Nissan Sentra Tillförlitlighet

Den japanska tillverkaren Nissan anses vara en av de mest pålitliga biltillverkarna i världen. Sentra är en kompakt sedan som är en av de äldsta Nissan-modellerna. Den är också känd som Nissan Sunny i vissa delar av världen och den är ganska hållbar.

Översikt

Sentra introducerades första gången 1982 och är nu i sin 8:e generation. Bilen kommer med en 2,0 L I4-motor som är en 149 hästkrafter stark motor. Bilen har många funktioner som kommer i ett ganska prisvärt paket.

Tillförlitlighet

Ett fordons pålitlighet och tillförlitlighet är de viktigaste faktorerna innan man köper ett fordon. På samma sätt som många andra japanska märken är Nissan också det mest pålitliga märket. Det kommer på plats 9 av 32 fordonsmärken runt om i världen vilket är mycket stort. Sentra har ett utmärkt tillförlitlighetsbetyg från J.D Power på 85 av 100.

Säkerhet

Säkerheten är en av de mest avgörande faktorerna för att bedöma tillförlitligheten hos ett fordon. Nissan har tillverkat mycket säkra fordon med ett tillfredsställande antal säkerhetsfunktioner. Sentra har krocktestats av IIHS och NHTSA och fick bra betyg där. Dessutom har den många andra funktioner som lane departure warning, forward collision warning, automatiska nödbromsar osv.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden hjälper oss också att känna till en bils tillförlitlighet och hållbarhet. Nissans brukar hålla sitt värde ganska bra på grund av sina motorer och delar av hög kvalitet. Den genomsnittliga värdeminskningen för en Nissan bil är 42 % efter 5 år. Avskrivningsgraden för Sentra är dock cirka 56 % efter 5 år.

  Nissan NV200 Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är det område där de flesta bilar förlorar sina kunder. Japanska biltillverkare som Nissan och Toyota är dock kända för sina låga underhålls- och reparationskostnader. Den genomsnittliga underhålls- och reparationskostnaden för Sentra är cirka 500 dollar per år.

FAQ

Är Nissan Sentra en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Nissan Sentra är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Nissan Sentra?

Nissan Sentra är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Bilar i mellanstorlek: Denna bil är klassificerad i följande kategori: ”Bilar i mellanstorlek”.

Vad är hästkrafterna i en Nissan Sentra och har den en turbo?

Nissan Sentra har 149 hästkrafter och ett vridmoment på 146 lb-ft. Motorn är en Regular Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: Sequential MPI.

Hur stort är bagageutrymmet i Nissan Sentra?

14,3 kubikfot ( 0,405 m3 )

Hur stor markfrigång har Nissan Sentra?

4,8 tum ( 12,19 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Nissan Sentra har 16 X 6,5 tums stålhjul fram och 16 X 6,5 tums stålhjul bak.

Vilka problem har Nissan Sentra?

Transmissionsproblem är ett av de allvarligaste och vanligaste problemen som kan uppstå på en Nissan Sentra. Särskilt vissa enheter från modellåret 2013-2017 har defekta kontinuerligt variabla växellådor.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts