58-motorn, som är en av de mest tillförlitliga BMW-motorerna någonsin. Så även om den kommer med flera problem är den fortfarande en av de mest pålitliga BMW-modellerna på marknaden. Dessutom presterar M240 enastående och är bränsleeffektiv.

Dessutom är BMW M240 prisvärd och billigare att underhålla än de flesta av sina konkurrenter. Den största utmaningen med den här bilen är att den inte är praktisk och kommer med ett trångt bagageutrymme.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts