Vanliga problem med BMW 116d

BMW 116d Problem

När du bestämmer dig för att investera i en BMW är en av de saker som du måste tänka på hur mycket du kommer att spendera på reparation och underhåll. BMW är några av de dyraste bilarna att äga på marknaden. Därför är det viktigt att känna till några av de problem som du kommer att möta när du skaffar BMW 116d.

BMW 116d är en av de finaste små hatchbacks på marknaden. Den här bilen är rymlig, pålitlig, bränslesnål och praktisk. Dessutom är den ganska billigare att skaffa och underhålla jämfört med sina större syskon. Den har dock några vanliga problem som användare och intresserade köpare bör vara beredda att hantera.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW 116d?

Motorstopp

Det har förekommit flera återkallelser på grund av motorstopp. Återkallelserna var kopplade till ett elektriskt problem som gjorde att motorn stannade när den var igång. När detta inträffar tänds lampan för kontroll av motorn. BMW upptäckte att en kabel som levererar ström till distributionen kan bli felaktig och orsaka problemet.

För att åtgärda problemet byter du ut den felaktiga kabeln. Detta är något som kan göras snabbt av en certifierad tekniker.

Bristande servostyrning

Ett annat vanligt problem som användare av BMW 116d möter är problem med servostyrningen. Två problem har upptäckts som orsak till problemet. Det första problemet var fel på servostyrningens ECU och det andra problemet var en dålig styrbox. Båda dessa problem åtgärdades och de senaste modellerna har inte dessa problem.

  2022 BMW X6 vs Mercedes GLE Coupe

Felaktig vevaxelsensor

En felaktig vevaxelsensor kan vara ganska kostsam att åtgärda. Problemet som gjorde att vevaxelsensorn blev dålig var felaktig programvara i vevaxelsensorn. Några av tecknen på en dålig vevaxelgivare är minskad motoreffekt, grov gång eller motorstopp. För att åtgärda problemet byter du ut hela vevaxelgivaren.

Bränslepumpfel

Detta problem uppstår normalt på grund av produktionsfel från fabriken. Bränslepumpen går sönder på grund av delar som inte har förnicklats väl. Några av tecknen på en dålig bränslepump är en varningslampa och ett meddelande som visas i kombiinstrumentet. Om bränslepumpen har gått sönder måste du byta ut den.

Fel i VANOS-systemet

Även om ett fåtal bilar återkallades på grund av detta problem var det ett besvär när man försökte byta växel. VANOS-systemet fungerade dåligt på grund av en bult som lossnar i kopplingstryckplattan. Detta gjorde att bilen förlorade kraft. För att åtgärda problemet måste du reparera VANOS-systemet.

Problem med dörrhandtaget

Detta är ett vanligt problem i de flesta BMW-modeller. När du öppnar dörren kan det hända att dörrhandtaget inte återgår till sitt normala läge. Detta orsakas av ett dåligt handtag och en dålig spärr. I vissa fall kan dörrlåssystemet och manöverdonet ha problem som gör att dörren inte öppnas. Oavsett vad problemet är, upptäck det och byt ut den nödvändiga delen.

Problem med kopplingsplattan

Många användare har rapporterat att kopplingsplattan har problem som påverkar hur växellådan fungerar. Detta påverkar i sin tur växling av växlar. Det orsakas av en lös bult i kopplingstryckplattan. Så om kopplingsplattan inte fungerar bra påverkar det även växellådan och transmissionen. Byt ut den dåliga kopplingsplattan.

  Vanliga fel & problem med BMW 523i

EGR-modulen kan läcka

BMW 116d är utrustad med en EGR-modul. Efter en tids användning kan EGR-modulen bli felaktig och börja läcka. Ta bilen till mekanikern och låt den åtgärdas.

Kardanled för kardanaxeln kan gå sönder

Detta gäller endast andra generationens BMW 116d och inte de senaste modellerna med framhjulsdrift. Eftersom BMW 116d är en bakhjulsdriven bil med kardanknut tar den kraften från motorn framtill och leder den till bakhjulen. Efter en tid kan en koppling framtill bli dålig och behöva bytas ut.

FAQ

Är BMW 116d tillförlitlig?

Även om BMW har ett dåligt rykte när det gäller tillförlitlighet är BMW 116d en ganska tillförlitlig bil. Den får ett betyg något över genomsnittet eftersom den registrerar färre problem jämfört med familjebilar i 5-serien. Endast BMW 3-serien har mer tillförlitliga modeller än BMW 116d.

Efter hur många mil börjar BMW 116d få problem?

Om bilen inte underhålls ordentligt kan den börja få problem redan vid 40 000 mil. Men om den är väl underhållen kan den klockan över 100 000 miles utan att ha allvarliga problem. Vissa 116d-varianter kan till och med köra över 200 000 mil. Så hur väl du underhåller din bil spelar en avgörande roll för hur snabbt du börjar få problem.

Är BMW 116d dyr att underhålla?

Ja, BMW 116d är dyr att underhålla. Detta beror på att den kommer med flera problem som kostar mycket att åtgärda. Dessutom är BMWs OEM-delar mycket dyra och ganska svåra att få tag på. Dessutom är arbetskostnaden mycket hög, vilket gör att den totala underhållskostnaden blir riktigt hög.

  Vanliga problem med BMW 118d

Håller BMW 116d sitt värde?

Nej, den håller inte sitt värde. Precis som andra lyxbilar förlorar BMW 1-serie 15 % av sitt värde så fort du kör ut ur showroomet. Efter fem år har BMW 1-serien förlorat minst 50 % av sitt värde. Dessutom har dess konkurrenter som Mercedes-Benz A-klass ett bättre återförsäljningsvärde.

Är BMW 1-Series en bil för kvinnor?

Ja, BMW 1-serie är mer feminin än maskulin. Detta beror på att den här bilen är kompakt, snygg och bekväm. Den är också lättare att hantera jämfört med de kraftfullare BMW 3, 4 och 5-serierna. Dessutom har den en hyfsad hastighet och dess bränsleeffektivitet.

Slutliga tankar

BMW 116d är en trevlig kompakt hatchback med exceptionella prestanda. Den är också lättare att underhålla än de flesta BMW:er och den är bränslesnål. Men den har också flera problem, bland annat de som vi har lyft fram ovan.

Den goda nyheten är att de flesta problem som den här bilen kommer med är enkla att åtgärda. Besök en certifierad BMW-mekaniker eller ett BMW-servicecenter om du upplever något av ovanstående problem. Generellt sett är detta en trevlig bil för personer som vill ha en BMW men som inte har pengar att spendera på en högklassig modell.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts