Nissan Maxima Tillförlitlighet

Den japanska tillverkaren Nissan anses vara en av de mest pålitliga biltillverkarna i världen. Nissan Maxima är en fullstor 4-dörrars sedan och det är Nissans flaggskepp med den lyxigaste interiören och fantastiska funktioner i bilen. allt detta med stor tillförlitlighet.

Översikt

Maxima har varit en av de äldsta Nissan på marknaden och det är den bästa som finns där ute. Bilen har fått många uppgraderingar och är nu inne på sin åttonde generation. Den senaste generationen har bara 3 utrustningsnivåer SV, SR och Platinum. Alla dessa varianter har samma 3,5 L V6-motor.

Tillförlitlighet

En bils tillförlitlighet och hållbarhet är de viktigaste faktorerna innan man köper en bil. Liksom många andra japanska märken är Nissan också ett av de mest pålitliga märkena. Det kommer på 9:e plats av 32 bilmärken i hela världen vilket är ganska betydande. Nissan Maxima har presterat bra och den har ett tillförlitlighetsbetyg på 89 av 100 av J.D Power.

Säkerhet

Säkerheten är ännu en faktor för att bedöma en bils tillförlitlighet. Nissan har tillverkat ganska säkra bilar med tillräckligt många säkerhetsfunktioner. Maxima har dock deltagit i många krocktester av IIHS och NHTSA och den har fått högsta betyg. Dessutom har bilen många säkerhetsalternativ som lane departure warning, forward collision warning, blind spot monitoring osv.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden hjälper oss också att känna till en bils tillförlitlighet och hållbarhet. Nissans brukar hålla sitt värde ganska bra på grund av sina motorer och delar av hög kvalitet. Den genomsnittliga värdeminskningen för en Nissan bil är 42 % efter 5 år. Nedskrivningsgraden för Nissan Maxima är dock ganska stor, 49 % efter 5 år.

  Mazda RX-8 Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är det område där de flesta bilar förlorar sina kunder. Japanska biltillverkare som Nissan och Toyota är dock kända för sina låga underhålls- och reparationskostnader. Den genomsnittliga underhålls- och reparationskostnaden för Leaf är cirka 500 dollar per år.

FAQ

Är Nissan Maxima en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Nissan Maxima är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Nissan Maxima?

Nissan Maxima är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Bilar i mellanstorlek

Vad är hästkrafterna i en Nissan Maxima och har den en turbo?

Nissan Maxima har 300 hästkrafter och ett vridmoment på 261 lb-ft. Motorn är en Premium Unleaded V-6 med en cylindervolym på 3,5 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Nissan Maxima?

14,3 kubikfot ( 0,405 m3 )

Hur stor markfrigång har Nissan Maxima?

5,3 tum ( 13,46 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Nissan Maxima har 18 X 8,5 tums aluminiumhjul fram och 18 X 8,5 tums aluminiumhjul bak.

Vilka problem har Nissan Maximas?

  • Läckage och lågtrycksslang för luftkonditionering (AC).
  • Felaktig växellåda och fel på växellådan.
  • Elektroniskt styrkolvslås (ESCL) misslyckas.
  • Felaktig kablage för framsätena.
  • Felaktiga färdbromsar.

Hur länge håller Nissan Maxima-motorer?

En Nissan Maxima bör hålla ungefär 200 000 mil, beroende på hur väl underhållen den är. Om Maxima inte underhålls ordentligt kan den få stora problem med växellådan och motorn innan den når 150 000 mil.

  Nissan Frontier Tillförlitlighet

Vilket årsmodell av Nissan Maxima är bäst?

Vi rekommenderar att du undviker modellåret 2004-2008 när du väljer rätt Nissan Maxima. Modellåret 2015 Nissan Maxima med lägst antal klagomål under sin livslängd är bäst. Även modellåret 2017-2020 är ett bra alternativ med få klagomål.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts