Vanliga fel & problem med BMW 520d

BMW 520d Problem

BMW 520d kombinerar lyx med klassisk stil och exceptionella prestanda. Men den har också några vanliga problem som intresserade köpare bör känna till innan de investerar i den. Så vilka är de vanligaste problemen med BMW 520d?

Några av de vanligaste problemen som BMW 520d har är överhettning av motorn, problem med styrkedjan, problem med vattenläckage, felaktig bränslepump, fel på kylsystemet, fel på bakrutetorkaren, fel på kylsystemet och problem med luftkonditioneringen.

Så innan du investerar i BMW 520d bör du vara beredd att hantera de flesta av dessa problem. Dessutom kanske du inte upplever alla dessa problem eftersom de flesta av dem förekommer på utvalda BMW 520d-modellår.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW 520d?

Problem med styrkedjan

Ett av de vanligaste problemen som BMW 520d-ägare bör vara beredda att möta är problemet med styrkedjan. Guiderna kan slitas ut och kedjan kan sträcka sig. Om detta händer kan du höra ett skramlande ljud och motorn kan få fel tändning. Du kommer att behöva byta ut styrkedjan, vilket är ganska dyrt.

Överhettning av motorn

Den fyrcylindriga motorn som är monterad på BMW 520d står inför många problem. Ett vanligt problem med motorn är överhettning. Detta inträffar vanligtvis på grund av en dålig termostat. Börja alltid med att kontrollera termostaten när motorn överhettas. Du kommer att vara tvungen att byta ut den.

Ljud från ratten

Ett annat vanligt problem som BMW 520d-användare kan råka ut för är rattljud. Detta sker normalt när du vrider ratten från full låsning en sade till den andra vid låga hastigheter. Detta orsakas normalt av brist på smörjning. Se därför till att smörja rattstången för att undvika sådana ljud.

  BMW 328i vs. 320i - vilken är bäst?

Fel på bakrutetorkare

BMW 520d finns med en sedan- och touringkaross. Även om båda dessa bilar är enastående har touringalternativet ett problem med bakrutetorkaren. Spindeln på bakrutan blir felaktig, vilket gör att bakrutetorkaren inte fungerar. Om så är fallet måste du byta ut spindeln.

Problem med vattenläckage

Om du märker att det läcker vatten i bagageluckan är det ett tecken på att reservhjulsbrunnen har ett problem. Om det lämnas obevakat kan vatten tränga in i den elektroniska styrmodulen och skada den. Dessutom kan bagagebotten tätningar vara trasiga och måste också bytas ut. Identifiera problemet och rädda din bil från ytterligare skador.

Fel i kylsystemet

Som tidigare nämnts kan en dålig termostat påverka hur bilens motor fungerar. Förutom det kan en dålig vattenpump också påverka motorns prestanda. Om din motor börjar överhettas ska du kontrollera termostaten och vattenpumpen. Om någon av delarna är skadad eller defekt ska du byta ut den mot en ny.

Problem med luftkonditionering

Ett annat irriterande problem som användare av BMW 520d ställs inför är problem med luftkonditioneringen. Detta orsakas normalt av en växlande fläkthastighet utan aktiv kontroll från föraren. Som ett resultat tenderar fläkten att ändra sig själv och blåser bara ut kall luft på lägre inställningar. Ta bilen till ett BMW-servicecenter för en kontroll.

Felaktig eller söndersprängd turbo

När din BMW 520d når över 40 000 mil bör du se upp för din turbo eftersom den kan bli felaktig eller till och med blåsa. Några av tecknen på en dålig turbo är överdriven avgasrök, dålig acceleration och att kontrollampan för motorn tänds. Den främsta orsaken till en defekt turbo är oljeförorening.

  BMW X2 Tillförlitlighet

Felaktig bränslepump

Liksom de flesta BMW-modeller har även BMW 520d problem med bränslepumpen. Om bränslepumpen inte fungerar korrekt kan motorns prestanda påverkas och motorn kan till och med stanna. Den främsta orsaken till en felaktig bränslepump i BMW 520d är trasiga trådförbindelser som gör att kontakterna smälter.

BMW 520d LCI – Wikimedia

FAQ

Är BMW 520d tillförlitlig?

Nej, BMW 520d är inte en tillförlitlig bil. Detta beror på att de flesta tillförlitlighetsorgan som J.D. Power rankar den under genomsnittet, vilket är ganska oroväckande. Den här bilen är opålitlig eftersom den går sönder oftare än genomsnittet. Dessutom är underhållskostnaden något högre än hos sina konkurrenter.

Vad är hög körsträcka för BMW 520d?

BMW 520d är inte en pålitlig bil. Men om du underhåller den på rätt sätt kan den här bilen hålla i flera år och lägga på flera mil. I genomsnitt håller de flesta BMW 520d upp till 150 000 mil. Men om bilen underhålls väl kan den klockan över 250k miles, vilket är exceptionellt.

Är BMW 520d dyr att underhålla?

BMW 520d må vara en välpresterande bil, men att underhålla den här bilen är ganska dyrt. Detta beror på att du kommer att spendera mer än den genomsnittliga kostnaden för att underhålla en normal bil. Dessutom är BMW:s reservdelar och tjänster kostsamma, vilket ökar den totala kostnaden för reparation och underhåll.

Har BMW 520d många problem?

Ja, BMW 520d har många problem. De flesta av BMW 520ds problem är kopplade till motorproblem och elektriska problem. Dessutom. BMW 520d rankas under genomsnittet när det gäller tillförlitlighet. Därför ska du räkna med att spendera mer tid i garaget än en genomsnittlig bil.

  Vilken är den bästa gamla BMW:n att köpa?

Hur ofta ska BMW 520d servas?

Om du önskar att din BMW 520d ska ha en förlängd livslängd måste du följa underhållsplanerad service. Några av de viktiga tjänster som du måste utföra är olja, oljefilter, inspektion av motorn, undersökning av bromssystemet, undersökning av avgassystemet, byte av luftfilter och byte av tändstift.

Olja och oljefilter bör bytas var 10 000:e mil. Å andra sidan bör motor, bromssystem och avgassystem undersökas var 60 000:e mil. Slutligen ska luftfilter och tändstift bytas ut var 60 000:e mil.

Slutsats

Efter att ha belyst några av de vanligaste problemen med BMW 520d kan du nu slappna av med vetskapen om vad du kan förvänta dig av den här bilen. De flesta av dessa problem kan åtgärdas av en certifierad BMW-tekniker eller från ett BMW-servicecenter.

Trots att BMW 520d har flera problem är den fortfarande en utmärkt lyxbil med förstklassiga funktioner. Den är också en trevlig familjebil och presterar exceptionellt bra. Med rätt skötsel och underhåll bör BMW 520d klara över 250 000 mil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts