Är BMW M3 en bra bil?

BMW M3

BMW M3 har funnits på marknaden i över 35 år. Det är en av de roliga BMW 3-serie bilarna att köra, men den är också ganska dyr att underhålla. Men är BMW M3 en bra bil?

BMW M3 är bra för dem som letar efter en högpresterande, lyxig och bekväm sportbil, medan den är olämplig för dem som letar efter en bil med lågt underhåll och högt återförsäljningsvärde. På det hela taget presterar den enastående och är en av de bästa BMW-sportbilarna. Den kallades en gång för en entusiasts bildröm.

BMW M3:s historia

BMW M3 tillverkas av BMW:s Motorsport GmbH som tidigare skapades 1972. Denna division av BMW bildades för att etablera BMW:s racingprogram och den blev populär på 70- och 80-talet. Trots detta tillverkades BMW M3 för första gången 1986 och E30 M3 var den första modellen.

Dessutom är BMW M3 en högpresterande version av BMW 3-serien, som är den mest sålda BMW-serien. M3 introducerades först i en coupékaross, med en cabrioletkaross som introducerades några år senare. Trots detta hade M3 sedanversioner i versionerna E36 och E90.

Från 2014 till idag tillverkas M3 endast i sedanversioner eftersom coupe och cabrioleterna omprofilerades till BMW 4-Series-serien. Som ett resultat av detta blir M4 den högpresterande versionen.

Funktioner hos BMW M3

Utseende

Eftersom BMW M3 är en högpresterande sportbil är den snygg med ett sportigt utseende. Den har en stor vertikal njurgrill som förbättrar luftflödet och kylningen men också ger bilen ett unikt utseende. Andra utmärkande egenskaper är LED-strålkastare, ett tak i kolfiber, M-specifika spegelhättor och 18-tums hjul.

  Vanliga problem med BMW M5

BMW M3 har en hjulbas på 112,5 tum, en längd på 189,1 tum, en bredd på 74,3 tum och en höjd på 6,5 tum.

Prestanda

När det gäller prestanda är BMW M3 ett odjur på vägen. Den har tre trims nivåer, inklusive bas sedan, competition sedan och competition xDrive sedan. Bas-sedanen och tävlings-sedanen har ett bakhjulsdrivet system, medan tävlings-sedanen xDrive har ett AWD-system.

Alla de tre trimmorna har en 3,0-liters twin-turbo inline-6-motor med dubbelturbo som levererar maximalt 473 hk och 406 lb-ft vridmoment. Konkurrensvarianten är dock något kraftfullare och levererar maximalt 503 hk och 479 lb-ft vridmoment.

Komfort och lastutrymme

BMW M3 erbjuder en hyfsad kupé och ett hyfsat lastutrymme. Dessutom har den plats för upp till fem personer och den är rymlig i framsätet, men sätena på andra raden är inte särskilt bekväma, särskilt inte mittsätet. Med totalt 13 kubikfot lastutrymme är detta ganska bra men inte det mest rymliga i sin klass.

Bränsleeffektivt

När det gäller effektivitet är BMW M3 bland de minst effektiva BMW-sedanerna på marknaden. Detta beror på att den kommer med ett EPA-betyg på 16 mpg i staden, 23 mpg på motorvägen och en kombinerad 19 mpg. Dessutom är bilen mindre effektiv ju mer avancerad trimningen är.

Pris

Eftersom BMW M3 är en högpresterande bil är den dyrare än den genomsnittliga BMW-sedanen. En ny BMW M3 kommer att kosta dig minst 71 000 dollar. Om du däremot vill ha en begagnad BMW M3-modell av hög kvalitet varierar priserna beroende på modellår. Vissa BMW M3 har blivit ikoniska och kostar över 120 000 dollar. På samma sätt kostar vissa så lite som 1 000 dollar.

  Är BMW F30 en bra bil?

FAQ

Hur snabb är BMW M3?

BMW M3 är en av de snabbaste prestandabilarna på marknaden. Den har en topphastighet på 155 mph och kan accelerera från 0 till 60 på bara 3,4 sekunder. Utan begränsaren kan den här bilen dock nå upp till 190 mph, vilket är en av de bästa i sin klass.

Om du vill ha en snabb BMW M3-modell kan du överväga att skaffa BMW M3 Competition xDrive-trimningen.

Är begagnade BMW M3 tillförlitliga?

Det beror på modellåret och bilens skick. Till exempel är en begagnad BMW M3-modell från 2017 eller 2006 mer tillförlitlig än en begagnad BMW M3 från 2008 eller 2002 års modell. Dessutom är det avgörande att köpa en bil som har underhållits väl för att undvika att få problem. Om du däremot köper en begagnad BMW M3 som inte underhållits ordentligt kommer den att vara opålitlig.

På det hela taget är det kostsamt att köpa en begagnad BMW M3 eftersom kostnaden för reparation och underhåll är ganska hög.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW M3?

BMW M3 må vara en högpresterande bil, men den har också flera problem som intresserade köpare bör känna till. Några av dem är en defekt kylare, oljeläckage, bullrig motor, motorfel, defekt växellåda, fel på tomgångsregleringsventilen, fel på spjällkroppens manöverdon, defekt kylare och mycket mer.

Vilken är den mest tillförlitliga BMW M3?

Titeln för den mest tillförlitliga BMW M3-modellen går till 2017 års BMW M3. Den är tätt följd av BMW M3 från 2006. Dessa två bilar är inte bara tillförlitliga, utan de är också några av de finaste bilmodellerna i M3-serien. Interiören är förstklassig och prestandan är exceptionell.

  Är Audi eller BMW mer prestigefyllda?

Hur länge håller BMW M3?

BMW M3 är bland de minst tillförlitliga BMW-modellerna på marknaden. Oavsett detta kan den här bilen hålla över en lång period om den är väl underhållen. I de flesta fall håller dessa bilar mellan 150 000 och 250 000 mil. Vissa användare har dock rapporterat att de har kört över 280 000 mil.

Slutsats

BMW M3 är en exceptionell prestandabil och den är rolig att köra. Den är också lyxig, elegant och mycket snabb. Den har dock ett lågt återförsäljningsvärde och är ganska dyr att reparera. Några av de vanligaste problemen som BMW M3-användare bör vara beredda att ta itu med är en defekt kylare, oljeläckage, motorproblem, bullrig motor och defekt växellåda.

Generellt sett är BMW M3 en trevlig bil med förstklassiga funktioner och enastående prestanda. Den är dock också opålitlig men långlivad när den underhålls på rätt sätt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts