Polestar 2 Tillförlitlighet

Den svenska biltillverkaren Volvo tillverkar Polestar 2 som en batteridriven femdörrars liftback under sitt dotterbolag Polestar. Den kompakta ledarbilen lanserades 2019 och delar mycket av sin föregångares egenskaper. Den finns tillgänglig med både framhjuls- och fyrhjulsdrift.

Översikt

Polestar 2 är helt och hållet värd att överväga. Det är en av de utmärkta elbilar man kan köpa för pengar med pålitlig byggkvalitet och hygglig drivning. När den lanserades fanns Polestar 2 endast tillgänglig med en dubbelmotor, men den finns nu tillgänglig med en enda framaxelmotor som ger 221 hk eller 227 hk. Trots de blygsamma skillnaderna i effekt hävdar båda bilarna att de går 0-60 mph på 7,4 sekunder.

Tillförlitlighet

Polestar är fortfarande ett relativt nytt företag, men eftersom Volvo bidrar med mycket till drivlinan förväntar vi oss inte alltför många problem med tillförlitligheten. I Driver Powers senaste undersökning av kundnöjdhet kom Volvo på 10:e plats av 30 tillverkare, medan Volvo XC40, som delar samma CMA-plattform med Polestar 2, rankades på 14:e plats av 75 bästa bilar att äga. Följaktligen förväntas Polestar 2 göra bra ifrån sig när det gäller tillförlitlighetsbetyg, men det finns inga betyg ännu.

Säkerhet

Euro NCAP:s krocktestresultat för Polestar 2 offentliggjordes i mars 2021, och den fick ett helhetsbetyg på fem stjärnor och poäng på 92 %, 89 % och 86 % för vuxenskydd, barnskydd respektive säkerhetsassistans.

Återförsäljningsvärde

På begagnatmarknaden presterar Polestar 2 exceptionellt bra. Den svenska hatchbacken förväntas behålla cirka 60 % av sitt ursprungliga inköpspris efter tre år och 36 000 mil, vilket placerar den i toppen av klassen.

  Audi vs Honda pålitlighet - vilken är bäst?

Underhåll och reparation

Varje Polestar 2 levereras med tre års gratis schemalagt underhåll under de första tre åren av ägande, eller 30 000 mil, beroende på vad som inträffar först. Schemalagt underhåll kan köpas för ytterligare 603 till 2 668 dollar för ytterligare tre till tio år.

FAQ

Är Polestar 2 en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Polestar 2 är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Polestar 2?

Polestar 2 är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Minikompaktbilar

Vad är hästkrafterna i en Polestar 2 och har den en turbo?

Polestar 2 har 408 hästkrafter och ett vridmoment på 487 lb-ft. Motorn är en elmotor.

Hur stor markfrigång har Polestar 2?

5,8 tum ( 14,73 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Polestar 2 har 19 X 8 tums aluminiumhjul fram och 19 X 9 tums aluminiumhjul bak.

Är Polestar 2 en Volvo?

Polestar 2 är en femdörrars, batteridriven liftback som tillverkas av Volvo under undermärket Polestar.

Har Polestar 2 autonom körning?

Polestar 2 har autonom körning på nivå 2. Polestar 2 har dock en lägre nivå av autonom körning än Teslas Autopilotfunktion.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts