Vanliga problem med Audi TTS

Audi TTS problem & fel

Audi TTS är en mellanstadieversion av Audi TT och ligger därmed mellan TT-bilen på ingångsnivå och toppmodellen TT RS. TTS är gjord för personer som gillar TT som helhet, men som också vill ha en upplevelse som inte bara handlar om utseendet. De vill ha substans men kan eller vill inte betala Audi TT RS-pengar.

Som sådan uppfyller TTS en marknadsnisch som finns tillgänglig med i stort sett alla Audi-modeller. Audi S Sport-modeller är i princip vanliga Audi-modeller men är oftast lite mer prestandainriktade. Det innebär att bilar som dessa kan göra alla vanliga Audi-grejer samtidigt som de kan konkurrera med vissa sportbilar och till och med äldre superbilar.

TTS är en relativt pålitlig modell nuförtiden eftersom Audi tillverkar TT i mer än två decennier. De vanligaste Audi TTS-problemen är dock relaterade till elektroniken, ökade nivåer av oljeförbrukning, problem med utrustningen, problem med vattenpumpen och problem med styrsystemet.

En del av dessa kan tas om hand med regelbundet och lägligt underhåll medan andra sannolikt kommer att orsaka problem oavsett vad du gör. Hur som helst är TTS en häftig bil, men den är verkligen inte perfekt.

Audi TTS – Elektriska problem

Elektriska problem förekommer på både den nyare och den äldre TTS. Instrumentklustret kan ibland frysa eller störa på nyare Virtual Cockpit TT-modeller medan äldre klassiska mätarklustermodeller är kända för att ofta ge felaktig information. Andra elektriska problem är problem med den yttre belysningen som kan slockna efter ett tag.

  Är Audi A4 en bra bil?

De elektroniska fönsteromkopplingarna är kända för att regelbundet gå sönder på äldre TT-modeller och TTS är i stort sett likadan. En del av de invändiga växlarna kan gå sönder, backljusen kan gå sönder och inredningsbelysningen kan också gå sönder. Äldre TT-modeller är betydligt värre i detta avseende, men nya TTS-modeller är fortfarande inte främmande för elektriska problem.

Audi TTS – problem med oljeförbrukning

Audi TTS får en 2,0 l fyrcylindrig motor med cirka 320 hk och 295 lb-of vridmoment. Den här motorn är mer eller mindre en förstärkt version av den 4-cylindriga instegsmotorn, vilket innebär att de två delar de flesta av sina delar tillsammans. Denna motor, och många andra Audi-motorer, är kända för att förbränna motorolja i en alarmerande takt.

Vissa säger att detta är helt normalt, men så är inte fallet eftersom många högklassiga prestandabilar med tre gånger högre effekt än TTS inte lider av oljebristning. Se därför till att alltid fylla på motorolja när det behövs eftersom brist på motorolja bokstavligen kan förstöra hela motorn på nolltid.

Audi TTS – Utrustningsproblem

TTS finns i antingen en coupé eller en cabrioletform, och båda dessa har sina egna problem. Kupén kan ofta drabbas av problem relaterade till den bakre spoilern medan cabriolet kan ha allvarliga problem med takmekanismen. Vissa ägare har också rapporterat att bilen lider av att spaken för öppning av bagageluckan framtill har gått sönder.

Andra problem med TTS-utrustningen är bland annat slappa säten som kan se 20 år gamla ut bara efter några tusen mil. Detta problem verkar irritera många TTS-ägare på nätet eftersom en sådan premiumbil inte borde ha problem som får bilen att verka som om den kostar tre gånger mindre än vad den verkligen gör.

  Bästa året för Audi A4

Audi TTS – Problem med vattenpumpen

VAG-bilar är kända för att ha problem med defekta vattenpumpar och TTS är i stort sett samma sak. Vissa säger att vattenpumpen på TTS har en livslängd på cirka 60 000 mil, vilket innebär att en ägare sannolikt kommer att byta ut pumpen 2-4 gånger under bilens livslängd.

Tyvärr är detta en historia för många Audi-modeller och en defekt vattenpump är inte ett litet problem. Din motor kan överhettas och det kan leda till katastrofala konsekvenser. Vissa ägare har rapporterat att bilen till och med fattat eld på grund av vattenpumpsrelaterade problem.

Audi TTS – Problem med styrsystemet

Om du hör några knackande ljud när du styr, är det troligen din styrstång som bär skulden. Dessa är mest märkbara när du svänger skarpt och kan ibland till och med gå sönder och få dig att tappa kontrollen. Tack och lov kan dessa problem uppmärksammas ganska tidigt och repareras i god tid vilket gör att allt återgår till det normala igen.

FAQ-avsnittet

Är Audi TTS en sportbil?

Många är tveksamma till att kalla Audi TT för en sportbil och det kan jag hålla med om. TTS är dock utformad just för de personer som vill ha en sportbil men som anser att den vanliga TT inte är en sportbil. TTS är mycket mer fokuserad än vad TT-modellerna i instegsutförande är, vilket är uppenbart så fort du sätter dig bakom ratten i TTS.

  Bästa telefonhållare för Audi

Den toppmodellen TT RS är en helt annan historia, eftersom den bilen är så snabb som den bara kan bli. Men om du inte vill spendera enorma summor på TT RS kan du välja TTS och trimma den till 400 hk för inte så mycket pengar.

Är Audi TTS bra för långa personer?

Audi TT är en tvåsitsig bil vilket innebär att även om den ser kompakt ut är den egentligen inte så kompakt för en tvåsitsig bil. Som sådan kan TTS rymma större personer, men det är ofta en sträcka om du är någon som är över 6 fot och 5 tum.

Om du är kortare än så bör du inte ha några problem. Om du är lika lång som det eller mer är TT inte en bil för dig.

Hur snabb är Audi TTS?

Audi TTS kan nå 60mph från stillastående på cirka 4,5 sekunder och nå en begränsad topphastighet på 155mph. Roadstern är cirka 0,3 sekunder långsammare än så. Kvartsmilstiden för Audi TTS är cirka 13,5 sekunder, vilket är okej för en sportbil på instegsnivå.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts