Vanliga problem med BMW m340i

BMW m340i problem & fel

BMW m340i är en kompakt bil med många utmärkta funktioner, avancerad teknik och utmärkta prestanda. Men som väntat kommer denna lyxsedan från BMW också med en massa vanliga problem som användarna bör vara beredda att hantera. Men vilka är de vanligaste problemen med BMW m340i?

Vanliga problem med BMW m340i är motorstopp, kylvätskeförlust, elektriska problem, dåliga VANOS-solenoider, felaktigt bränsletryck, felaktig bältesmontering, felaktig syregivare och felaktig ventilkåpapackning. Trots att den har flera problem är m340i utrustad med en pålitlig motor.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW m340i?

Motorstopp

Ett av de första problemen som användare av BMW m340i bör vara beredda på att stöta på är motorstopp. Tecken på en motor som stannar är en dålig kylsensor, bränslebrist och en död generator. Några av de saker som gör att BMW m340is motor stannar är ett dåligt bränslesystem, felaktigt tändsystem och ett dåligt luftintagssystem.

Så om din bilmotor stannar, låt en professionell mekaniker inspektera den och åtgärda problemet.

Elektriska problem

Elektriska problem är vanliga i BMW m340i xDrive. Trots att det finns flera elektriska problem är anslutningen mellan 48-voltsbatteriet och startgeneratorn det största elektriska problemet. Denna anslutning kan ha genomgått en felaktig montering, vilket kan leda till ökat elektriskt motstånd vid anslutningarna.

Den goda nyheten är att BMW återkallade bilarna med detta problem och att de reparerades gratis. Så om du köper en begagnad BMW m430i ska du se till att ägaren har åtgärdat detta problem om den hade det.

Felaktig ventilkåpa packning

Ventilkåpens packning blir defekt eller dålig på grund av det billiga gummi som den levereras med. Därför bör du börja inspektera ventilkåpan efter att BMW m340i har gått minst 70 000 mil, eftersom den kommer att gå sönder och börja läcka olja.

  Är BMW M3 en bra bil?

En av de viktigaste orsakerna till att gummipackningen för ventilkåpan slits snabbare är på grund av den ständiga uppvärmning och kylning som den utsätts för. Några av tecknen på en dålig ventilkåpspackning är låg motoroljelampa, lukt av bränd olja och rök från ventilkåpsområdet. Åtgärda problemet genom att byta ut den dåliga ventilkåpapackningen.

Förlust av kylvätska

Ett annat vanligt problem med BMW m340i-modeller är kylvätskeförlust. Användare och mekaniker har dock inte hittat orsaken till kylvätskeförlusten. Detta beror på att de flesta BMW m340i med detta problem inte har problem med vattenpumpen, en sprucken slang eller en felaktig kylare.

Tecken på kylvätskeförlust är ändå överhettning av motorn, kylvätskeförlust, synliga läckor och kylvätska blandad med olja. Se till att det finns tillräckligt med kylvätska och åtgärda det underliggande problemet för att undvika kylvätskeförlust.

Felaktig syregivare

En felaktig syrgassensor bör bytas ut omedelbart eftersom den kan leda till att bilen inte klarar av ett utsläppstest. Symtom på en dålig syregivare är fel tändning, låg bränsleförbrukning, motorstopp eller till och med grov tomgångskörning. Byt ut den dåliga syrgasbränslesensorn för att åtgärda problemet.

Dåliga VANOS-solenoider

Detta är ett vanligt problem för BMW-förare med en modern turbo-BMW-motor. Problemet har funnits sedan 1992 och det kan också finnas i de senaste B58-motorerna som m340i. VANOS brukar vanligtvis misslyckas på BMW och de är ganska lätta att åtgärda.

VANOS-solenoiderna på B58 är dock placerade bredvid styrkedjan, på baksidan av motorn. Så det är en viss utmaning att åtgärda detta problem. Några av tecknen på dåliga VANOS-solenoider är grov tomgång, effektförlust, dålig bränsleeffektivitet och VANOS-felkoder. Lös det här problemet genom att byta ut de dåliga VANOS-solenoiderna.

  Vanliga problem med BMW E36

Felaktig bränsletryckssensor

Detta är en annan viktig del att se efter på din BMW m340i när du kör mer än 80 000 mil. En dålig bränsletryckssensor leder till att bränsletemperaturen sviktar, att kontrollampan för motorn tänds, att prestandan är dålig och att motorn inte fungerar. Byt ut bränsletrycksgivaren i tid för att undvika sådana problem.

Defekt säkerhetsbältesenhet

Detta är ett tillverkarfel. Vissa bilar som hade detta problem återkallades och åtgärdades. Skruven som fäster säkerhetsbältesaggregatet vid ramen var inte åtdragna som krävs. Se till att detta problem har lösts om du vill köpa en begagnad BMW m340i.

FAQ

Är BMW m340i tillförlitlig?

Enligt BMW:s normer är BMW m340i en pålitlig bil. Men när du jämför den med de flesta av dess konkurrenter från Mercedes-Benz och Audi kommer du att upptäcka att den är mindre tillförlitlig. Trots detta ger de flesta tillförlitlighetsinstitut den ett betyg på något över genomsnittet, vilket är bättre än de flesta BMW:er.

Är det dyrt att underhålla en BMW m340i?

Även om BMW m340i är billigare att underhålla än en BMW x1 är den fortfarande dyrare att underhålla. Dessutom är den en av de billigaste BMW:erna att underhålla jämfört med BMW 7-serien, 5-serien och 1-serien. BMW m340i är dyrare att underhålla eftersom BMW:s reservdelar och tjänster också är dyra.

Vad är hög körsträcka för BMW m340i?

Eftersom BMW m340i har funnits på marknaden i mindre än 5 år är det ganska utmanande att veta dess höga körsträcka. Men när vi jämför den med andra BMW 3-serie-modeller är det troligt att den höga körsträckan för BMW m340i kommer att ligga mellan 100k och 150k miles. Så om du vill köpa en pålitlig begagnad m340i, överväg en med mindre än 100 000 mil.

  BMW X7 Tillförlitlighet

Efter hur många mil börjar BMW m340i få problem?

Liksom de flesta BMW 3-seriebilar börjar BMW m340i få mindre problem när den har gått över 30 000 mil. Saker som tändstift och tändspolar är de första som byts ut eller repareras. Å andra sidan börjar allvarliga problem dyka upp när bilen har gått över 100 000 mil.

Hur tillförlitlig är BMW B58-motorn?

Ja, BMW B58 är en av de mest tillförlitliga BMW-motorerna på marknaden. Det är därför som även pålitliga bilar från Toyota, till exempel Toyota Supra, använder B58 3,0-liters turbomotor. Förutom att vara pålitlig är den här motorn också kraftfull och hållbar.

Slutsats

Nu när du känner till några av de vanligaste problemen som BMW m340i står inför bör det inte vara så svårt att underhålla den här bilen. De flesta av de problem som nämns ovan är lätta att undvika så länge bilen är väl underhållen.

På det hela taget är BMW m340i en trevlig kompakt chefsbil med många avancerade funktioner. Den är också bekväm, lyxig och presterar enastående.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts