Mercedes Benz CL-klass Tillförlitlighet

Mercedes är en tysk biltillverkare och har varit ett av de mest lyxiga, förstklassiga och pålitliga märkena på marknaden i mer än hundra år. CL-klassbilarna inkluderar lyxiga S-klass coupémodeller som är Mercedes en av de mest premiumklassiga bilarna.

Översikt

CL-klassbilarna har funnits på marknaden i flera år och har för närvarande ersatts av S-klass coupémodellerna, vilket innebär att beteckningen CL-klass upphör. CL-klassbilarna hade sin sista 3:e generation då den erbjöds i många drivlinor och den snabbaste motorn av alla var 5,5 L V12-turbo-motorn med dubbelturbo som gav 510 hästkrafter och gick från 0 till 60 mph på bara 4,1 sekunder.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet diskuteras ofta som en av de viktigaste frågorna för köparna innan de köper ett fordon. Mercedes har funnits på marknaden och de har gjort sitt avtryck, men de extremt lyxiga bilarna har också höga underhållskostnader. CL-klassens bilar har varit ganska solida och de har en tillförlitlighetsklassificering på 4 stjärnor av 5 av J.D Power.

Säkerhet

Säkerhetsfaktorn är en del av tillförlitligheten och den är också en dealbreaker för många människor. Mercedes, precis som andra tyska bilar, har ett rykte om sig att ha bra säkerhetsåtgärder. CL-klassbilarna har varit ganska exklusiva och sällan testats i några krocktester, men de har bra säkerhetsåtgärder som många andra Mercedes-bilar. Dessutom har den säkerhetsfunktioner som krockkuddar, stabilitetskontroll, låsningsfria bromsar osv.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden är också ganska viktig för många människor eftersom det finns många bilar där ute som förlorar sitt värde väldigt snabbt. Mercedes har ett gott rykte om att hålla sitt värde och de förlorar cirka 45 % av sitt ursprungliga värde efter fem år. CL-klassbilarna i synnerhet förlorar cirka 55 % av sitt värde efter 5 år.

  Bästa begagnade Mercedes Hatchback

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är den viktigaste faktorn för bilars tillförlitlighet och många tror att Mercedesbilar kostar mycket mer i underhåll än sina andra rivaler i USA. CL-klassbilarna har en genomsnittlig underhållskostnad på cirka 900 dollar per år.

FAQ

Är Mercedes-Benz CL-klass en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mercedes-Benz CL-klass är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Mercedes-Benz CL-klass?

Mercedes-Benz CL-klass är en bil med 4 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Kompaktbilar

Vad är hästkrafterna i en Mercedes-Benz CL-klass och har den en turbo?

Mercedes-Benz CL-klass har 429 hästkrafter och ett vridmoment på 516 lb-ft. Motorn är en Twin Turbo Premium Unleaded V-8 med en cylindervolym på 4,7 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Mercedes-Benz CL-klass?

13,5 kubikfot ( 0,382 m3 )

Hur stor markfrigång har Mercedes-Benz CL-klass?

5,1 tum ( 12,95 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Mercedes-Benz CL-klass har 18 X 8,5 tums aluminiumhjul fram och 18 X 8,5 tums aluminiumhjul bak.

Är CLS en bra bil?

Mercedes-Benz CLS är en bra bil. Det är en kraftfull turbomotor med bra bränsleekonomi och en smidig körning. Även om bagageutrymmet och baksätena är något mindre än lyxiga stora bilar är interiören i CLS vacker.

Vad betyder CL på en Mercedes?

Mercedes-Benz CL-klass är en exklusiv serie grand touring-bilar som tillverkades av den tyska biltillverkaren Mercedes-Benz. Den tillverkades från 1992 till 2014. CL står för Coupe Leicht (Coupe-Light), Coupe Luxusklasse eller Coupe-Luxury på tyska.

  BMW M6 Tillförlitlighet

Är CLS 550 tillförlitlig?

Mercedes-Benz CLS550 tillförlitlighetsbetyg är 2,5 av 5,0. Det gör den till den 15:e av 30 lyxiga fullstorleksbilar. Eftersom CLS550 har en högre frekvens och allvarligare reparationer än genomsnittsbilen är det mer sannolikt att större reparationer kommer att krävas.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts