Bästa året för Audi A4

Bästa året för Audi A4

Audi A4 har funnits sedan 1994 och är en av de mest sålda Audi-modellerna hittills. Denna lyxiga familjesedan i kompakt storlek lovar att erbjuda den lyx som förknippas med modeller som A6 utan att vara överdrivet stor eller dyr. A4 är också en relativt pålitlig modell överlag, men vissa modellår är bättre än andra. Så vad är det bästa året för Audi A4?

Det verkar som om 2015 års Audi A4 är den som får mest beröm och därför är den bästa begagnade Audi A4 att köpa. 2018 års modell ligger precis bakom 2015 års A4 eftersom den erbjuder ett något reviderat utseende och några uppgraderingar här och där utan att vara mindre pålitlig. Det tredje bästa A4-modellåret är 2019 eftersom det mer eller mindre är en 2018 års A4 med en uppdatering mitt i cykeln.

Dessa tre är de som har de bästa betygen av alla Audi A4-modeller hittills. Äldre Audi A4-modeller före 2015 är nu nästan 8 år gamla och var egentligen aldrig så populära eftersom de mer eller mindre var samma som A4:an som kom ut i mitten av 2000-talet.

Hur som helst, om du är intresserad av att köpa en begagnad Audi A4 bör du överväga dessa tre årsmodeller eftersom de verkar värderas korrekt och är de som de flesta är nöjda med mest.

2015 Audi A4

Audi A4 2015 representerar en av de största uppgraderingarna jämfört med föregående modell i Audi A4-utbudets historia. Det finns många motorer att välja mellan och alla verkar vara sofistikerade och tillräckligt kraftfulla, även dieselalternativen. De flesta kundnöjdhetsundersökningar bedömde 2015 års A4 som det bästa året för en Audi A4 sedan modellen först kom ut 2015.

  Är Audi RS6 Avant en bra bil?

Motorn, växellådan, elsystemen och bromsarna fick alla toppbetyg medan 2015 fick betydligt lägre betyg för fjädringen och drivsystemet. Vissa rapporterade också problem med Bluetooth-anslutningen och andra infotainmentfunktioner, men allt detta är bara småsaker.

2015 års A4 får också en förstaplats eftersom den representerar det bästa värdet av alla begagnade Audi A4-modeller. Det är det allra första modellåret av den femte B9-generationen av Audi A4 och är därför den med den mest överkomliga prislappen. Allt som allt är 2015 det bästa året för en Audi A4 eftersom det kombinerar det bästa värdet och det bästa totala kundnöjdhetsbetyget.

2018 Audi A4

Audi A4 2018 representerar en mognare version av 2015 års modell med nästan samma kundnöjdhetsbetyg. 2018 A4 verkar dock ha fått en del kritik för bromsarna, närmare bestämt bromsrotorerna som lätt korroderar och gör att bromsarna vibrerar och minskar bilens totala komfortavtryck.

Anledningen till att 2015 års bil är bättre än 2018 års bil är också på grund av priset eftersom det treåriga gapet mellan de två utgör ett relativt stort prissprång. Detta är förståeligt eftersom bilen är 3 år nyare, men på det stora hela finns det inte alltför stora skillnader mellan de två och endast hardcore Audi-entusiaster kan se skillnaden.

2018 års modell verkar ha fått de bästa betygen inom bränslesystemområdet, transmissionsområdet, motorkylområdet och elektronik i bilen. Vi har redan nämnt bromsarna som den största ömma punkten för 2018 års A4 och om bromsarna inte var ett problem hade 2018 års modell lätt kunnat konkurrera med 2015 års modell om förstaplatsen.

  Audi S4 tillförlitlighet

2019 Audi A4

Audi A4 2019 återfinns också i B9-familjen men är en uppdateringsmodell i mitten av cykeln som ytterligare polerade B9 och till och med löste vissa problem, som t.ex. korrosion av bromsrotorerna, som plågade tidigare modeller. 2019 fick ett nytt ansikte, nya lampor, en större infotainmentskärm, ett uppdaterat virtual cockpit-system, nyare namnbeteckningar och en övergripande polering av motorpaletten.

Växellådan, motorn, fjädringen och bränslesystemet är de med högst nöjdhetsbetyg medan skrammel och gnissel i interiören är de med sämst betyg hittills. Även om uppdateringen i mitten av cykeln löste korrosionsproblemet hade bromsarna på 2019 års A4 fortfarande problem, men med bromsledningarna.

Priset på 2019 års A4 är betydligt högre än 2015 års och även 2018 års modell eftersom det är en uppdatering i mitten av cykeln. 2019 kommer dock med en hel del kit direkt från fabriken vilket mildrar prisskillnaden lite.

FAQ-avsnitt

Är Audi A4 en familjebil?

Audi A4 är verkligen en familjebil och många anser att den är en bättre familjebil än sina huvudkonkurrenter, Mercedes Benz C-klass eller BMW 3-serien. A4 erbjuder tillräckligt med utrymme på insidan även för äldre familjer tack vare rymliga baksäten, ett riktigt rymligt bagageutrymme och många familjevänliga funktioner överallt.

Dessa inkluderar USB-portar, många förvaringsutrymmen, god sikt, dörrar med bred öppning, lätt insteg, tillräckligt med utrymme för att montera barnstolar, IsoFix-förankringspunkter över alla passagerarsäten och många fler.

Är Audi A4 en säker bil?

Audi A4 har alltid varit en riktigt säker bil eftersom den kontinuerligt får ett strålande femstjärnigt säkerhetsbetyg från de flesta krocktestare för bilsäkerhet som IIHS eller Euro NCAP. Båda dessa betygsätter nästan alla A4-modeller med 5 stjärnor tack vare den goda byggkvaliteten och de utmärkta passiva krockskyddssystemen.

  Audi vs Hyundai tillförlitlighet - Vilken är bäst?

Även mjukvarusidan tas om hand riktigt bra, men problemet är att det kostar ganska mycket pengar att uppgradera till dessa system.

Är Audi A4 bättre än BMW 3-serie eller Mercedes C-klass?

De här tre har bytt slagsmål ett bra tag nu och det verkar som om Audi A4 är den som balanserar sitt marknadsintresse eftersom den är lyxigare än BMW 3-serien men inte lika lyxig som C-klassen. Å andra sidan är BMW 3-serien den sportigaste av dem, men C-klassen är den minst sportiga.

Detta innebär att Audi ligger mitt emellan dessa två i olika segment. Den kanske inte utmärker sig på lika många områden som de andra två, men den brister inte heller i nästan ingenting.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts