Nissan Pathfinder Tillförlitlighet

Den japanska tillverkaren Nissan anses vara en av de mest pålitliga biltillverkarna i världen. Pathfinder är en fullstor SUV med åtta passagerare från Nissan som kan användas för många ändamål. SUV:n ska hålla i många år och bilens kvalitet är hållbar i alla förhållanden.

Översikt

Pathfinder är en av de bästa och äldsta Nissan som fortfarande finns kvar på marknaden. 1985 introducerades den för första gången och den är nu inne på sin femte generation som nyligen presenterades 2021. Pathfinder har 4 utrustningsnivåer i USA med möjlighet till AWD-drivlina. SUV:n kommer med en 3,5 L V6-motor med ett 9-växlat automatiskt växellådesystem.

Tillförlitlighet

Ett fordons pålitlighet och tillförlitlighet är de viktigaste faktorerna innan man köper ett fordon. På samma sätt som många andra japanska märken är Nissan också det mest tillförlitliga märket. Det kommer på 9:e plats av 32 fordonsmärken runt om i världen vilket är mycket stort. Pathfinder har ett utmärkt tillförlitlighetsbetyg från J.D Power på 81 av 100.

Säkerhet

Säkerheten är en av de viktigaste faktorerna för att bedöma tillförlitligheten hos ett fordon. Nissan har tillverkat mycket säkra fordon med ett tillfredsställande antal säkerhetsfunktioner. Pathfinder har krocktestats av IIHS och NHTSA och den har fått högsta poäng av båda dessa. Dessutom har bilen många säkerhetsfunktioner som övervakning av döda vinkeln, krockkuddar, nödbromsar osv.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden hjälper oss också att känna till en bils tillförlitlighet och hållbarhet. Nissans brukar hålla sitt värde ganska bra på grund av sina motorer och delar av hög kvalitet. Den genomsnittliga värdeminskningen för en Nissan bil är 42 % efter 5 år. Avskrivningsgraden för Pathfinder är dock cirka 55 % efter 5 år.

  Nissan Leaf Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är det område där de flesta bilar förlorar sina kunder. Japanska biltillverkare som Nissan och Toyota är dock kända för sina låga underhålls- och reparationskostnader. Den genomsnittliga underhålls- och reparationskostnaden för Pathfinder är cirka 700 dollar per år.

FAQ

Är Nissan Pathfinder en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Nissan Pathfinder är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Nissan Pathfinder?

Nissan Pathfinder är en bil med 8 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Small SUV 2WD

Vad är hästkrafterna i en Nissan Pathfinder och har den en turbo?

Nissan Pathfinder har 284 hästkrafter och ett vridmoment på 259 lb-ft. Motorn är en Regular Unleaded V-6 med en cylindervolym på 3,5 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Nissan Pathfinder?

79,8 kubikfot ( 2,26 m3 )

Hur stor markfrigång har Nissan Pathfinder?

7,1 tum ( 18,03 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Nissan Pathfinder har 18 X 7,5 tums aluminiumhjul fram och 18 X 7,5 tums aluminiumhjul bak.

Har Nissan Pathfinders problem med växellådan?

Många fordon får problem när de är nyare modeller introduceras. Denna Nissan Pathfinder var inget undantag. Många klagomål har lämnats in om transmissionsproblemen i 2013 års Nissan Pathfinder. Dessa transmissionsproblem var inte relaterade till läckande kylarvätska, till skillnad från tidigare generationer.

Håller Nissan Pathfinders länge?

En Nissan Pathfinder håller mellan 250 000 och 300 000 år. Mindre reparationer är inte nödvändiga om den underhålls ordentligt och används med omsorg. Konsumentrecensioner om Nissan Pathfinders visar att många Pathfinder-ägare har kört sitt fordon i mer än 5 år och att det har kört över 200 000 mil.

  Mazda RX-8 Tillförlitlighet

Kommer Nissan att göra om Pathfinder?

Helt ny 2022 Nissan Pathfinder: Den nya designen av Nissan Pathfinder 2022 har fört fordonet tillbaka till sina robusta rötter, med vissa terrängegenskaper. Uppdateringen handlar mer om att förbättra Pathfinders primära funktion som en mellanstor SUV med tre sätesrader.

Vilka problem har Nissan Pathfinders?

  • Felaktig bränslenivåsensor kan få motorlampan att blinka.
  • Fel på startreläet gör att motorn slutar att starta.
  • Motorns framsida bullrar
  • Kontrollera motorljuset för fel på EVAP-ventileringen.
  • Motorn stannar, startar inte
  • Bristfällig luftflödessensor orsakar misseldning eller motorstopp.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts